Premestitev v 100 km oddaljeno poslovalnico

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še enkrat:

Citat:

(1) Delavec je upravičen do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela za dneve prisotnosti na delu, od kraja prebivališča določenega v pogodbi o zaposlitvi do sedeža delodajalca oziroma do kraja opravljanja dela.

(2) Sprememba prebivališča delavca, ki ima za posledico spremembo stroška prevoza na delo in z dela, ne vpliva na povračilo stroškov prevoza, ki izhaja iz kraja določenega s pogodbo o zaposlitvi, razen če se delavec in delodajalec pisno dogovorita drugače.

To je iz kolektivne pogodbe. Česar zdaj tu ne razumem?

Lahko še edino skopiram, kaj pomeni "prebivališče", ampak to mislim da nima zdaj tu bistvenega pomena.

Beri cel stavek: "od kraja prebivališča določenega v pogodbi o zaposlitvi do sedeža delodajalca "
V trenutku podpisa pogodbe imam stalno prebivališče v Mb, podjetje pa je v Lj.
Pripada mi kilometrina za 200km/dan.

Potem se preselim na Ig. Še vedno mi pripada kilometrina 200km/dan. Ker "kraj prebivališča, določen v pogodbi" je nespremenjen (Mb).
Enako, če se preselim v MS. Še vedno dobim kilometrina za 200km/dan. Čeprav sem se dlje odselil.

To je pač ena kolektivna pogodba, ki ima to noter. Mnoge druge se ne ukvarjajo s tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja saj jaz sem to rekel, ali kaj bi naj zdaj blo narobe?
Nekdo, zgoraj, pa je rekel, da delavcu pripada avtomatsko nova kilometrine, oz prevoz na delo in da se avtomatsko doda pogodbi aneks, ki to uredi.
Nekdo, z nickom "jekleni" je to trdil.

Tole je drugače trgovinska kolektivna pogodba, dokaj razširjena pri nas, bi rekel. Recimo za vse jasne službe, pa je vlada letos maja skenslala uredbo, ki je urejevala prevoz na delo. Drugih kolektivnih pa se mi res ne da iskati
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Še enkrat:

Citat:

(1) Delavec je upravičen do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela za dneve prisotnosti na delu, od kraja prebivališča določenega v pogodbi o zaposlitvi do sedeža delodajalca oziroma do kraja opravljanja dela.

(2) Sprememba prebivališča delavca, ki ima za posledico spremembo stroška prevoza na delo in z dela, ne vpliva na povračilo stroškov prevoza, ki izhaja iz kraja določenega s pogodbo o zaposlitvi, razen če se delavec in delodajalec pisno dogovorita drugače.

To je iz kolektivne pogodbe. Česar zdaj tu ne razumem?

Lahko še edino skopiram, kaj pomeni "prebivališče", ampak to mislim da nima zdaj tu bistvenega pomena.

Beri cel stavek: "od kraja prebivališča določenega v pogodbi o zaposlitvi do sedeža delodajalca "
V trenutku podpisa pogodbe imam stalno prebivališče v Mb, podjetje pa je v Lj.
Pripada mi kilometrina za 200km/dan.

Potem se preselim na Ig. Še vedno mi pripada kilometrina 200km/dan. Ker "kraj prebivališča, določen v pogodbi" je nespremenjen (Mb).
Enako, če se preselim v MS. Še vedno dobim kilometrina za 200km/dan. Čeprav sem se dlje odselil.

To je pač ena kolektivna pogodba, ki ima to noter. Mnoge druge se ne ukvarjajo s tem.

bonk.gif
nimam komentarja
Po tej logiki se sklene pogodba da je dma v mb in ko se preseli v hiši zraven firme še vedno prejema potne za 200 km?
Kok kaj imate eni delovne dobe ko se tok spoznate na to? Kaj pa ZDR? Kaj pravi on? Kaj pravi kakšen drug zakon povezan z delovno zakonodajo?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Ko sem se jaz selil na novo bolj oddaljeno lokacijo (začasno), je delodajalec zahteval samo potrdilo o novem bivališču. Šel sem na občino, se prijavil, dobil potrdilo in to je bilo to. Tudi na plačilni listi mi je pisal nov naslov, avtomatsko sem nanj dobival tudi vse glede zdravniških zadev, čeprav tam sploh nisem nič povedal, da sem se preselil.
Brez vsake spremembe v pogodbi, nobenih aneksov ali kaj podobnega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Imajo svoja določila o tem in določbo, da ta določila veljajo takrat, ko ni kolektivne. In predpisan je maksimum, ki je še neobdavčen. To je vse.

In ureditev iz tele kolektivne je povsem logična. Ppotne se dogovori ob zaposlitvi, takrat se namreč delodajalec in delojemalec odločita, ali se jima račun izide . potem pa vsak prevzame svoj del tveganja za to, kaj se zgodi kasneje. Delavec za to, da se potni ne bodo povečali, če se delavec preseli dlje, delodajalec za to, da se potni ne bodo zmanjšali, če se delavec preseli bližje.

V drugem primeru (recimo da se iz 200 km preseliš na 2 km) je razlika le v tem, da je vse, kar je nad zakonsko določenimi potnimi stroški (ZDR), obdavčeno.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Predvsem sem trdil, da je tak člen ničen, če je v nasprotju s pristojno kolektivno pogodbo. Res pa nism vedel, da obstajajo take kolektivne pogodbe. Evo, kriv sem.