,,mojga cucka,, si napisal, to pomeni da ga imaš, drugače je kot da bi napisal npr. ,,če moja baba...,, babe pa sploh ne bi imel, mislim ,da bi izpadel totaln bumbar.....Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Jest bi najprej babo po pički, pol pa še psa...pa nej mi Čeferin začne predavat o zakonu v tem primeru, pe še njemu pičko razbijem...
Da mi tkole en pes mojga cucka zagrabi, [cenzura] ga polijem z bencinom pa zažgem...
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
problem je v tem, ker dejansko ne vemo kdo je začel peezdarijo. prinašalec ali doge. v primeru, da je prinašalec skočil v dogo si težko predstavljam, da doga ne bi reagirala.... seveda je tudi možno, da se je dogi ravno takrat "jedel" prinašalec
zato pa pravim, da ima že vsako tele lahko cucka. krivda definitivno na strani obeh lastnikov psov
prinašalec nevzgojen in brez povodca. dogi sicer na povodcu, lastnica pa jih vseeno težko obvladuje oz spljoh ne
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz..
Sorry koji K. se ma en pes brez povodca prosto gibat. Lastnikom prinašalca je treba v prvi vrsti dat eno veliko kazen za malomarnost.
Ljudje si nabavijo pse, potem pa jih imajo kar prosto spuscene. Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal". Če bi ga doga htela bi ga rastrgala... pomoje je zlatun izzival, pa ga je samo malo vzgojno zgrabla. Ne pozabit, pes je še vedno žival/zver... tud če je naučen včasih reagira po svoje, zato so povodci, posledično nagobčniki da preprečimo te momente.
Če jih bo moj mali cucek kdaj dobbo, če bo spuščen sem v prvi vrsti kriv ja in tega se zavedam.
Citat:
Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal".
Če mi to o prinašalcih in labradorcih dokažeš, ti plačam 3 tedne počitnic na Tahitiju...
Predvsem je pa zlatun izzival, po tvoje? Ti glih nimaš razčiščenih pojomv, pa to?
Med 274 psi na seznamu Veterinarske uprave RS (Vurs), ki so ugriznili človeka ali žival v letu , je največ mešancev, in sicer 131. Sledi 50 nemških ovčarjev, po sedem rotvajlerjev in zlatih prinašalcev, po šest bernskih planšarskih psov, kraških ovčarjev in šarplanincev, po trije ameriški staffordski terierji, kokeršpanjeli in nemški lovski terierji, ostalo pa predstavljajo druge pasme.
Nemški terijer, pa sej to ma 10 kg max? Malo več od večjega mačka! Poznal sem starejšo žensko ki sta jo dva pudlja zgrizla da so jo urgentno peljali na šivanje v UKC.... tudi majhni so nevarni. Zlatkoti so pa daleč od prijaznega psa, pa karkoli lastniki mislijo!
V ZDA zlatkoti pridejo med prvih 10 po napadih na človeka!
Še mal guglaj, boš mogoče ugotovil, Sherlock!Citat:
Uporabnik stieber pravi:
neka istoimenska oseba ima firmo nekje tam pri cesti dveh cesarjev v lj ima sedež...ne vem pa, ali gre za isto osebo
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tele podatke jemlji malo z rezervo.
Najde se marsikak bizgec, ko njega ali pa njegovega otroka sosedov pes opraska, in gre prijavit ter tožit
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Z nemškim lovskim terierjem, kljub njegovi majhnosti, ni šale...ima zelo počas ugriz pa take fore...
Poudarit je treba še,, da se argentincu sploh ni utrgalo, upoštevajoč, da je zlatko sploh preživel prvo minuto, da se bi mu pa resnično odpulilo in to še obema.......?Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Še moj pljunek na karbid
Ne glede na to ali je bil zlatko na povodcu ali ne, je "krivda" pri babi. Zakaj? Zato, ker ni imela tolk vzgojenih psov, da se v druge ne sme zaganjat in ker sama ni tolk močna, da bi lahko držala dva tako močna psa!
Me je "mal" več skup kot babe in iz izkušenj vem kaj pomeni, ko se mrcina zaštarta. Če nisi prej 110% pripravljen in povodca ne držiš z obema rokama te odnese za seboj!
Ko sem se s svojim psom približeval drugemu psu, sem ga vedno prijel bolj na trdo, z obema rokama in čisto na rahlo cuknil, toliko da je dobil znak, da ne more kr po svoje in da se more lepo obnašat. Pa sploh ni bil konflikten pes, ampak ravno zato, ker ne veš kakšen je un drugi. Iz navadnega ovohavanja zlooo hitro lahko prideta do tega kar je prišlo. No z mojim ni blo nikol takih težav, če se je že začelo kaj bolj "divje", pa sem samo na grobo potegnil stran in smo šli vsa v svojo smer. Z eno roko 70kg mase + ko je v elementu, cukent stran, ga ni junaka
Kazen bi pa dal pa obema; zlatko ni bil na povodcu, babi pa ker ne obvlada psov.
sj si ja kitajsko elektroniko kupuCitat:
Uporabnik patriot pravi:
ker je ravno taka tema....
Obstaja kak servis za najem psov?
Za kak dan ali dva bi rabil terierja ali kaj podobnega, da potamani ene 7-8 sosedovih mačk.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Poudarit je treba še,, da se argentincu sploh ni utrgalo, upoštevajoč, da je zlatko sploh preživel prvo minuto, da se bi mu pa resnično odpulilo in to še obema.......?
Zlatko je bil praktično na svojem in ,,doma,, je vsak pes malo pogumnejši in izzivalnejši, se je pa zgodilo kar se je in ravno zaradi takšnih možnosti, takale baba niti slučajno ne sme dveh psov hkrati vodit, argentincev pa niti močan ded ne.
mogoče edino inkvizitor, on je pa extra močan, samo škoda, da na nepravem mestu