Posel s kolegom

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Sej ne rabiš 3,5 k vložka. Js ti lahko mal pomagam. Posodim ti 7 k € potem pa ti odpreš d.o.o. potem ti pa napišem račun za svetovanje za 7 k€, ki mi ga jasno takoj plačaš. Za to uslugo bi jaz hotel par 100 €. Torej te pride ustanovitev d.o.o. naprimer 200€.

In takoj popušiš 30% z dajatvami, če ne več.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
jaka6, ojej.
grims-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ksz

Sej ne razumem zakaj ne da svojih 7500 in potem takoj kupi robo za ta denar?? Kolk pa je pijace za 7500...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Dejte no. Če je že osnovni kapital problem, potem že drugi mesec ne bo za najemnino. Za tak denar ne dobiš drugega kot poscano beznico, za katero rabiš par 10k da jo spraviš v pogon, pa še to ni nujno da bo ratalo. Tukaj pa če prav razumem sta v kompaniji dva, samo zato ker eden nima 7,5k. Kdo vama bo hladilnik (in nenazadnje kafe avtomat tudi) nafilal?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
7.500 EURj e potreben kapital, ne 7.000.
smile-1.gif
Vem. Ce sva natancna je to min potreben kapital, lahk tud 1 mio not porine
in lahk tud v osnovnih sredstvih sam ga bo scasoma amortizacija pojahala. Ampak jaka6 je govoril o 7k in sem pac dal primer na 7k

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Naglas razmišljam o ustanovnem kapitalu, pa ko si ravno omenil milijon. Torej, če imam jaz v štumfu 500 jurjev jih lahko vložim kot ustanovni kapital in me nihče ne bo vprašal od kod mi denar?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Dobro vprasanje. Se bojim da ne. Dokler bos vse delal v skladu z zakoni. Ce zabluzis ti lahko policija dela financno preiskavo in dokazuje da nisi imel zakonitiv virov ki bi ti nanesli 500k... kako pa furs gleda na to...IMHO sploh ne gleda

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Zakaj dva? Predvsem zato, ker se mi zdi, da je lažje, če sva dva. In oba bi delala tudi, ne vem, kje sem napisal, da ne bi.
Bar nikakor ni beznica, po mojem mnenju ni treba vložiti v njega skoraj nič resnega, vse je urejeno..
Denar imava, oziroma ne bi bil problem 7500 zbrat, vendar se mi zdi, da je to premalo za začetek. Boljše kakih 15000 meti za začetek, za ziher. Toliko pa nimava, zato tudi pomisleki glede vsega.
Car - v prvi gostilni, ki si jo imel z kolegom.. Praviš, da je bilo vedno polno, pa ni šlo? Kak je to mogoče? Koliko sta imela na mesec stroškov in koliko prometa povprečno, če lahko vprašam.
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Konkretnih številk glede prvega bifeja ti ne morem dati, ker je od tega že preveč časa. Nekje imam sicer zadeve spravljene, če bom našel, ti bom napisal. Je pač bilo preveč stroškov, lokal je bil majhen. Sedaj ima ta lokal v najemu ena punca, ki cele dneve dela sama, da lahko preživi. Lokal dela sicer precej slabo.
Kar pa se tiče začetnega kapitala pa bi moralo 7500€ zadostovati. Če v lokal ni treba nič vložiti (vlaganje je sicer stvar in strošek lastnika), potrebuješ še precej manj kot to vsoto. Začetna zaloga pijače ni tako zelo velik strošek, pa še z zamikom plačila lahko dobiš, čeprav je boljše sproti plačevati, je bolj ugodno. Pazita tudi na zalogo, naj ne bo prevelika!

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.

Če vsak dobro pomisli se ponavadi bol ali manj za teh par 100eur mesečno oddajajo beznice, katere cel cajt menjajo najemnike. Verjetno ima bolj ali manj vsak najemnik željo da bi lokal laufal, samo iz razlogov, katere smo že omenjali, pač dotični lokali nikoli ne bodo zalaufali, verjetno tudi lastniki kaj preveč ne vlagajo v njih, najmenik pa tudi verjetno ne bo vrgel par 10t eur da ga bo poštimal na neki nivo.

Poznam tale lokal, in je vedno ko grem na kavico dosti pol tako da mogoče investicija če ima kdo toliko denarja na strani. http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5872581 Mnogokrat prej dober in utečen lokal kupiš kot pa dobiš v najem, sploh če se lastniku v bistvu ne da več ukvarjati s tem, ker vsi vemo, da biti lastnik ni samo sedet pa štet denar, in lokal pač enostvano začnejo prodaja.
Če imaš pa še preveč denarja pa:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5811808
da pa Dubočica ne obratuje več pa nisem vedel http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5481774

Vegeta

Pripravnik
12. maj 2014
43
0
6
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Preden se česar koli lotita, naredita en dober-realen poslovni načrt.Imeti je treba program promocij-dogodkov, urediti odnose z dobavitelji itd.

P.S.: Ne šparat na kelnarcah/kelnarjih. 9 od 10 razlogov zakaj ne hodim v kakšen lokal več je ravno strežno osebje.
+1
Jst osebno bi najel " lušno, ter prijazno deklino" ...
Sem že nešteto X slišal od sodelavcev: Gremo nekam, kje je kaka lušna kelnrca
wink-1.gif

Pa Srečno
zmaga.gif