Računalničar študij

Killerius

Pripravnik
11. jul 2010
149
14
18
Pač neko povprečje sem napisal, ko prideš iz faksa, pa si že prej nekaj časa preko študenta delal, seveda se najdejo tudi nižje plače in tudi višje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja pa ja, tudi za 700 € delajo, programerji, pri nas. Ampak je pač enostavno php driblanje sem ter tja.
Kje, v katerem podjetju delajo php programerji za 700 eur?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
...
kvaliteta študija je padla, povsod, kars e vidi tudi po številu diplomiranih na leto. Včasih max 10, sedaj po 100+... sam sem sicer iz časov 10, vendar sem zaradi dogodkov končal šele v času 100+... Pa mi je sama prfoksa rekla, da je kvaliteta padla, vseeno pa je z bolo jcem vsaj več sprotnega dela in naj bi tako več ostalo v glavah.

Pada povprečna kvaliteta dijakov, ki pridejo na fakulteto, dobrih je še vedno precej.
Na UM FERI se je precej povečal vpis glede na 'zlate' čase 20+ let nazaj, da ne govorimo času suhih krav 10-15 let nazaj.

V starih časih nas je bilo v skupnem 1.letniku študija RI (računalništvo + informatika, VS + UNI) malo čez 160. Trenutno pa se samo na UN programih R-IT in i-TK v 1.letniku znajde malo pod 200 študentov, podobna številka je za ta dva študijska programa tudi na VS, kar pomeni vsaj 2x več študentov, kot včasih. Logično, da je več tudi diplomantov.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Hudič je sicer še, da je (vsaj povprečnih) računalničarjev pri nas že preveč...
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
V starih časih nas je bilo v skupnem 1.letniku študija RI (računalništvo + informatika, VS + UNI) malo čez 160. Trenutno pa se samo na UN programih R-IT in i-TK v 1.letniku znajde malo pod 200 študentov, podobna številka je za ta dva študijska programa tudi na VS, kar pomeni vsaj 2x več študentov, kot včasih. Logično, da je več tudi diplomantov.

Za stari RI-UN program je bilo 150 vpisnih mest, RI-VS pa so bili še posebej (mislim da enkrat toliko, če ne kje več). Trenutno pa je (skupno) na UNI 30 mest več, za VS pa bi moral vedeti koliko jih je bilo včasih. Ampak število ni 100% večje, ampak mogoče 25%.