raus!

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ja sej točno to! Sam pazi uni rojeni po 91 so pa drugačni
hysterical-1.gif

spet se vidi tvoja logika in razmišljanje.napisal sem da tisti ki soprišli po letu 91 v slovenijo.sicer ne vem z kakimi patroni se ti družiš ampak vsi moji kolegi ki so poreklom iz srbije se z menoj pogovarjajo slovensko prav tako hrvati in bosanci.je pa logično da če delajo na gradbišču med svojimi in doma ter v službi govorijo srbsko,bosansko se ne bodo naučili slovenščine tako kot se tudi ti ne bi naučil tujega jezika če se ti ga ne bi bilo potrebno

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
a se kdo še spomni pred začetko vojne '91, ko so srbi skandrirali na protestih da hočejo Veliko Srbijo in vpili "Srbija do Triglava!" ?

No zdej jim je to ratalo kar brez vojne, srb ki ne zna govorit našega jezika in krade vsepovprek bo vodil našo državo, hrvatje kupujejo naša podjetja, naša država bo šla počasi v penis.

me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade? seveda da ne, so preveč pametni da bi volili zanj.

kateri srb pa vodi našo državo?kolikor je meni znano je jankoviæ ravno toliko srb kot slovenec
rolleyes-1.gif

ko smo že pri tem tudi slovenec je bil predsednik celotne juge-tito je namreč sin slovenske matere

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
Citat:
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....oni pa stokajo da nas ne razumejo da mamo čudn jezik.....

Pridem v Nassfeld......se angleško zmenim za karte ( nemško žal ne znam mi je pa bodoči izziv)...pridem v Trbiž na smučišče znajo clo slovensko (nekateri prodajalci) če ne pač s5 angleščina...

Ok drugje po ITA ni tega da bi znal angleško.....prav tako v Franciji če odpreš usta v angleščini lahko samo zgniješ sred problema ki ga maš...

Zdej pa nevem......a sm zaplankan ker znam pa sem iz "Simonovega" zaliva al sem pa za neke rase očitno ( po tvojih obrnjenih kriterijih) nadčlovek
sprasujem se.gif

AL.........je pa pač un k zna srbo-hrvaško po tvoje pač ...zdej s5 nevem
a) car ker zna balkansko in je to to
b) revež katerega mormo vsi pomilovat

ha
sprasujem se.gif

zmaga.gif

Veš kaj jaz naredim v takem primeru? Govorim slovensko, pa če me razume ali ne.
Recimo prijateljica, ki živi na Hrvaškem ( Zagreb), je po hitrem postopku doumela, da ne bom začela govoriti hrvaško...da sva obe ''na pol poti'', če jaz lahko razumem njo, bo tudi ona mene. In dejansko me razume. Ne ''vklopim'' srbo - hrvaščine, pa če bi jo znala perfektno in jo ne. Tudi bosanski poslovni partnerji v bivši službi so dojeli, da iz te ''moke ne bo kruha'' in zmenili smo se vse.

Sumim, da je to ostalo iz jugoslovansih časov, češ srbo-hrvaščina uradni jezik, pa se ne dajo v smislu ''ne razumem''. O, pa še kako me razumeš.

poizkusi to še z svojimi nemškimi ali angleškimi poslovnemi partnerji pa me obvesti koliko poslov boste sklenili
zmaga.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Zdaj gledam čifuraj po tv, jst sem tukaj rojen, jst sem tukaj doma....
hysterical-1.gif

Turki so tudi v Nemčiji rojeni, pa ni noben tolk neumen, da bi jim dal državljanstvo.
nahrung002.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade?

Jankoviæ je otrok iz mešanega zakona, je ravno toliko "slovenec" kot ti.

V severni in latinski ameriki imas ogromno politicnih funkcionarjev ki so po poreklu iz evrope ali bliznjega vzhoda.

Carlos Slim? Ralph Nader? Antonio Saca? Abdala Boucaram? Carlos Menem, Jamil Mahuad itd itd...

Toliko o cistokrvnih.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:Na upravno enoto sva poslala mail z vprašanjem kako je to možno oz. kakšna je zakonska osnova in niso odgovorili, čeprav morajo po zakonu.

Upravna enota bi tebi morala odgovo riti glede tujega zivljenja? Ti in draga bi se lahko naucila da je vtikanje v tuje zivljenje vsaj nekulturno, ce ne ze kaj drugega
smirk-1.gif

Ampak ti si res ubog. Upravni enoti sva zastavila vprašanje kakšna je zakonska podlaga za podeljevanje državljanstva in se nisem vtikal v nikogar in nikogar nisem imenoval poimensko. Ko sem pošiljal druga vprašanja sem dobil korekten odgovor v roku skupaj s citati ustreznih zakonov, v tem primeru pa ne.

Ti še kaj ni jasno?

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.098
531
113
tam ko se terc po tori rola
V službi imam pač opravka z različno govorečimi šoferji. Poljaki, ki vozijo k nam.. pripelje drugič, tretjič in že zna lepo pozdraviti v Slovenščini. Enkrat me je eden tako lepo pozdravil, da sem mislil, da je naš. Vozijo tipi iz Srbije, on svoje, jaz svoje -se normalno razumemo. Zdaj pa je možno le dvoje: ali so šoferji tako odprte glave, ali pa da so ostali Slovenaci butli, ki se v 20 letih ne morejo naučiti slovensko... Čudna so pota Gospodova
smile-1.gif
)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Si se rodil z znanjem srbohrvaščine ali si se naučil?

Pa jasno naučil skozi interakcijo v OŠ.......mal je pa odpadl tud na to da sm bil kot otrok dost na hrvaškem na morju...

Sam a veš uni na gradbišču pa nimajo te šanse k uni pa ne rabjo komunicirat z okolico.......unim k dobijo delo dajo v roke izdelane obrazce kjer je vse narisan za nakazilo denarja v domovino in pol samo uslužbenki na pošti na oknčku porinejo ta obrazec in una ve kako pa kam nakazat plačo domačim...

Pa k gredo u market po hrano majo tud tablce......kruh narisan na tablci....pa mleko na tablci in pol k na avkcijah sam dvigujejo in uslužbenke jim tlačjo u vrečko kar pač pokažejo
hysterical-1.gif

My ass
cheer.gif

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Primere imaš pa zmagovalne. Si te predstavljam, kako sredi Moskve buljiš v štruco kruha na polici in ne veš, kaj z njo narediti, ker ne piše v slovenščini. Ko ti prodajalka izda račun z "ruskimi številkami", ti pa itak sploh nič ni jasno in ne moreš plačat.
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Pa lej če znam srbo-hrvaško bi se pa najbrž znal zment za kruh...pa če bi me po besedi kruh čudn gledala bi pa hleb šu skoz......sej mamo 1/2 oz majo 1/2 besed podobnih k srbi....

Pa tud rusa skor vsako tatretjo besedo zastopš.....tko da če mal povezuješ ti lahko clo kontex rata zadet kaj hoče od tebe oz ti od njega

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Slaba primerjava....žal
grin1.gif

Dej raj napiš ajde če bi ti en Nigerijc pršu nasprot pa ti neki zajodlu.....
tongue-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....oni pa stokajo da nas ne razumejo da mamo čudn jezik.....

Pridem v Nassfeld......se angleško zmenim za karte ( nemško žal ne znam mi je pa bodoči izziv)...pridem v Trbiž na smučišče znajo clo slovensko (nekateri prodajalci) če ne pač s5 angleščina...

Ok drugje po ITA ni tega da bi znal angleško.....prav tako v Franciji če odpreš usta v angleščini lahko samo zgniješ sred problema ki ga maš...

Zdej pa nevem......a sm zaplankan ker znam pa sem iz "Simonovega" zaliva al sem pa za neke rase očitno ( po tvojih obrnjenih kriterijih) nadčlovek
sprasujem se.gif

AL.........je pa pač un k zna srbo-hrvaško po tvoje pač ...zdej s5 nevem
a) car ker zna balkansko in je to to
b) revež katerega mormo vsi pomilovat

ha
sprasujem se.gif
Prideš v Nassfeld, ne znaš nemško.
Prideš v I, ne znaš italjansko.
Prideš v F, ne znaš francosko.
Povsod tolčeš angleško - misliš, da si v očeh domorodcev kaj drugačen, kot so v tvojih očeh šipci in srbjanci&co?
crazy1.gif

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Očitno tudi tebi marsikaj ni jasno. Angleščino sem imela v OŠ, pa še z ''faksom'' vred, nemščino sem si želela naučiti, po srbo - hrvaščini (nisem je imela v OŠ), kitajščini ipd. pa nimam želje in veš, bosanski poslovni partnerji, pa tudi prijateljica nimajo problema s tem (očitno, ga imaš samo ti), da jaz govorim slovensko, oni pa bosansko, hrvaško. V kolikor bi predlagali ''nevtralni - torej ''svetovni'' jezik - angleščino, brez problema. Pa ga niso, ampak so se čisto zadovoljili z mojo slovenščino - še več, celo fino se jim zdi, da se zraven še kaj naučijo. In tudi ''hrvaško morje'', čisto lepo sprejema mojo slovenščino- sprva je bilo nekaj češ...''Kaj si rekla''?, pa sem jim samo ponovila in dojeli so (vsi po vrsti), da ali me razumejo, ali pa ne bomo komunicirali!

Kaj ni to nenavadno, da hrvati, srbi itd. lahko razumejo mojo sloveščino, če le hočejo?

In ponavljam, bivša Yuga ni izgovor za znanje srbo-hrvaščine, ker je passe!!

Kamele0N

23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Povsod tolčeš angleško - misliš, da si v očeh domorodcev kaj drugačen, kot so v tvojih očeh šipci in srbjanci&co?
crazy1.gif

Ampak a veš kaj......še povsod sem se uspel zment kar sem rabu! Sam uni na gradbišču majo ( glede na opise drugih) večne probleme z komunikacijo
cheer.gif

Se prav zaključek......no matter what....da se podre svet......zabredemo u hudo recesijo......če se mi ponudi delo na gradbišču ga NE sprejmem pa če umrem od lakote
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.785
6.556
113
In kljub nepoznavanju jezika so ti delavci zgradili nebotičnike, ceste, predore in mostove. Carji.
cheer.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
crazy1.gif

Ampak a veš kaj......še povsod sem se uspel zment kar sem rabu! Sam uni na gradbišču majo ( glede na opise drugih) večne probleme z komunikacijo
cheer.gif

Se prav zaključek......no matter what....da se podre svet......zabredemo u hudo recesijo......če se mi ponudi delo na gradbišču ga NE sprejmem pa če umrem od lakote
evil.gif
Heh, tut naši taspodni se pri nas vse zmenijo.
grin1.gif

Razen za izplačilo plač...
grims-1.gif