raus!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A misliš, da živiš v zaresni državi? Jaz nič več...
Kar se slovenskega jezika tiče, prav res. Pri javnih naročilih je na mnogih področjih (posebej gradbeništvo) sploh ni potrebno znanje slovenskega jezika, niti za tisti kader, ki neposredno komunicira s slovenskim naročnikom. Vse v EU multikulti duhu. Seveda česa takega ne boste videli nikjer drugje v EU, only in Slovenia.
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:Na upravno enoto sva poslala mail z vprašanjem kako je to možno oz. kakšna je zakonska osnova in niso odgovorili, čeprav morajo po zakonu.

Upravna enota bi tebi morala odgovo riti glede tujega zivljenja? Ti in draga bi se lahko naucila da je vtikanje v tuje zivljenje vsaj nekulturno, ce ne ze kaj drugega
smirk-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.785
6.556
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Moja ima v šoli kup malih šiptarčkov s Kosova, ki imajo državljanstvo in ne znajo niti besede slovensko in prav tako njihovi starši. Za tolmača jim služi babica, ki je Slovenka. Na upravno enoto sva poslala mail z vprašanjem kako je to možno oz. kakšna je zakonska osnova in niso odgovorili, čeprav morajo po zakonu. A misliš, da živiš v zaresni državi? Jaz nič več...
Saj zato pa hodijo v šolo, da se bodo naučili.
grims-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A misliš, da živiš v zaresni državi? Jaz nič več...
Kar se slovenskega jezika tiče, prav res. Pri javnih naročilih je na mnogih področjih (posebej gradbeništvo) sploh ni potrebno znanje slovenskega jezika, niti za tisti kader, ki neposredno komunicira s slovenskim naročnikom. Vse v EU multikulti duhu. Seveda česa takega ne boste videli nikjer drugje v EU, only in Slovenia.
bonk.gif
[/quote

res je.v angliji vsi pakiji in indijci ter karibci obvladajo angleško
bonk.gif

folk pejte mal po svetu ne da ste 2xletno v ljubljani pa mislite da ste videli vse

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Moja ima v šoli kup malih šiptarčkov s Kosova, ki imajo državljanstvo in ne znajo niti besede slovensko in prav tako njihovi starši. Za tolmača jim služi babica, ki je Slovenka. Na upravno enoto sva poslala mail z vprašanjem kako je to možno oz. kakšna je zakonska osnova in niso odgovorili, čeprav morajo po zakonu. A misliš, da živiš v zaresni državi? Jaz nič več...
Saj zato pa hodijo v šolo, da se bodo naučili.
grims-1.gif

v bistvu se ne bodo ker jih že učiteljica očitno diskrimitira.
bi rad videl obratno vlogo da bi po sili razmer mogli mi spakirati v albanijo pa da slišim vas zagrižene slovence kako bi se hitro naučili njihovega jezika.še vedno pa ne vem od kod nam ta filing superiornosti da smo nekaj več kot srbi,albanci,makednoci???
v bistvu smo za razvito evropo(avstrijo,nemčijo,francijo...)v istem košu kot naši bivši bratje

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
pa sit i dejasnko zadnje čase govoril z kakim srbom ki je prišel k nam po osamosvojitvi???

Dejansko 2 .......je pa res da sta bla pri nas že cca 30 let pred osamosvojitvijo
aplauz.gif
No en je že pokojen je bil pa poročen z mojo teto

A si predstavljaš ta žur ko smo prišli na obisk? Mi med sabo slovensko.......s teto ( očetovo sestro) slovensko......on z njo in z nami srbsko
hysterical-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
pa sit i dejasnko zadnje čase govoril z kakim srbom ki je prišel k nam po osamosvojitvi???

Dejansko 2 .......je pa res da sta bla pri nas že cca 30 let pred osamosvojitvijo
aplauz.gif
No en je že pokojen je bil pa poročen z mojo teto

A si predstavljaš ta žur ko smo prišli na obisk? Mi med sabo slovensko.......s teto ( očetovo sestro) slovensko......on z njo in z nami srbsko
hysterical-1.gif

se pravi nisi ker sem te lepo vprašal če si govoril z kašnim ki je pripšel po osamosvojitvi?

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

si do te bistroumne ugotovitve prisel na podlagi neke raziskave ali cez palec?
crazy1.gif

Dejansko sem delal z enim Makedoncem.......govorijo mal tako pojočo slovenščino
grin1.gif

Mogoæe she kej TI gospod
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
se pravi nisi ker sem te lepo vprašal če si govoril z kašnim ki je pripšel po osamosvojitvi?

A te po 91-95`s so iz druge štance?
hysterical-1.gif

Možno, možno da jim je mal po tem obdobju ponos upadu
evil.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

A te po 91`s so iz druge štance?
hysterical-1.gif

Možno, možno da jim je mal po tem obdobju ponos upadu
evil.gif

pa si ti dejansko kaj hodil po svetu
confused-1.gif

najlažji primer je anglija.priseljencev iz vsega svet kot listja in trave.angleški jezik je globalen in lahek za učenje pa ga ne zna za spodobno komunikacijo več kot 50% priseljencev ti pa dejansko pričakuješ da se bo folk učil jezik katerega govori 2mio zaplankanih ljudi ki ne vidijo dlje od svoje vasi in so bili le v simonovem zalivu na morju.ljudje smo pač taki da tistega kar nam ni nujno potrebno se ne bomo učili.tisti ki morajo za svoje preživetje gooriti ali slovensko ali angleško se bodo naučili.najbrž če bi šel ti delati na kitajsko in bi imel poskbljeno da ti ni potrebno govoriti kitajsko se verjetno ne bi učil pa čeprav kitajščino govori skoraj 1.3 miljarde ljudi

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....oni pa stokajo da nas ne razumejo da mamo čudn jezik.....

Pridem v Nassfeld......se angleško zmenim za karte ( nemško žal ne znam mi je pa bodoči izziv)...pridem v Trbiž na smučišče znajo clo slovensko (nekateri prodajalci) če ne pač s5 angleščina...

Ok drugje po ITA ni tega da bi znal angleško.....prav tako v Franciji če odpreš usta v angleščini lahko samo zgniješ sred problema ki ga maš...

Zdej pa nevem......a sm zaplankan ker znam pa sem iz "Simonovega" zaliva al sem pa za neke rase očitno ( po tvojih obrnjenih kriterijih) nadčlovek
sprasujem se.gif

AL.........je pa pač un k zna srbo-hrvaško po tvoje pač ...zdej s5 nevem
a) car ker zna balkansko in je to to
b) revež katerega mormo vsi pomilovat

ha
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
* pomota/napačna tema!

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.085
6.266
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....oni pa stokajo da nas ne razumejo da mamo čudn jezik.....

Pridem v Nassfeld......se angleško zmenim za karte ( nemško žal ne znam mi je pa bodoči izziv)...pridem v Trbiž na smučišče znajo clo slovensko (nekateri prodajalci) če ne pač s5 angleščina...

Ok drugje po ITA ni tega da bi znal angleško.....prav tako v Franciji če odpreš usta v angleščini lahko samo zgniješ sred problema ki ga maš...

Zdej pa nevem......a sm zaplankan ker znam pa sem iz "Simonovega" zaliva al sem pa za neke rase očitno ( po tvojih obrnjenih kriterijih) nadčlovek
sprasujem se.gif

ha
sprasujem se.gif

aplauz.gif

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Citat:

sprasujem se.gif

ha
sprasujem se.gif

zmaga.gif

Veš kaj jaz naredim v takem primeru? Govorim slovensko, pa če me razume ali ne.
Recimo prijateljica, ki živi na Hrvaškem ( Zagreb), je po hitrem postopku doumela, da ne bom začela govoriti hrvaško...da sva obe ''na pol poti'', če jaz lahko razumem njo, bo tudi ona mene. In dejansko me razume. Ne ''vklopim'' srbo - hrvaščine, pa če bi jo znala perfektno in jo ne. Tudi bosanski poslovni partnerji v bivši službi so dojeli, da iz te ''moke ne bo kruha'' in zmenili smo se vse.

Sumim, da je to ostalo iz jugoslovansih časov, češ srbo-hrvaščina uradni jezik, pa se ne dajo v smislu ''ne razumem''. O, pa še kako me razumeš.

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Ja sej točno to! Sam pazi uni rojeni po 91 so pa drugačni
hysterical-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a se kdo še spomni pred začetko vojne '91, ko so srbi skandrirali na protestih da hočejo Veliko Srbijo in vpili "Srbija do Triglava!" ?

No zdej jim je to ratalo kar brez vojne, srb ki ne zna govorit našega jezika in krade vsepovprek bo vodil našo državo, hrvatje kupujejo naša podjetja, naša država bo šla počasi v penis.

me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade? seveda da ne, so preveč pametni da bi volili zanj.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.785
6.556
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
No zdej jim je to ratalo kar brez vojne, srb ki ne zna govorit našega jezika in krade vsepovprek bo vodil našo državo, hrvatje kupujejo naša podjetja, naša država bo šla počasi v penis.
Malo pomisli, kdo je "srba" nagnal iz podjetja, ki ga sedaj kupujejo Hrvatje. Zaradi njegovih pivovarskih zvez smo tudi Fructal morali prodati v Srbijo, njegov dober prijatelj pa je zafural Istrabenz, ki je bil potem prisiljen Drogo-Kolinsko prodati Hrvatom.
grims-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....
Si se rodil z znanjem srbohrvaščine ali si se naučil?