raus!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
. Carji.
cheer.gif

Definitivno so Carji! Zmotlo me je samo večno opravičevanje v smislu " pa ja oni nimajo stika z domačini" ......ne me j**** a na pošto grejo.......a po hrano grejo.......a gredo na petrol kdar morjo tankat kombi.........a u kafani si znajo čike naročit pa pivo...

Ja no torej kje je pol problem neznanja če stike z okoljem majo
sprasujem se.gif
Al so preneumni....al pa preponosni!

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Z mesijo sta čist falila poanto, enim je treba vse narisat. Najdeš samopostrežno trgovino, za kruh bi skoraj moral od doma vedet, kako izgleda - ga vržeš v voziček, pelješ do blagajne, odkartaš toliko, kot piše na računu (ker so številke vsepovsod enake) in si opravil nakup brez znanja ene same besede. Neverjetno, smešno, osupljivo?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Si se rodil z znanjem srbohrvaščine ali si se naučil?

Pa jasno naučil skozi interakcijo v OŠ.......mal je pa odpadl tud na to da sm bil kot otrok dost na hrvaškem na morju...
In enako pričakuješ od nekoga, ki v osnovni šoli ni imel slovenščine, niti na slovensko morje ni hodil?

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Citat:
Pa lej če znam srbo-hrvaško bi se pa najbrž znal zment za kruh...pa če bi me po besedi kruh čudn gledala bi pa hleb šu skoz......sej mamo 1/2 oz majo 1/2 besed podobnih k srbi....

zmaga.gif

P.S: Glede '' povojnih generacij'', sigurno je kriv Toporišič- da nas sedaj ne razumejo - nekdo mora biti!
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
In pol nakonc mesca dobi plačo in gre na pošto! In hoče nakazat domoL .....in uni na oknčku začne: BmfmfmfmFffFf.....iiiik eeee Č
hysterical-1.gif

Pa k si gre buško u zdravstveni dom rihtat spet: auuuu auu.....uhh...pih...hhh...Ð
hysterical-1.gif

Pa k si gre po čike začne: čiha puha, čiha puha in dobi čike
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
P.S: Glede '' povojnih generacij'', sigurno je kriv Toporišič- da nas sedaj ne razumejo - nekdo mora biti!
wink-1.gif

Preklet čefur, lej kaj nam je naredu
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.594
113
Ne vem zakaj se obremenjujete s tem? Meni se zdi fajn, da razumem njihov jezik (kolikor ga pac razumem, dejansko vsi ki kao razumemo verjetno zmrznemo ob kaki bolj strokovni literaturi s kateregakoli podrocja, vecina pa tudi ob leposlovju). Saj to meni koristi. Ce pa oni nekaj rabijo od mene (torej juzni bratje) pa se bodo sami potrudili da me bodo razumeli. Ce me dejansko ne bodo, bodo povedali, ce moje znanje njihovega jezika ne bo zadostovalo pa bomo po anglesko. nekako ze bomo. Dejstvo je, da so oni na slabsem, tudi ce se nocejo nauciti nasega jezika. ker ce oni svojih otrok ne spodbujajo k znanju nasega jezika, bodo otroci tezje se ucili, studirali itd... Tko da ne vem zakaj se pritozujejo janezi ce bo imel nermin tezave... To je pri slovencih nekaj novega da se tok sekirajo za probleme drugih.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:

Ampak a veš kaj......še povsod sem se uspel zment kar sem rabu! Sam uni na gradbišču majo ( glede na opise drugih) večne probleme z komunikacijo
cheer.gif

ne-ne-1.gif

Očitno se uspejo vse zmenit. Bolj je težava, da nekatere moti, da se uspejo vse zmenit, čeprav ne znajo dost slovenščine.

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In enako pričakuješ od nekoga, ki v osnovni šoli ni imel slovenščine, niti na slovensko morje ni hodil?

Sej jst tud nisem imel srbo-hrvaščine
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

Po mojem bi bil Andres Valdes v tem primeru zate vajenc.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
To je pri slovencih nekaj novega da se tok sekirajo za probleme drugih.
Ne, to je samo bistvo slovenstva: Za sosede me bolj skrbi kot zase in svoje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Sej jst tud nisem imel srbo-hrvaščine
tongue-1.gif
Razen off the record!
Malo prej si rekel, da si se tam naučil.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.594
113
Drugace bi moral formulirati: Za sosede se bolj zanimam kot pa zase. NAmrec bolj kot ne se pri nas vsi brigajo prvo za svojo rit, pol je treba poskrbet da gre ostalim slabse zato da imas vsaj umeten obcutek da ti gre slabo, nato pa enkrat na leto na RK al pa karitas neses strgane hlace in ves uzaljen ko ti povedato da tega ne jemljejjo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

Lej iz izkušenj iz smučanja v franciji..... Če boš pozdravu v angleščini in se hotu v angleščini ment si mrzu......nema debate naprej!
STare zamere med njimi in angleži še iz napoleonovih časov
bonk.gif

Če boš pa pozdravu v francoščini....pa nakazu da nekak naprej ne znaš in si pomagu z angleščino bo šlo pa vse skoz!

A hint je v pristopu.......ki ga nekateri nimajo! K je vse k premorejo Aj konobarica daj mi čašu rakije i pivo...odmah!

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
In pol nakonc mesca dobi plačo in gre na pošto! In hoče nakazat domoL .....in uni na oknčku začne: BmfmfmfmFffFf.....iiiik eeee Č
hysterical-1.gif

Pa k si gre buško u zdravstveni dom rihtat spet: auuuu auu.....uhh...pih...hhh...Ð
hysterical-1.gif

Pa k si gre po čike začne: čiha puha, čiha puha in dobi čike
tongue-1.gif

Komentiral sem samo, da je bil primer s trgovino ekstremno slab. Pa tudi našteto bo zrihtal. Poštna uslužbenka se mu bo prilagodila, ker ji je v interesu, da pošta pobere provizijo od nakazila, zdravnik se mu bo prilagodil, ker mu je v interesu, da pacient ali zavarovalnica plača zdravljenje, prodajalka se mu bo prilagodila, ker bi rada prodala čike. Delodajalec pa tudi, ker je poceni delovna sila. Nacionalni interes pač ne gre s kapitalizmom z roko v roki. Kje so potem težave?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
To se prav: ti prideš v gostilno, "Bonžur, mžmadbte, vulevu france, žabartma, kon travoje", in pol te vsi hepi naprej strežejo odspred in odzad po angleško?
hysterical-1.gif

Torej, če pri nas bosanc lepo pozdravi "dober dan", naprej pa tolče po bosansko, je vse ok? Ali mora biti striktno angleško?
smirk-1.gif

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Meniš, da se jaz sekiram? Ne, si me narobe razumel. Nimam še sivih las zaradi tega.

KameleON, ob tvojih kometarjih bom pa ''umrla'' od smeha.
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
Lej nevem kje je točno problem........ampak jst vem da bi mi blo full nerodn če bi mutav po svetu hodu!

Ko sem hodu po Dunaju....po Munchnu kot otrok sta me tastara 2 taprvo naučila kako se pozdrav v nemščine pa kako se zahval....pa kako rečeš adijo na kulturen način.....

Nevem kaj se je njim v lajfu dogajal da uživajo ( da bi vsaj poskušal) v svoji mutavosti? Veš ti mogoče
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.692
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
To se prav: ti prideš v gostilno, "Bonžur, mžmadbte, vulevu france, žabartma, kon travoje", in pol te vsi hepi naprej strežejo odspred in odzad po angleško?
hysterical-1.gif

Ne boš verjel da pali...pa še francosko štručko dobiš zastonj pol zravn ( ok jo ne ampak mal manj kot to! ) Angležev pa Američanov....angleške šprahe nasploh full ne marajo!

Angležov zato k so zjebal Napoleona......američanov pa neki iz diplomacije....nevem pač kaj točno! Zgodovina dela svoje

Tud če ameriške komedije gledaš se zmer iz francozov norca delajo!

Nazadnje urejeno: