raus!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Lej nevem kje je točno problem........ampak jst vem da bi mi blo full nerodn če bi mutav po svetu hodu!

Ko sem hodu po Dunaju....po Munchnu kot otrok sta me tastara 2 taprvo naučila kako se pozdrav v nemščine pa kako se zahval....pa kako rečeš adijo na kulturen način.....

Nevem kaj se je njim v lajfu dogajal da uživajo ( da bi vsaj poskušal) v svoji mutavosti? Veš ti mogoče
sprasujem se.gif

Ti sam reč da prihajaš iz države Hundfickerjev, pa jim bo vse jasno... :D

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

Po mojem bi bil Andres Valdes v tem primeru zate vajenc.
grin1.gif

Če bi že 20 let živel tam, bi se ziher znal zmenit lepo po francosko, za razliko od nekaterih južnih v SLO, ki že 20 let živijo tu in ne znajo/nočejo niti besedice slovensko. Jih poznam kar nekaj takih....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade? seveda da ne, so preveč pametni da bi volili zanj.
To so povedali že prvi dan po naših volitvah , da se pri njih kaj takega ne bi nikoli zgodilo. -čist uradno brez zadržkov so to izjavili...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.092
6.279
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
O precej tehničnih stvareh smo se pogovarjali, pa smo se vse dogovorili. Brez angleščine.

To ze kaze na resnost nekega podjetja, ce tolerira sporazumevanje po tipu "lovljenja" besed.

Sicer pa nevem zakaj se narod tako obremenjuje, ce govoris en jezik vec (pa tudi ce je to srbohrvatski) je to kvecjemu intelektualno bogastvo, ne pa neponos.

Konec koncev tudi vodilni v Leclercu znajo precej solidno slovensko - tudi slovnico. (osebne izkusnje), pa pri vseh uradnem poslovanju delajo z prevajalci, zaposlenimi ali najetimi.

Tako da vstrajanje na nekem ponosu ob predpostavki da dejansko tuj jezik znas, je popolna bedarija.

Lepo povedano, toda zakaj se mora Slovenec prilagajati, zakaj ne obratno? Ali ni lepo ko Hrvat, Srb.....pokažejo neko prilagajanje in se trudijo govoriti slovensko? Ali si mislil le obratno?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.350
7.095
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Pravi sosed da je v beljaku v mesnici zaposlenih 50 ljudi, od tega 3 šefi avstrijsi pa 47 delavcev slovencev.

Če bi bili kakšni slovenci zainteresirani za gradbeništvo nebi bilo tolk priseljencev. Če pa slovenci z diplomami v rokah doma sedijo in prejemajo socialno, potem je tako kot je.

LP
hmmm daj se enkrat preberi kaj si napisal. A je ta mesar kaj drugacen kot nas Zidar? Tud nas Zidar je imel 3 slovence za sefe pa 47 "uvoznikov" za malto mesat. In tudi v avstriji najbrz poznajo brezposelnost?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Lej nevem kje je točno problem........ampak jst vem da bi mi blo full nerodn če bi mutav po svetu hodu!

Ko sem hodu po Dunaju....po Munchnu kot otrok sta me tastara 2 taprvo naučila kako se pozdrav v nemščine pa kako se zahval....pa kako rečeš adijo na kulturen način.....

Nevem kaj se je njim v lajfu dogajal da uživajo ( da bi vsaj poskušal) v svoji mutavosti? Veš ti mogoče
sprasujem se.gif

No, zdaj pa lepo počasi preberi, kar si napisal. Ti si že v mladih letih potoval ter si širil obzorja. Kaj pa tisti Mujo iz Cazina? V otroštvu mu je bila cigla osnova za srečno življenje. Življenjska ekskurzija pa Sarajevo, nekateri srečneži so prišli celo do Ljubljane, zamisli si to.
Če boš kdaj opazoval te delavske migrante boš opazil, da je njihova komunikacija s prodajalci in ostalimi uslužbenci kratka in odrezava. Tudi njih je sram, ker dobesedno mrmrajao čez nos. kakšno besedo še izusti, kaj več pa je že malo težje. Ja, lahko se nauči nekaj osnovnih besed, samo najbrž ni nobenega zraven, da mu to potrdi ali je pravilno. Ni tako preprosto. On je prišel sem, da preživi, ti greš pa v tujino, da se naživiš, si drugačne volje, bolj odprte glave in duha, vse te jebeno zanima, njega samo zanima, da dobi najbolj cenene cigare in tisto mezdo, pol na račun pol na roke. Spijo pa kot živina z ostali v sobi 3x3 metra.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

Po mojem bi bil Andres Valdes v tem primeru zate vajenc.
grin1.gif

Ločiš med turistom in priseljencem?
Ločim.
Misliš, da je priseljenec prve dni kaj na boljšem, kot turist?

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Ko pride æapac v SLO, že kar avtomatsko pričakuje, da se bo tukaj vse zmenil v svojem jeziku. Zakaj ne pričakuje kaj takega tudi recimo v Nemčiji, Franciji, Italiji,...? Zato, ker ga tam ne jebejo 5% in če bo hotel kaj dosežt, se bo lepo moral prilagoditi njim. Pri nas je pa večina folka brez hrbtenice in se vedno in povsod prilagajajo tujcem.
Jaz če pridem v tujino in moram debatirati s kakšnim domačinom, ga najprej vprašam, kateri mednarodni jezik govori in se potem probam z njim menit v tem jeziku, æapac v SLO pa kar avtomatsko pričakuje, da bom jaz znal njegov jezik, v tem je razlika.
Zakaj pa lahko recimo Nizozemci al pa nevem, Kitajci začnejo debato v enem izmed mednarodnih jezikov? Le æapci v SLO pričakujejo, da bomo z njimi govorili v njihovem jeziku.

Poznam tudi kar nekaj æapcev, ki živijo v SLO že zelo dolgo, tudi že čez 50 let pa še vedno ne znajo oz nočejo govorit po naše. Niti ne probajo. To je zato, ker so pri nas vedno vse lahko opravili v svojem jeziku in se jim SLO sploh ni treba učit. Ampak to je možno samo v SLO, æapci v recimo Nemčiji prav lepo znajo govorit nemško.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:

Poznam tudi kar nekaj æapcev, ki živijo v SLO že zelo dolgo, tudi že čez 50 let pa še vedno ne znajo oz nočejo govorit po naše. Niti ne probajo. To je zato, ker so pri nas vedno vse lahko opravili v svojem jeziku in se jim SLO sploh ni treba učit. Ampak to je možno samo v SLO, æapci v recimo Nemčiji prav lepo znajo govorit nemško.
Pa naši gasterbajterski æapci tudi zelo dobro govorijo I in D samo slovensko ne, ker se mu ni treba naučit, obenem pa jamra kakšna ksenofobna država smo, če se v tujini ne nauči jezika v dveh mesecih, ga postavijo na vagon in vrnejo tja odkoder je prišel, v Skandinaviji so celo tako dobri, da jim plačajo tečaj.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade? seveda da ne, so preveč pametni da bi volili zanj.
To so povedali že prvi dan po naših volitvah , da se pri njih kaj takega ne bi nikoli zgodilo. -čist uradno brez zadržkov so to izjavili...

Glavno da imajo slobenske nadškofe.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade?

Jankoviæ je otrok iz mešanega zakona, je ravno toliko "slovenec" kot ti.

V severni in latinski ameriki imas ogromno politicnih funkcionarjev ki so po poreklu iz evrope ali bliznjega vzhoda.

Carlos Slim? Ralph Nader? Antonio Saca? Abdala Boucaram? Carlos Menem, Jamil Mahuad itd itd...

Toliko o cistokrvnih.

Si ti dejansko fuknjen ali se samo delaš?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.223
2.018
113
Emona / Carnium
Citat:
Ko pride æapac v SLO, že kar avtomatsko pričakuje, da se bo tukaj vse zmenil v svojem jeziku. Zakaj ne pričakuje kaj takega tudi recimo v Nemčiji, Franciji, Italiji,...? Zato, ker ga tam ne jebejo 5% in če bo hotel kaj dosežt, se bo lepo moral prilagoditi njim. Pri nas je pa večina folka brez hrbtenice in se vedno in povsod prilagajajo tujcem.
Jaz če pridem v tujino in moram debatirati s kakšnim domačinom, ga najprej vprašam, kateri mednarodni jezik govori in se potem probam z njim menit v tem jeziku, æapac v SLO pa kar avtomatsko pričakuje, da bom jaz znal njegov jezik, v tem je razlika.
Zakaj pa lahko recimo Nizozemci al pa nevem, Kitajci začnejo debato v enem izmed mednarodnih jezikov? Le æapci v SLO pričakujejo, da bomo z njimi govorili v njihovem jeziku.

Jaz poznam Slovence, ki ne znajo slovensko. So what. Kako bi bil čapec pri tebi na boljšem, če bi govoril slovensko? Mogoče si pa ti tak ku*ac, da zanalašč nočejo s tabo komunicirati slovensko?
hysterical-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.173
1.253
113
42
Al ap če bi mi najprej pometl pred svojim pragom? Samo poglejte kako govori današnja mladina. Še črke V ne znajo normalno pisat kwa šele da bi normalno govoril...

Sicer pa poznam tudi Hrvate in Srbe ki znajo slovensko govorit...

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
a se kdo še spomni pred začetko vojne '91, ko so srbi skandrirali na protestih da hočejo Veliko Srbijo in vpili "Srbija do Triglava!" ?

No zdej jim je to ratalo kar brez vojne, srb ki ne zna govorit našega jezika in krade vsepovprek bo vodil našo državo, hrvatje kupujejo naša podjetja, naša država bo šla počasi v penis.

Ni bil predsednik vlade. je pa bil zelo visoko pozicioniran politik! Šešelj-slovenske korenine
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:

Bos moral kdaj pokukati izven svoje vasi. V DE, IT in CH gre za popolnoma iste ljudi, isto obnasanje in enako nepoznavanje. Ni nobene potrebe da bi se nekdo ,ki 99% casa prezivi v istem okolisu ucil spisati spise v jeziku domacinov. Ni casa, volje, energije, denarja ali potrebe. Da te potolazim, v ZDA imas cela mesta v katerih je ANG drugi jezik. Nihce zaradi tega ne zganja drame.50let so ljudje ziveli in (pre)ziveli brez tega brez nekih travm za kogarkoli.

To filozofiranje kako nek delavec na gradbiscu mora obvladati SKJ v nulo (ceprav ga tudi vecina Slovencev ne) kaze samo frustracije avtorja. Treba se ja dokazati da si boljsi, pa ceprav samo od nekega imigranta na gradbiscu.
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:Kaj potem? Neumestne, prilagodim se gostitelju. Ti pa zagovarjaš LENOBO.

Nekdo pride za mali denar krampat cel dan in ce po sihtu nima pretirane volje za tecaj slovenscine je seveda LENOBA. Dej se kako bistroumno zapisi
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:Kaj pa je potem, neumnost? Nesposobnost? Ignoranca?

Prakticnost?
smirk-1.gif
Koji k. ma nekdo od nekega tecaja ali znanja ce cel dan uporabi ali izgovori 3 iste besede v slovenscini (max!). Zakaj bi se ukvarjal? Da ima nek pajac na forumu zadovoljstvo?