prenehanje delovnega razmerja - začetek novega

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
zanima me sledeče:
3.4. (petek) mi poteče pogodba pri sedanjem delodajalcu. medtem sem zmenjen že z drugim delodajalcem da po preteku obstoječe pogodbe pridem k njim. dogovorjen sem za datum 6.4 (ponedeljek).

sedaj me zanima ali pri tem pride do prekinitve česa? se pravi da bo minilo 2 dni (vikend) ko ne bom imel statusa. kaj to pravzaprav pomeni? se mora to kako drugače izpeljati da ne bi bil za kaj prikrajšan?

ker ne vem ali to ima sploh vpliva na kaj? npr. da mi se prenese dopust, kaj v zvezi z rergresom...

pravzaprav ne vem ali je to sploh pomebno ali ni?! mi je pa en znanec rekel, da naj pazim da mi ne bo prišlo vmes do prekinitve..

zdaj pa ne vem kaj bi naj to pomenilo

lp

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Ponavadi ti v podjetju, od koder odhajaš, zaključijo delovno knjižico z nedeljo,
če pade prekinitev na konec tedna (če ni tako celo po zakonu).
To, da je delovno razmerje naprej neprekinjeno, pa ima nek vpliv na regres in dopust.
(koliko ti pripada in kdaj ga lahko koristiš)

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
lansko leto sem imela isto situacijo kot ti

pogodbo so mi zaključili na petek, pri novem delodajalcu pa sm pričela na ponedeljek

na mojo sreco je kadrovnica (o tem me je obvestila) napisala datum začetka pogodbe na soboto, tako da nisem izpustila nobenega dne

kolikor mam pa v spominu, lahko preteče največ 3 dni od stare do nove pogodbe preden ne da se ti spremeni pravica do celotnega regresa, vseeno pa se malo preveri

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
kje bi lahko uradno to prebral?

sem že vse preiskalna spletu pa nikjer nič ne piše...
hvala

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Delodajalec te mora prijaviti v OSMIH dneh in BP. ti lahko da začetek na soboto, itak nima veze ker ne boš delal