Pri kelnarci ne mislim 20 letne smrklje. Če ima pošlihtano v glavi, ji lahko zaupaš. Zgleda, da ti nisi našel take v svojem lokalu.
Pogodba bo dala vedeti obema, da imata neko odgovornost, če si kateri zmisli kaj po svoje, Naj jo tudi overita. Če se ne motim, si prav ti zaprl zato, ker je enega malo zaneslo (če se prav spomnim).
Seveda morda nimaš težav s sosedi, inšpektor pa ni tvoj sosed in se mu j.ebe...če si pol ure po odp. času v gostilni, lahko da kazen (če je hud inšpektor).
Moja izkušnja: Imel sem eno hudo kelnarco, ki je bila ful komunikativna in bla bla in mi jo je konkurenca hotela speljati.
Eno jutro me kliče, da je inšpektor za delo v gostilni (delala je ena druga prek študenta).
Ona prva je bila na črno, zaradi nekih drugih prejemkov...evo se pripeljem do gostilne in z avtom mimo šef ene druge gostilne pa picka zraven, pa mi reče picka: kaj maš inšpekcijo? Pravim, ja kako veš?
Inšpektor je bil fer in mi rekel, da sem v tem času že toliko prišparal na prispevkih kelnarce, da lahko eno malo kazen napiše, sva se menla potem še celo uro o podobnih zadevah, kasneje sem jo seveda prijavil, tako kot treba.
Tako da niso samo sosedje edini...
Delovni čas bo tak, kot si ga bo sam navadil/naredil. Če mu bo odgovarjalo imeti do 1 zjutraj 6 pijančkov not, od katerih trije spijo, trije pa žulijo pivo, ok, če mu tako paše. Meni ne bi.
Dan pred državnim praznikom ni omejitve delovnega časa in včasih (12 let nazaj) ni bilo potrebno nič prijaviti (to mi je sama tržna inšpektorica povedala).
Glede cigaret nisem imel v mislih veliko azličnih, ampak le nekaj znamk, ki se največ kadijo, teh pa mora imet zalogo, da ne zmanjka.
Ker reci kadilcu, ki pride na kavo pa po čike, da nimaš, pa te pogleda, kot bi nekdo umrl