Premestitev v 100 km oddaljeno poslovalnico

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
A te lahko delodajalec premesti v 100 km oddaljeno poslovalnico?

Na netu nč ne najdem o tem ..... bojim se da lahko .. a mam prav?

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
ponavadi v pogodbi piše..vsaj meni je v prejšnji službi, da me lahko šutnejo na bilo katero poslovalnico po potrebi

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Dajo ponavadi za bus, potem imaš pa na izbiro, se 2+ uri fijakaš vsak dan gor/dol ali pa daš odpoved. Na tak način elegantno skenslajo nekaj % folka. Tudi ena avstrijska banka pri nas tako zganja... samo da ni treba odpravnine.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne vem, če potni stroški poplačajo to, da zgubiš denimo tri ure življenja dnevno...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
a ni to počel tudi merkur. Ko je upravo prestavil iz Nakla (Kranj) v Cjele

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Prestavijo te lahko brez težav, pisno te obvestijo 3 dni pred premestitvijo. Za potne stroške bo pa tako da bodo ti tako kot sedaj plačali le karto za avtobus (odvisno od podjetja, do 100%). Podati boš moral novo dokazilo o novi ceni povezave.

Mogoče samo še katero podjetje, če ni skrivnost...

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
a ni to počel tudi merkur. Ko je upravo prestavil iz Nakla (Kranj) v Cjele
samo, da so v merkurju organizirali svoj prevoz in jim niti prevoza potem niso plačevali

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Poglej v pogodbo kaj piše ... verjetno imaš kak tak člen ...

jaz imam recimo v pogodbi napisano:

Kraj opravljanja dela 4.člen

Kot kraj opravljanja dela se štejejo vse organizacijske enote delodajalca na območju R Slovenije, do katerih skupna pot na delo in z dela od prebivališča delavca z razpoložljivimi prevoznimi sredstvi ne traja dlje kot tri ure, če pa gre za mater z otrokom do treh let starosti, pa ne dalj kot eno uro.

Pol še podčlen ... 4.3 napotitev se opravi na podlagi pisne odredbe delodajalca, ki mora biti delavcu vročena najmanj en delovni dan pred napotitvijo v drugo org.enoto.

Tako da mene komot pošljejo iz Kp v LJ na delo, pa se ne smem pritoževat
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
lahko te pošljejo. če ni organiziranega prevoza ti plačajo ali kilometrino (sevda je toz zlo nizka) ali pa karto za bus... se pa s tem včasih rešuje problematiko težavnih delavcev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
A te lahko delodajalec premesti v 100 km oddaljeno poslovalnico?

Na netu nč ne najdem o tem ..... bojim se da lahko .. a mam prav?

Zakaj pa bi se človek bal da je tako? Hvala bogu da imaš šiht, če pa misliš, da je kje boljše, pa komot daš odpoved, pa drugam. Največ, kaj te doleti pri odpovedi je odpovedni rok, nikomur pa nisi nič dolžan etc...

Folk pri nas res misli, da je bog i batina na delovnem mestu, ali kaj?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi nasprotno razni delodajalci in šefi mislijo da si njihova lastnina in da lahko z delavcem delajo kar želijo. Ta miselnost mi gre pa že rahko na ku... bodi vesel da imaš šiht...Ja sem vesel, vendar mora tudi šef končno le razumeti, da je samo zadovoljen delavec, dober delavec. Vidim v naši firmi, ki ti skoz servirajo ta stavek: Na zavodu jih je veliko....Ja jih je res veliko, samo ko imamo pa razpise pride pa samo poden in že prvi dan v firmi bi imel same pravice in napredovanja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ti časi so pomoje mimo, časi lagodja, prišla je kriza in še slabše bo, še veliko let.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ni nobeno lagodje. Se strinjam treba je delat in to trdo delat (imam v tem mesecu že +40 ur, ki mi jih ne bo noben plačal, se bodo s 1.10 zbrisale)...ni pa potrebno jeba.nje v glavo s strani middle managementa - ti mali šefi so vedno najhujši. In take premstitce so večinoma res za odstrel problematičnih. Ja res bo še hujše...
10.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Hja, če službo rabiš... Saj veš, kako je to.

Delam v firmi, kjer se to počne redno... vsake toliko časa. Recimo premestijo nekaj deset folka 80 km stran. Nato pa čez kakšno leto le še 60 km stran od doma. Seveda vsakič določenemu % folka dopizdi (lepše rečeno: obupajo) in dajo odpoved.

Zdajle smo bili priča še eni komediji: nabavo (ki dela izključno preko telefona/interneta) so preselili 25 km stran od sedeža firme, čez pol leta pa spet nazaj. Ravno te dni so spet prišli v svoje stare pisarne...
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Mah debilnosti delodajalcev, samo da ni treba dati odpravnin. Šparat, pa ni važno koliko stane. Jaz ne vem kaj na teh ekonomskih faksih naredijo iz ljudi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
mal okol sebe poglej pa bos videl kaj naredijo na ekonomiji.
kaj pa ce jim delavec da kontra in se preseli 100 v obratno smer.Se pravi se bo vozil 200km dalec. kako dolgo mu bo delodajalec placeval potne stroske. Nekdo ki ima familijo to naredi nekoliko tezje, ostali pa ?

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
če se preseliš dlje od službe ti firma ni dolžna plačat dodatnih potnih stroškov (kar je seveda pravilno, saj je bila to tvoja osebna odločitev).