prime time

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če noben individualni graditelj ne bi vzel tujih delavcev na svoje gradbišče, bi jih že bilo precej manj.

Prvo naj država preneha izdajat delovna dovoljenja in potera lenuhe iz zavoda.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Teh dejstev marsikdo noče sprejeti. In se raje pritožuje, ko nekdo po TV vošči praznik drugače verujočim.

Glede na to, da so država in vere ločeni, nima noben verski fanatik kaj počet na RTVSLO...

RKC ima že tako reklamo na vsakem hribu...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Kaka provokacija, bednik, dejansko me zanima kam to pelje. Tebi je torej popolnoma vseeno, če tukaj čez par let nastane drugo "kosovo"?

Da pa so delavci gor hodli za boljši kruh, pa ni kriva naša ganeracija, ampak prejšnja. Še najmanj so pa krivi naši potomci za nastalo situacijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Prvo naj država preneha izdajat delovna dovoljenja in potera lenuhe iz zavoda.
Mislim, da slabo poznaš realno situacijo. Večina delodajalcev, ki zaposli tujca, Slovenca noče in išče varianto, da Slovenci, ki so brezposelni, ne ustrezajo. Država bi to delno rešila, če bi nehala izdajati delovna dovoljenja za državljane tretjih držav, še zmeraj pa bi ti lahko delali pri nas preko podjetja, ki jih je zaposlilo nekje znotraj EU. Varianta je, da zidarju poveš, da na tvoji hiši naj ne dela noben, ki ni Slovenec. Sicer boš lahko dobil kako ovadbo, ampak do takrat, ko bo to na sodišču, bodo že pozidali.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.452
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ma dej no, eni so rahlo razdraženi in predvidevajo, da sem bolj ciljal na kakšna porekla, sej veš, da smo tako ali tako skoraj sami rasisti tukaj gor oz. ekstremisti vseh vrst
aplauz.gif

Se očitno nekateri kar avtomatsko nekaj ogrožene počutijo že, če rečeš da imajo neumni več otrok ali pa uporabiš termin naš/naši. Bi reku da svašta majka rodi pa ne bom
tongue-1.gif

Se opravičujem, če nisem zaznal sarkazma.

Kljub temu pa vztrajam, da je velika težava prav v definiciji naši / vaši.
Slovenija namreč ni država Slovencev, ampak državljanov Slovenije.
V Sloveniji imajo katoliki povsem enake pravice kot muslimani ali pravoslavci.

Teh dejstev marsikdo noče sprejeti. In se raje pritožuje, ko nekdo po TV vošči praznik drugače verujočim.

Zato se mi zdi pomembno opozarjati na delitve, ki jih ne bi smelo biti.

Štekam in se popolnoma strinjam.
wink-1.gif

Edino to ne vem ali je Alter najprimerjnejše mesto za kaj takšnega, jaz ga imam bolj kot ne za zabavo kot pa kaj resnega, saj vidiš kakšne debate so vse gor in kakšna stališča vse so zastopana (v določenih podforumih seveda)
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Misliš, da jaz pišem za brezveze? Na žalost šiptarsko problematiko predobro poznam. Od delavcev, ki so v veliko primerih praktično sužnji, do nepismenih bab in frocov, ki jih tisti, ki napredujejo, pripeljejo za sabo.

Glede moje bajte te naj ne skrbi. Delali so jo povečini domači pobje, edino pri ometih sta bila dva bosanca, ampak že asimilirana, tako da nisem težil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.278
113
42
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kaka provokacija, bednik, dejansko me zanima kam to pelje. Tebi je torej popolnoma vseeno, če tukaj čez par let nastane drugo "kosovo"?
.

A veš koliko časa že hodijo k nam iz Juga pa smo še vedno Slovenija. POglej raje kako je Ljubljana umazano mesto..ka mamo tok štajerskih študentov ki samo pijejo in razbijajajo, nič drugega.- Here we go again :D

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Saj veš, da sem pisal "na splošno". Kako lahko povprečni državljan vpliva in kako ne more. Glede na forum sklepam, da bi povprečni uporabnik "ubijal" za 1 % nižjo ceno. Po drugi strani si težko predstavljaš, da bi kdo drug kot šiptarji hotel biti podizvajalec GVO-ja pri gradnji priključkov optike, če zato dobi 120 € (GVO v okviru javno zasebnega partnerstva pa 192€ - za vodenje
17758-icon_confused.gif
- torej za drek mešat 70 € proti onim za 120 € za dejansko realizacijo). To pa pomeni povprečno več 10 metrov izkopa, montažo omarce na zid, zezanje z ljudmi glede služnosti, preboji pod cestami, odstranitev in polaganje nazaj kakih tlakovcev itd... Če bi to delali Slovenci, bi bilo vsaj x faktor 2, da so lahko normalne minimalne plače, regres,... Taki projekti in razpisi so metanje peska v oči.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kaka provokacija, bednik,...
Imaš težave z branjem?
Saj sem napisal: DEBILNA.
Očitno vredna svojega avtorja...

Citat:
Tebi je torej popolnoma vseeno, če tukaj čez par let nastane drugo "kosovo"?
Ja, pa me res skrbi.
Približno toliko, kot vampirji, zlobne čarovnice in druga pravljična bitja.

Citat:
Da pa so delavci gor hodli za boljši kruh, pa ni kriva naša ganeracija, ampak prejšnja. Še najmanj so pa krivi naši potomci za nastalo situacijo.
Je fajn, ane, če so za vse krivi drugi? Pa magari naj bosta to tvoja mama in oče...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tudi Rimljani, Franki, Bavarci, Obri, Huni, pa še kdo bi se našel, ki so ropali in pobijali po naših krajih. Pa se sedaj kar dobro razumemo.
cool-1.gif

S kom? A s huni? Ja, kje pa so? Pa obri pa franki pa rimljani? Edinole bavarci se niso verjetno povsem razgubili kot ljudstvo, ali pa tudi.
grin1.gif

Ja, z nekom, ki ne obstaja več, se res navadno dobro razumeš

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dejstvo je da bi morale biti vse vere obravnavane enako. Torej če lahko v Ljubljani stoji cerkev in v nedeljo gledamo mašo lahko stoji v Lj tudi dzamija pa lahko tudi kako muslimansko poslanico gledamo na TV.
Hja, zamaščenci se bojijo konkurence. Stara zgodba...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Naši otroci še ne (mogoče v kakšnih delih Nemčije & Francije), otroci naših otrok pa verjetno že....
evil.gif

Drugače se pa že sedaj v naših šolah uporablja več jezikov, sploh na dolenjskem (ciganščina pa to)
tongue-1.gif

Kdo pa sploh so ti "naši" otroci?
A moj otrok spada mednje, al ne?
Katere pogoje natanko pa morajo izpolnjevati otroci, da so naši /vaši?

V bistvu me zanima v čigavem imenu ti pišeš.
Kdo pa ste "vi"?

Glede na to, da sem Slovenec v državi Slovenija sem mislil, da je dovolj jasno, da se "naši otroci" nanašajo na naše otroke v naši državi, torej na slovenske otroke (stroga definicija je torej otrok s slovenskim državljanstvom).
Muslimanski ali bosanski otrok rojen tule ima tudi slovensko državljanstvo.
wink-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dejstvo je da bi morale biti vse vere obravnavane enako. Torej če lahko v Ljubljani stoji cerkev in v nedeljo gledamo mašo lahko stoji v Lj tudi dzamija pa lahko tudi kako muslimansko poslanico gledamo na TV.

Madona ja, a res nimaš pametnejšga dela, kot gledat te stvari na TV?
hysterical-1.gif