Posel s kolegom

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Glede na vse ostale skupne stroške se mi zdi, da je po mojem približnem izračunu strošek nabave pijače na začetku še najmanjši strošek.
Za cca. 1500e nabaviš vse kar potrebuješ lahko.
Car, sem katere izmed stroškov, ki sem jih prej naštel morda izpustil? V kakšnem smislu pa je začel kolega na veliko zapravljati? Na privatni ali gostinski ravni? Oz. dobiček ali pa svojo plačo..
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
A misles da je dost? 20 viskijev pa 40 gajb pira.
Lepo te prosim! Pa kdo ima tako zalogo v bifeju? Poznam ljudi, ki hodijo po gajbo v štacuno. Zaloga naj bo minimalna, toliko da ne zmanjka.
P.S.: Čeprav sem imel ravno jaz zalogo ogromno, jemal sem celo paleto pira zaradi nižje cene.
 

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Za začetek ni potrebno pretiravat. Imam izkušnjo iz drugega posla. Sproti vidiš koliko rabiš.

Car česa gre več in česa manj?
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
kofeta gre največ ...
grims-1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Saj vsak, ki hodi v bife vidi, kaj gre največ v promet. Največ gre kave, piva,sokov...
Za odpiratelja teme: Kot ti je že nekdo svetoval, ne šparaj pri kelnarcah, prav zako pa ne šparaj pri kavi! Dobra in pravilno skuhana kava je izredno pomembna za dober image lokala. Sicer vas bo najbrž večina tukaj trdila, da kuhanje kave in priprava kapučina ni baubau, ampak izredno pomembna je pravilna priprava in postrežba kave, ravno tako kot njena kvaliteta.
Pa da ne pozabim, imejta zmerne cene, če se le da nižje kot konkurenca in boljšo kvaliteto!
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Pa konsistenca! Še posebej pri kavi. Če hočeš imet stalne stranke mora biti kava vedno enako dobra. VEDNO!
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
topli napitki (čaj, kava, kakav) imajo kar velik delež. potem pa pivo, sokovi, vino... trenutni je žganje kar dosti v deficitiu...

kava more bit izredno kvalitetna. aparat redno čiščen, penilec treba pucat (lučk more bit obrisan vsako rajžo)...

poleg kave ponudi kakšen rogljiček, sok zjutraj...

zvečer za nalivače speči kakšne sendviče, nared kakšen narezek...pa jim ga daj... ne bodi škrtica...
 

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mislim...policaj vam more to razlagat =P

Umru.
hysterical-1.gif


Nimam izkušenj na tem področju. Odpiralca teme bi sam opozoril na stavek glede prijatelja. Sva dobra pirjatelja in sva oba poštena. Jaz nebi igral na prvo žogo. Namreč oseben izkušnje so čisto drugačne. In kakor kaže, nisem edini in se jih je nekaj oglasilu tudi tukaj. Najprej dobri prijatelji, potem pa največji sovražniki. Sicer jaz ga nimam za sovražnika (res nimam nič od tega
wink-1.gif
), ampak se ti zdi res neumno, ko je od začetka vse sladko, potem pa vidiš pravo plat "prijatelja". Enostavno lepo vse pustil in potem spet delal naprej to, kar pač že delam. Sem bil pa naiven, ker sem mislil, da bi šlo v dveh.

Ampak verjamem, da tvoj prijatelj ni tak. Srečno v poslu, škoda, ker ga odpirata v sloveniji
grin1.gif
in da ne bo na koncu pufa za 5 mestno številko. In če maš S.P. odgovarjaš s svojim premoženjem. Ko bo prijatelj videl, da ne bo šlo, bo vse nate padlo in [cenzura] se. Živ bog ti ne bo pomagal.
 

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
KSZ

1. poštena, zgovorna in privlačna natakarica, ki ne dá nobenemu gostu (razen tebi, na črno)
2. ta ista oseba mora bit zaupanja vredna, da lahko kot greš komot na dopust in bo vse OK, ko se vrneš
3. ta ista oseba dobi malce več denarja in ni vzvišena zaradi tega

4. ob otvoritvi malce večja zaloga, da slučajno ne zmanjka, kasneje pa vidiš, koliko potrebuješ, vsekakor pa ne hodi po eno gajbo piva
smile-1.gif

5. s kolegom napišita medsebojno pogodbo
6. ti lahko delaš tu in tam za nekaj časa in vidiš, kako gostje reagirajo. Zelo verjetno bodo raje imeli natakarico za šankom. Tu in tam kak narezek za kako družbo je pogoj
7. drži se delovnega časa, torej ob 22. uri ugasneš glasbo in daš vedeti, da bo treba domov

8. glede kleti in zalog menda že veš, če razmišljaš o odprtju
9. o zaposlovanju natakaric itd...če imaš malce starejšo, ki nima statusa več, zaposliš za 2 uri tedensko ali 10 ur mesečno (kar je meni predlagal inšpektor sam - je rekel, naj zaposlim za 2 uri tedensko, da če pride kak drug inšpektor, da lahko rečem, da danes ona dela 2 uri
hysterical-1.gif
)

itd itd...pa povej vendar, za kateri lokal gre in lokacijo, ali je v mestu ali na vasi ali na bencinski ali v mercator centru...??


Aja pozabil eno pomembno:

VEDNO, ampak res VEDNO rabiš dovolj veliko zalogo cigaret, najbolj prodajane vrste pač...kadilci imamo raje gostilne, kjer vedno dobiš svoje čike, kot pa ostale, kjer ne veš, če bodo imeli ali ne. Resno, če ne kadiš, ne zastopiš. Torej par šrek moraš imeti na zalogi, vzameš od tobačne, da je vsaj nek % razlike.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
marlboro rdeče, zlate, boss klasik, murrati in winston pa si zmagal:)

pa upoštevaj pripombe gostov glede personala... ko tebe ni zravn je lahko kelnarca nonstop samo na telefonu in je postrežba slaba... tako takoj zamenjaj...
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Naj te malo popravim, saj si nekajkrat ustrelil kozla:
1. luštna in prijazna kelnarca ok, naj flirta z gosti in nikakor ne visi na telefonu ali bere časopis, naj da sicer komur hoče, najboljš sicer nobenemu, še NAJMANJ pa šefu, ker potem je konec!
2. ni in ne bo nobene kelnarce, ki bo toliko zaupanja vredna, da bi šel mirne duše na dopust. Enostavno ni.
3. da dobi ena več denarja kot druga ni šans. A misliš, da ne govorijo med seboj? Zvedelo se bo prej kot slej in bo ogenj v strehi.
4. se strinjam
5. pogodbo s kolegom si lahko zatakneš nekam, nima nobene vrednosti v primeru nesporazumov
6. se strinjam, lahko uletiš za šank ob gužvi, mogoče kdaj poskusiš celo sam za šankom in vidiš odziv. Brez narezkov, kikirikijev, zastonj pizz pa ne gre, goste je treba razvajati
7. huda napaka! Če nimaš težav s sosedi imej odprto čim dlje. Ob raznih feštah in praznikih si pridobi enkratno dovoljenje za podaljšan delovni čas.
8. ok
9. tukaj je veliko variant

Se ne strinjam z veliko zalogo cigaret, nikakor ne! Imej ozek izbor osnovnih znamk, ki ga kasneje dopolniš s cigareti znamk, ki jih kadijo redni gostje. Veliko pazljivosti pri zaračunavanju cigaret, saj se le te velikokrat pozabijo računat in kontrola ob vsaki predaji izmene, saj hitro pride do razlik že zaradi tega, ker jih kelnarce pokadijo!
 

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Pri kelnarci ne mislim 20 letne smrklje. Če ima pošlihtano v glavi, ji lahko zaupaš. Zgleda, da ti nisi našel take v svojem lokalu.

Pogodba bo dala vedeti obema, da imata neko odgovornost, če si kateri zmisli kaj po svoje, Naj jo tudi overita. Če se ne motim, si prav ti zaprl zato, ker je enega malo zaneslo (če se prav spomnim).

Seveda morda nimaš težav s sosedi, inšpektor pa ni tvoj sosed in se mu j.ebe...če si pol ure po odp. času v gostilni, lahko da kazen (če je hud inšpektor).
Moja izkušnja: Imel sem eno hudo kelnarco, ki je bila ful komunikativna in bla bla in mi jo je konkurenca hotela speljati.
Eno jutro me kliče, da je inšpektor za delo v gostilni (delala je ena druga prek študenta).
Ona prva je bila na črno, zaradi nekih drugih prejemkov...evo se pripeljem do gostilne in z avtom mimo šef ene druge gostilne pa picka zraven, pa mi reče picka: kaj maš inšpekcijo? Pravim, ja kako veš?

Inšpektor je bil fer in mi rekel, da sem v tem času že toliko prišparal na prispevkih kelnarce, da lahko eno malo kazen napiše, sva se menla potem še celo uro o podobnih zadevah, kasneje sem jo seveda prijavil, tako kot treba.

Tako da niso samo sosedje edini...

Delovni čas bo tak, kot si ga bo sam navadil/naredil. Če mu bo odgovarjalo imeti do 1 zjutraj 6 pijančkov not, od katerih trije spijo, trije pa žulijo pivo, ok, če mu tako paše. Meni ne bi.
Dan pred državnim praznikom ni omejitve delovnega časa in včasih (12 let nazaj) ni bilo potrebno nič prijaviti (to mi je sama tržna inšpektorica povedala).

Glede cigaret nisem imel v mislih veliko azličnih, ampak le nekaj znamk, ki se največ kadijo, teh pa mora imet zalogo, da ne zmanjka.
Ker reci kadilcu, ki pride na kavo pa po čike, da nimaš, pa te pogleda, kot bi nekdo umrl
grin1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Saj sva kar dosti skupaj v razmišljanju, pa vendarle.
Imel sem dve odlični in pošteni kelnarci s katerima sem še po tolikih letih prijatelj, ampak ponavljam, pri denarju se vse neha. Ne bi dal roke v ogenj za njiju, te pač življenje nauči.
Še vedno trdim, da si s pogodbo samo rit lahko obrišeš v primeru, da pride do nesoglasij. Kolega je zaneslo kasneje, ko sva bila že narazen, če ga je pa "zanašalo" tudi že prej, pa raje ne razmišljam...
Glede prekoračitve delovnega časa pride policija na podlagi prijave soseda ali na redni kontroli v spremstvu inšpektorja. Riziko je, ampak če v lokalu ni težav, jih ne bo.
Ko omenjaš inšpektorje in kelnarco te pa res ne zastopim? Govoriva o prekoračitvi delovnega časa in ne o delu na črno, tega pa res ne bo sosed prijavljal.
Glede pijančkov zvečer je pa težko govorit, treba je najti kompromis. Težko kaj več pametujeva o tem, ker ne pove kje in kakšen lokal bo imel.
Tudi pred prazniki so omejitve delovnega časa, normalno. Soseda glasna muzika moti tudi na predvečer praznika. In rabiš dovoljenje, tako je sedaj.
Glede čikov se strinjam, čeprav v gostilni jih jaz sploh nisem imel, ampak to je bil pač drugačen tip lokala na specifični lokaciji.
 

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Aha, govoril sem o delu na crno, policija me je tudi obiskala nekajkrat, ampak jaz jih nisem klical, sumil sem konkurenco. No enkrat je en tudi malo "nerodno padel" in je poklical policijo, mislim take nepricakovane stvari se zgodij .
evil.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
konkurenca seveda zna nagajat.

kelnarca mora bit tam da mal zabava goste, prodaja pjačo... če ti vidi na gsm je en jebeštrga...

aja pa nonstop je treba delat inventure! najbolje kar dnevno čene pa vsaj tedensko!