POP TV in reklame

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Kaj me brigajo podzakonski akti, členi med vrsticami, zarote v ozadju, itd.?

Jaz sem naročnino dve leti nazaj ODPOVEDAL, je ne plačujem več in NE GLEDAM televizije.
Zame je torej zgodba popolnoma in za vse večne čase - zaključena.

Vi pa po želji...Gledat, kritizirat, se sekirat, pulit lase.
5 let MANJ lajfa vam ne uide.

jaz od letos naprej plačujem , so zahtevali delno plačilo za uporabo radija, če že nimaš tv-ja,..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
144€ na leto dam ker je to davek, gledam tistega sranja itak ne.

Ni davek, je prej prostovoljni prispevek. Prispevek "firmi", da vam lahko predvaja sranje.

A res? prostovoljni prispevek, predpisan z zakonom in s kaznijo, če ga ne prispevaš prostovoljno? Vezan kar na posedovanje el. priključka? To ti je neka kitajska definicija pojma "prostovoljno"?
In ne more mi predvajat njihovega sranja. Ker jih ne gledam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Kot vem, je TV prispevek nekaj čez 12 evrov mesečno. Kakšen davek? Komu? Zakaj?

Citiram:
zavezanci – fizične osebe plačujejo mesečni prispevek za vse svoje televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno oziroma skupaj s člani svoje družine v pavšalnem znesku 12,75 €;

http://www.rtvslo.si/strani/me...rs-st-26-09/231

Lahko mu rečeš prispevek, prostovoljen pa seveda ni. Še sam navajaš, kje ga predpisujejo.
Zame je to davek.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Kaj me brigajo podzakonski akti, členi med vrsticami, zarote v ozadju, itd.?

Jaz sem naročnino dve leti nazaj ODPOVEDAL, je ne plačujem več in NE GLEDAM televizije.
Zame je torej zgodba popolnoma in za vse večne čase - zaključena.

Vi pa po želji...Gledat, kritizirat, se sekirat, pulit lase.
5 let MANJ lajfa vam ne uide.

Vidiš, jaz pa jo občasno gledam. Samo ne tiste, za katero plačujem davek in ne tiste, nad katero se pritožuje OP. Zato me prva živcira (ker mi karadejo denar iz žepa), druga pa ne.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Potem si odpovedal tudi el. priključek ? http://www.rtvslo.si/strani/najbolj-pogosta-vprasanja-in-odgovori-faq/222#14
Dokončno se rtv (tv+radio) prispevku (tako se mu reče) ne moreš trajno odpovedati, ker te pozabijo samo za max 3 leta http://www.rtvslo.si/strani/najbolj-pogosta-vprasanja-in-odgovori-faq/222#27
razen če živiš na območju brez rtv signala
oz se preseliš v dom za upokojence, kjer v sobi nimaš tvja niti nimaš avta (ker imajo vsi radio).

- Nisem se odpovedal električnemu priključku.
- Imam odločbo o tem, da mi ni treba več plačevati naročnine.
- Preden sem prejel to odločbo, me je kabelski operater odklopil iz svojega sistema in sem to potrdilo priložil vlogi.
- Podpisati sem moral izjavo, da mi lahko prIdejo kakadarkoli v roku dveh let domov prekontrolirat, če res nimam v stanovanju televizije.
- Nimam avta.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
jaz od letos naprej plačujem , so zahtevali delno plačilo za uporabo radija, če že nimaš tv-ja,..

Me zanima, koliko plačuješ? Pol manj, kot če bi imel tudi TV?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mene pa zanima, če plačujem internetno tv, zakaj morem še redni rtv prispevek? A ni naročnina za vse kanale že vključena v internetno tv?

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Meni je zanimivo, kako se vedno najde nek [cenzura], ki ostalim soli pamet o vsem mogočem. Dajte pustiti ljudi, da s svojim denarjem in časom počnejo, kar se jim zdi.

Jaz ne gledam TVja, ker ne najdem nič zanimivega. Če pa že mimogrede zvem o kakšni oddaji/filmu/seriji, ki naj bi bila vredna ogleda, je pa itak toliko reklam, da te vse mine.

Ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi zaradi tega druge dajal v nič. To moraš tudi imeti neke hude komplekse za kaj takega.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
144€ na leto dam ker je to davek, gledam tistega sranja itak ne.

Ni davek, je prej prostovoljni prispevek. Prispevek "firmi", da vam lahko predvaja sranje.

Brez tega prispevka ne bi bilo ne njih, ne njihove manipulacije, ne sranja, ki ga predvajajo.
Bi jih bilo pa nekaj tisoč pač na borzi. Nekaj tisoč več ali manj, čisto vseeno.

Tako pa jimplačujete infrastrukturo, plače in ostalo, da vas strižejo... Mazohizem, da mu ni para.
Ne dosti bolje kot na Kitajskem, kjer sorodniki plačajo metke za tistega, ki ga ustrelijo. NEVERJETNO!

Pravzaprav se z plačilom TV naročnine vsak mesec ustrelite v koleno. In v denarnico. Malce pa tudi v glavo (manipulacija z gledalci, reklame)...

A ti nimaš televizijskega aparata? Ali morda ne plačuješ TV naročnine?
sprasujem se.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
RTV PRISPEVEK je nič drugega kot protiustavno, nekaj vsiljivi nekomu, ki ne uporablja.
Kaj bo naslednje?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
Ja itak. Zakaj ne dobijo kot javni zavod soldov iz proračuna?
Od trenutnega sistema imajo še največ banke.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Meni je najbolj zanimivo kaksne reklame se vrtijo po nasih kanalih. Vec kot polovica reklam je od tus/merkator/spar. In te sopajo z jogurti, mandarinami, kruhom do onemoglosti.
Vecinoma gledam nemske kanale in tam tega sploh ni. Ne obstaja. Lidl ima edino zadnje case kako reklamo. In vecinoma so to reklame, ki so celo prijetne za pogledat. Pri nas pa belo ozadje, kila kruha gor in ena glulapaca ki se z histericnim glasom dere AKCIJA!!!!

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.174
113
Zdavila, avto, zdravila, avto, zdravila, avto,potem pa zamiašilo še malo hofer, špar, tuš, mercator s super akcijo skoraj zastonj. Tako se vrti današnji svet.

Nazadnje urejeno: