Psom nagobčnike

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nočm podpihovati nasilja ampak zakaj pa ne Pridm navijat
Sej rabimo prostovoljce, da zmagovalca polijejo z bencinom in zažgejo,.....mislim da je pečenko že določen, glede na to, kdo bo dal in kdo dobil ,,ene tri po pički,,....

Ksz
Moderatorji, mislim da je čas za preimenovanje foruma iz Alter v [cenzura]. benti cenzuro, D ebbill, a bo zaj zagrabl?

Nazadnje urejeno:

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne bluzi, lastnica ni sposobna obvladati svojih psov, zamisli si da bi bil namesto psa otrok. Ampak je un dec z lato kar bobo že hotel vsekati.

Pa ni bil otrok! ne mi zdej 120 možnih scenarijev kle pisat, kaj bi če bi...

Sicer pa copy/paste lep povzetek iz druge debate:

Pa ljudje dejte pogledat video pa objektivno ocent situacijo.
Kokr sm jst vidu je lastnica dog, še najbol od useh obvladala situacijo. Vsi ostali so pa primitivno reagirali tako kot vi s komentarji. Psa zgledata čist lepo naučena. Tudi ona ju je obvladala. Ona druga doga je bila čist mirna in jo je lastnica brez problema prepustila neznancu. Da je prišlo do te situacije je kriv samo pes, ki ni bil na povodcu oz. njegov lastnik. Če bi bil na povodcu do te situacije sploh ne bi prišlo. Pa tude dejstvo je, da pes ni bil zelo poškodovan in ga je doga samo držala. Če bi mela doga druge namene bi bil ta pes po hitrem postopku pokončan. Če dogi ne bi bili naučeni bi verjetno obe kardelno napadli drugega psa in ga v trenutku raztrgali.
Iz tega posnetka pa nikakor ne moremo soditi ali je ta ženska primerna za vzgajanje teh psov.
Tako, da meni se zdi bolj nevaren oni pes, ki ni bil na povodcu, ker bo posledično naredil več konfliktov. Ampak ne me narobe razumet. Seveda zgleda manj nevaren in lažje obvladljiv in nima take mase in ugriza kot doga. Vendar pa povzroči mnogo več konfliktov, ker ni na povodcu.

Pa še kot zanimivost. Eni v takih razpravah omenjate, da je potrebno prepovedat pse nevarne ljudem. Če imam pravi podatek je na vrhu ravno zlati prinašalec. Največ zabeleženih ugrizov je s strani zalith prinašalcev. Ampak jebena statistika - to je zato, ker je tudi najbolj razširjena pasma in jih ima ogormno družin.

in katera DE BILČINA je to napisala MAMO MU BLE SAVO JE BEM USRED ČELENDRE PRAZNE?

Očitno še en zafrustrirani narcisoid. Baba ima srečo da z unimi morilci ni naletela na mene in moji psici na sprehodu. Taprvo bi jih pes fasal z švicarjem potem še ona.
Kr ava ni obvladovala situacije niti 0,01% kar je iz posnetka ZELOOOOO razvidno. Bistveno, da ga je zaradi nevednosti še spodbujala.
Prevdvidevam, da je bistvo vsega IMA SE MOŽE SE. V vsaki roki pes od vsaj 1000€ pa IMA LI KO JAČI. Ne bi me presenetilo, da se po mestu prevaža in straši v kakem ogabno prevelikem SUV-u.

Nazadnje uredil moderator:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ženska je svojega psa božala, medtem ko je ta držal zlatkota za vrat.
bonk.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Kaj je zdej model? Ti si vabil pod uro, ne jest... In, boš povedu zdej kdaj in pripeljal priče?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kaj je zdej model? Ti si vabil pod uro, ne jest... In, boš povedu zdej kdaj in pripeljal priče?
Če se pol prostovoljno poliješ z bencinom in zakuriš, pa res pridem......
A ti si lastnik psa? ....si ga ti osebno vzgajal ......predvidevam, da imaš celo priznano opravilno sposobnost ,
....pa še visokošolan sigurno,
uf-1.gif

benti govedo butasto , butalci so znanstveniki zate
uf-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
KSZ

Nekje na sredi teme me minilo brat primitivce...

Toliko strahu pred psi kolikor ga je zaznat v tej (in podobnih) temah tule je težko najt kje drugje.

Ampak pejmo na temo:
1. Strinjam se z Erikom; ni nevarnih psov, pasem ..., so samo idioti od lastnikov!
2. Čim ima človek več kot enega psa nima več psa ampak krdelo. Psiha krdela je lahko običajno čisto v redu, ko pa nastopi kritičen trenutek pa krdelo reagira popolnoma drugače kot pes. Tukaj ne pomaga nobeno šolanje!
3. Sitacija iz posnetka je rešljiva na čisto normalen način. Brez mlatenja, zabanja skozi oči (in podobne neumnosti). Pes ki je "in the zone" (dobra tale
aplauz.gif
) je itak popolnoma neobčutljiv na zunanje dražljaje. Podobno kot človek v borbenem besnilu.
4. Ko se dva psa koljeta oz. ko eden kolje drugega se samo enostavno poseže vmes (po možnosti lastnik, ki ga pes pozna), zagrabi za čeljusti in razklene ugriz. Deluje! In samo to deluje. Lahko pa se čaka da ali eden od psov pogine ali pa da se drugi zmatra. Neodgovorno in nedopustno!

Kako vem da zgoraj opisano deluje. Ker ima en sosed dve stafordki (večja je precej huda), drug sosed pa bernko. Velika stafordka ne prenese bernke. Če jo vidi se zaganja v ograjo, če se srečata zunaj je na vrsti klanje. Oba lastnika pa reagirata točno tako kot ljudje na posnetku; mlatenje po obeh psih, Čeprav iz izkušenj vejo, da to ne pomaga. Menda so že čakali več kot deset minut, da se je stafordka naveličala in izpustila bernko (čeprav je bernka večja in močnejša). Če sem jaz v bližini to rešimo zelo hitro; ena roka na zgornjo čeljust druga pod spodnjo in narazen. Če ne gre, roka v gobec od strani. Do sedaj sem še vedno razklenil ugriz, brez poškodb zase. Razen ene praske, ko sem podrsal ob zob. Največja nevarnost zame je gazdarica staforda, ko moram pazit da jih slučajno ne dobim jaz namesto psa
grims-1.gif
(gazda ni nič boljši).

Pri najboljši volji ne razumem ljudi, ki si omislijo pse, ki se jih bojijo ...

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Citat:
Uuuuuuuuuuu jebemtiš, novica na 24UR. Pa slika psa tut zraven. Labradorec you say?

Jaz nič ne pravim. Pravijo tisti ki so članek napisali. Ti si pa samo prosil za primer napada labradorca
in jaz sem ti prilepil članek, v katerem piše, da je labradorec napadel otroka. Ne vem zakaj te to toliko moti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Jaz bi to hitro rešil. Cucka bi z nožem razparal, da bi mu čreva ven padla, baba bi mela pa plov uč, če bi bla pa glasna pa dva plava uča...
priden.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ni važno le to, da znaš dati psa narazen, ampak da na koncu narediš spravo in zatreš vsako agresijo. Psa, ki je napadel, se da na hrbet pred psom, ki je bil napaden. Ni vprašanja, mora se mu podrediti. Tista staffordka ni nič "huda", ampak pač ne ve, kako se je treba obnašati v bližini bernke. Zato je pa tu lastnik, da naslovi vsako neprimerno obnašanje in zatre vsako agresijo v kali, še preden eskalira.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz..

Sorry koji K. se ma en pes brez povodca prosto gibat. Lastnikom prinašalca je treba v prvi vrsti dat eno veliko kazen za malomarnost.
Ljudje si nabavijo pse, potem pa jih imajo kar prosto spuscene. Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal". Če bi ga doga htela bi ga rastrgala... pomoje je zlatun izzival, pa ga je samo malo vzgojno zgrabla. Ne pozabit, pes je še vedno žival/zver... tud če je naučen včasih reagira po svoje, zato so povodci, posledično nagobčniki da preprečimo te momente.

Če jih bo moj mali cucek kdaj dobbo, če bo spuščen sem v prvi vrsti kriv ja in tega se zavedam.

Citat:
Kolkokrat sem naletel na nevzgojenega ovčara, prinašalca, labradorca, ki se je prosto sprehajali in "napadal".

Če mi to o prinašalcih in labradorcih dokažeš, ti plačam 3 tedne počitnic na Tahitiju...

Predvsem je pa zlatun izzival, po tvoje? Ti glih nimaš razčiščenih pojomv, pa to?

Med 274 psi na seznamu Veterinarske uprave RS (Vurs), ki so ugriznili človeka ali žival v letu , je največ mešancev, in sicer 131. Sledi 50 nemških ovčarjev, po sedem rotvajlerjev in zlatih prinašalcev, po šest bernskih planšarskih psov, kraških ovčarjev in šarplanincev, po trije ameriški staffordski terierji, kokeršpanjeli in nemški lovski terierji, ostalo pa predstavljajo druge pasme.

Nemški terijer, pa sej to ma 10 kg max? Malo več od večjega mačka! Poznal sem starejšo žensko ki sta jo dva pudlja zgrizla da so jo urgentno peljali na šivanje v UKC.... tudi majhni so nevarni. Zlatkoti so pa daleč od prijaznega psa, pa karkoli lastniki mislijo!

V ZDA zlatkoti pridejo med prvih 10 po napadih na človeka!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Dej capl ne seri preveč...
Res, v mojih cajtih, človk s tvojim možganom, še osnovne šole ne bi naredil, čist resno, vprašaj če ne verjameš......
priden.gif

sj to je tvoja pravica, da si neumn, samo da pa lahko poseduješ psa, je pa žalostno, upam samo, da ga ne boš kdaj polil in zažgal, ko ne boš sposoben dojet njegovega obnašanja ali reakcije.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Se strinjam.
Žal gazda to rešuje s palico.
Zadnje dvakrat sem stafordko umirjal jaz . Ker tudi lastniki očitno potrebujejo čas, da se pomirijo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tele podatke jemlji malo z rezervo.

Najde se marsikak bizgec, ko njega ali pa njegovega otroka sosedov pes opraska, in gre prijavit ter tožit

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
neka istoimenska oseba ima firmo nekje tam pri cesti dveh cesarjev v lj ima sedež...ne vem pa, ali gre za isto osebo