Radar v "kanti"

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
S tabo je itak brezveze debatirati, ker nisi sposoben debate, pa vseeno...

Kje sem napisal, da ne vozim po predpisih? Kje sem napisal, da vozim 200 in ne čakam normalno, da se kdo umakne, ali da komu blendam, trobim, itd.?

Aja, ne obstajajo? Pelji se kdaj zjutraj po gorenjski AC do šentviškega predora, pa mi sporoči, če taki še vedno ne obstajajo.

V glavnem, tvoj problem je, da zagovarjaš folk, ki ni sposoben peljati se npr. 100 po voznem pasu, ampak se mora voziti po prehitevalnem 10 ali pa 20km in delati kolono za sabo. Predvidevam, da si ti eden izmed takšnih voznikov.

In taki kot jaz npr., ki se vedno umaknejo hitrejšim od sebe (tudi če nekdo za mano vozi 200 zaradi mene), ki preverijo če je zadosti prostora, da grem lahko prehiteti kakšen kamion brez da mora nekdo za mano žlajfati na polno, ki se vozim 110-130 po voznem pasu avtoceste....takšne ti označiš za dinamike, agresivneže, norce, bedake,...
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
(tudi če nekdo za mano vozi 200 zaradi mene),
Vidiš in to je generalna napaka vseh nas, ki to delamo. Nihče se tem bedakom ne bi smel umaknit, ker to so potencialni naklepni morilci. Ampak mi se jim pač umikamo, ker smo pametnejši. Pa ni prav to.
Citat:
Predvidevam, da si ti eden izmed takšnih voznikov.
No jaz pa predvidevam, da si ti pa eden tistih živčnih in dinamičnih voznikov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Kazni so finančno bisveno manjše, dobi pa se ogromo številko pik.

Recimo za vožnjo do 150kmh na odsekih, kjer je omejitev 100kmh (vijadukti), je kazen 200/100 ojra, a dobi se pa 5 pik...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Prejle sem videl, da so pri lukovici montirali neki novi radar. Kot sem na hitro lahko videl - peljal sem se v LJ, radar pa je v smeri MB - ima dve luknji, stari je pa mel le eno.

A to majo kaj novega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Mogoče! Ker so postavili veliko višje, kot je bila prejšnja tam...mogoče ravno zaradi tega, da "vidi" preko zaščitne ograje.

Bom malce pošpegal, ko sem peljem domov.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Prejle sem videl, da so pri lukovici montirali neki novi radar. Kot sem na hitro lahko videl - peljal sem se v LJ, radar pa je v smeri MB - ima dve luknji, stari je pa mel le eno.

A to majo kaj novega?

A še zmeraj praviš, da divjanje ni problem? Nekako iz večine tvojih postov izhaja neka paranoja pred radarji. Zakaj je pa enim čisto vseeno, kje in kolko radarjev bojo postavili.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej je problem radar in ne hitra vožnja. Če radarjev ne bi bilo, oz bi bili tam, ki bi bila korist od njih, problema ne bi bilo.

Za nekatere voznike je pa največji problem v njihovi lastni glavi.

Če boš zbil na cesti otroka, a bo tudi problem otrok, pa boš rekel, kaj ima otrok za iskat tam?
Očitno se imaš za zelo super varnega voznika. V eni temi si lahko prebereš, kaj je če nekdo misli, kako zna super in varno prehitet kolono, čeprav je to prepovedano.

Vsaka šola nekaj stane, in tako bo mogoče tudi tebe drago stala. Takrat samo upam, da poleg tebe ne bo nedolžnih ljudi na cesti, ki bodo morali plačat z življenjem tvoje nespametno ravnanje. Kaj bo v tem primeru s tabo, mi je pa vseeno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Zato, ker se večina ljudi ne vozi tako veliko, kot jaz in jih tistih nekaj kazenskih točk ne moti.

Mene tudi niso, do nedavnega.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato, ker se večina ljudi ne vozi tako veliko, kot jaz in jih tistih nekaj kazenskih točk ne moti.

Mene tudi niso, do nedavnega.
In še vedno je problem v zakonih, radarjih in kazenskih točkah. Da bi pa ti kaj naredil za to, da jih en bi imel, je pa že pretežko, ane?
Je bolje še naprej divjat. Tako kot sem že napisal, enim je dovolj plačat nekaj denarja v avtošoli, enim pa to še ni dovolj in plačujejo za svoje neumnosti kazni, kazenske točke ali pa tudi z življenjem. Žal pa pri tem pogosto najbolj trpijo nedolžni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Kdo omenja divjanje? Jaz samo na AC vozim malce nad predpisi, 13% hitreje le.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kdo omenja divjanje? Jaz samo na AC vozim malce nad predpisi, 13% hitreje le.

Malo prej si omenil problem s kazenskimi točkami. Ne razumem, kako da imaš tak problem. Če prekoračiš hitrost za 13%, pelješ malo več kot 145 km/h. Za tak prekršek je predpisanih samo 50 € in 0 kazenskih točk.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In zakaj bi naj bil tole problem?

Zelo lahko; varno, udobno in primerno se lahko pelje 150, 180 ali več kmh.
180 ali več km/h ni ravno 13% več od 130.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Nimam tako dobrega avta, da bi lahko 180kmh peljal...zaenkrat je 150 dovolj.

Če bi imela naša AC vedno 130 ne bi bilo problema, a imajo neke smešne omejitve na 100 ali celo 60kmh..potem pa človek hitro pozabi, še posebaj če nima tempomata.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nimam tako dobrega avta, da bi lahko 180kmh peljal...zaenkrat je 150 dovolj.

Če bi imela naša AC vedno 130 ne bi bilo problema, a imajo neke smešne omejitve na 100 ali celo 60kmh..potem pa človek hitro pozabi, še posebaj če nima tempomata.

Če je omejitev 100 ali celo samo 60, potem ne pelješ samo 13% nad omejitvijo. Če pozabiš koliko je omejitev, ni za to kriv radar, znaki ... ampak si kriv ti. Upam, da ko se voziš po neselju, še posebej mimo šol, nisi tako pozabljiv, kot na avtocesti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Saj sem rekel samo po AC. In te 60kmh so itak samo zaradi tovornjakarjev, osebni avto bi komot šibal več.

ampak ne, radar se mora tja postaviti, da se lepo cuza denarčke, pred šolami pa pazi kdo? Prostovoljci spremljajo otroke prek cest, policisti pa rajši na kavicah ali pa lovijo nekoga na AC.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
ampak ne, radar se mora tja postaviti, da se lepo cuza denarčke, pred šolami pa pazi kdo?
A se teb zdi da je pred šolami veliko povoženih otrok?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In zakaj bi naj bil tole problem?

Zelo lahko; varno, udobno in primerno se lahko pelje 150, 180 ali več kmh.
Koliko se ti potem voziš po AC.
Nisem vedel da zna tempomat brat znake in prilagajat hitrosti omejitvam.....
Če imaš avto višjega cenovnega razreda, bi naj imel tudi že tempomat, razen e si eden izmed tistih ki ima avto višjega cenovenga razreda, hkrati pa zamolči da je star več kot 10 let.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.981
113
Sem rekel, 150kmh se nekje vozim, a problem je, da daš malo "po gasu" pa si že na 180 takoj...pol pa mora človek nonstop gledat na števec in še na vse idiote ki se vozijo okoli.

Tempomat je skoraj nujen ja in me res čudi da ga ni (je usnje in xenon), ampak je že naročena vgradnja.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sem rekel, 150kmh se nekje vozim, a problem je, da daš malo "po gasu" pa si že na 180 takoj...pol pa mora človek nonstop gledat na števec in še na vse idiote ki se vozijo okoli.
Ti se v "rdečo" kategorijo ne uvrščaš?