Posel s kolegom

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
alkoholik, te matra depresija? Nekateri bifeji so kar uspešni, seveda morajo lastniki skrbeti za uspešnost.
smile-1.gif
Ampak večinoma tisti na izjemnih lokacijah. Če spremljaš podjetje na računih in pogledaš boniteto običajno vidiš, da stanje ni rožnato.

Koliko je izdanih računov pa tudi lahko vidiš, če greš čez en teden spet in pogledaš zaporedno številko.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Sej utaja davkov najbrž tudi precej pripomore k uspehu ali ne?
V prid tvojemu odgovoru gre tudi dejstvo, da sem bil svoje čase najbolj uspešen gostinec na svojem območju glede na prihodke!
shocked-1.gif

V resnici žal ni bilo tako.
Prepošten ali preneumen.press

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hehe... dokler ne bo davcnih blagajnbojo gostinci mutili... lobij je pa tud tok mocan, da drzava še kar okleva z uvedbo le teh.

premalo je inspektorjev za kvaliteten nadzor.

po racunovodski bilanci so pa itak vsi gostinci glih nad pozitivno nulo. Ko pa tošl ven potegne pa skoz 500€ v drobižu s sabo nosi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Lahko, sam ne tok.
smile-1.gif

Ja no, nej posten placuje kot mi, pol se nej pa kaze kok je zasluzil.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Pri nas je znano, da je en odvetnik utajil več davka kot vsi gostinci v okraju ampak še vedno se govori o grdih kradljivih gostincih. Kolega je zaprl gostilno, ker ni imel vsaj 8k € na mesec prometa da bi preživel.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
stanko je je še zajebancija... samo malo drugač jo izvajajo;))) in tega ni malo...

Ma ja, sej vem, vendar jih ne smemo že takoj speljati na kriva pota ...
grims-1.gif

Jaz vedno zahtevam račun, ker ga pač tudi jaz vsakemu dam. Simple as that ...
cool-1.gif

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Ja poglej.

Zdaj malo goljufa, ima plačo, 3 natakarice imajo plačo, plačuje stroške za obratovanje, najemodajalec ima prihodek ki ga zapravi, dobavitelji imajo biznis, to je spet ddv za državo... ko črto potegneš, je bolje, da malo muti in dela, kot pa da bi bilo zaprto in bi ded bil na borzi, 3 punce pa bi vlekle starše za denar... (ali kaj drugega, tisto je pa spet delo na črno)

Torej razmišljaj bolj na široko.
Pa še nekaj, ker imam pojma o tem. Po uvedbi davčnih blagajn se bo zaprlo tričetrt gostiln in kafičev. In država dobro ve, da se jim to ne splača.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Manjse gostilne bodo lahko goljufale tudi po uvedbi blagajn ker v takih gostilnah je veliko stalnih strank in se da veliko narediti brez racuna. Tiste vecje bodo pa res tezko.

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Car - Vidim, da s eden redkih, ki ime izkušnje z druge strani.. Kaj je šlo narobe, lahko kaj več?
Sanco - torej sem številke dokaj realno postavil, okoli 10k, da normalno laufa.. Kako velik pa je bil ta lokal?

Glejte, zavedam se, da je to velik projekt, v katerega se spravljam zelo otimistično. Ni rečeno, da bom šel v to. Povedal sem samo dejstva, da bo kmalu na voljo, in da imava dva veliko voljo se v to spustiti. Zato pa sprašujem tukaj, ker bi se rad nekaj naučil z drugih napak, ne iz svojih
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Hm, kaj je šlo narobe?
Prvi primer, bife vzela v najem s prijateljem. Že to, da sva bila dva je bila napaka, če ne zaradi drugega zaradi stroškov, čeprav sva si pred odprtjem obljubila, da nikoli ne bova rekla, da nama je žal, ker sva bila neizkušena in je bila pač to odlična izkušnja za naprej. Promet je bil sicer odličen, ob 7h zjutraj lokal nabito poln, kavice+takratki, takrat je bilo še dovoljeno. Ob koncih tedna razni party-ji itd. Kljub temu je zmanjkovalo za tekoče stroške. Zabluzil je tudi partner, začel je prekomerno trošiti, čudno se je začel obnašati, posledično sva zgodbo zaključila na način, da je on prevzel, jaz pa sem se umaknil. Seveda je kmalu tudi on zaprl... Nisva več prijatelja, v bistvu ga ne vidim več...
frown-1.gif

Drugi primer, ne tako dolgo nazaj, zato Alterjevci poznajo zadevo. Velika, nova gostilna, s prijateljem ustanovila firmo in začela delati. On kuhar, jaz natakar, oba iz foha. Vendar ni šlo, že po dobrem mesecu je prišlo do nesoglasij. Lepo sva se zmenila, izplačal sem mu njegov delež in dokaj uspešno zadevo peljal naprej, dokler mi lastnik ni povečal najemnine..... Tudi znana slovenska folklora, ko nekomu zalaufa, ga ožemi, da crkne. Pazi se tudi tega, če boš odprl lokal. V tem primeru sva s partnerjem ostala prijatelja, celo še veliko boljša kot prej, pomagal mi je še naprej po svojih močeh, jaz pa njemu, ko je rabil pomoč.
V glavnem, je veliko stvari, ki lahko grejo narobe, ni pa zmeraj vse slabo. Če te še kaj zanima, pa vprašaj, ni panike!

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Lystek: Ne vem zakaj ne bi za začetek delal sam v lokalu in najel samo 1 kelnarco za popoldne,...a ti si mislil da boš samo organizator in kasiral? Verjetno ti je že postalo jasno, da tudi če bo dober promet in če sam delaš bo zelo na knap,....razmišljaj v tej smeri,....vsekakor se pa loti tega, saj 3,5k ni velik vložek in tri mesece že preguraš ni vrag, potem pa vidiš če gre.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Sej ne rabiš 3,5 k vložka. Js ti lahko mal pomagam. Posodim ti 7 k € potem pa ti odpreš d.o.o. potem ti pa napišem račun za svetovanje za 7 k€, ki mi ga jasno takoj plačaš. Za to uslugo bi jaz hotel par 100 €. Torej te pride ustanovitev d.o.o. naprimer 200€.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ok...ne se lotevat fiktivnih poslov ker bos ob taki matematiki na koncu ti v minusu. Ti bi izdal racun za neobstojec posel (pustimo zdej legalnost tega) in potem izdal racun, ki bi tebi sel v prihodke. Edini smisel takega pocetja se pojavi, ce zelis oprati nezakonito pridobljen denar. Kot vem si sportnik in ne nek tezek diler.

Ti mu posodi 7k in zahtevaj da ti vrne 7300 eur. 300 eur dobicka v npr enem tednu. On naj pa denar uporabi za osnovni kapital in si ga nato izposodi iz lastne firme. Vsako leto si bo moral obracunati obresti to je pa vec ali manj tudi vse.

Ker pri tvoji ideji bo se najvec zasluzila drzava preko davka na dobicek pri tvojem d.o.o. (oz dohodnine ce imas s.p.)

Mislim...policaj vam more to razlagat =P