Heh, se vidi, koliko različnih ljudi je prijavljenih z različnim razmišljanjem. Zakaj bi dal spredaj vozečemu sploh povod, da bi bežal.
Moja taktika bi bila taka, da pijanček spredaj sploh nebi bežal.
Se vračam ponoči domov in dohitim avtomobil, ki mi je deloval sumljivo. Neko čudno vijuganje, ma mu je še kar dobro šlo po svoji strani, je pa bil trenutek, ko je bilo groza gledat. Vozim nekaj 10m za njim. On je iz neznanega razloga pospešil.
V tem trenutku je občutek tako beden, ko veš, da bo lahko svetovna štala, pa ne moreš NIČ. Seveda se nisem pognal za njim. Enostavno spustil gas, da se je odpeljal naprej. Tako bi lahko naredil tudi policist. ( govorim za moj primer ) Sem ga pa iz ovinka še vedno imel v vidnem polju. In glej ga zlomka, na mojo srečo je potem zavil pri odcepu Šebrelje. No, tam me potem ni več skrbelo. Ogrožal bo samo še sebe ob taki uri. Policaj pa takoj lučke in gremo lovit, no matter what. Sklepam, da bi bilo tako, po tem kar delajo. Lapo bi zavili za njim in šele tam vklopili lučke. Ne, še bolj elegantno. Lepo nakazuješ, da si hitrejši, če te lahko spusti naprej. Ko ga prehitiš se lepo ustaviš in ga maš. Brez akcije in ogrožanja drugih.
Sedaj bo sledilo vprašanje, kaj pa če se v tem primeru ne ustavi. Ja spoustiš ga naprej in se odpelješ za njim. Brez lučk, ker to ga še dodatno vzpodbuja. In dejstvo je, da tak pijan človek bo slej ko prej nekje končal. Bolje, da se mu konča pri 50km/h kot pri 80km/h.
Najbolj butasto je tole, da se potem še zaganja vate od zadaj, češ, dejva midva še malo pospešit, da bo plen še večji. Glej, to ni delo policije. In ne mi s kakšnimi rekla kazala, ker sem bil lahko še sam deležen tega. Ma je mojster naletel na napačno osebo. Pa nisem edini. Pride za tabo pa se nekaj zaganja, da boš ja naredil še več prekrškov ( odvisno kolk si munjen v glavi) in tega jaz ne odobravam. Sedaj boste rekli, je že dobil svoje, kar je đek iskal. Se popolnoma strinjam z vami. Ne pomislite pa, da bo sprovociran voznik divjal čez vse meje in se lahko mi znajdemo ob napačnem času na napačnem kraju.
Houston, we have a masaker.
Evo, lepo so jih zasledovali, posneli vse norčije, majo tudi tablice. Ampak potem je bilo treba dobiti tega motorista no matter what. Tukaj se ni nič zgodilo, k sreči. Sedaj bo pa Apollo povedal kje bi nastal problem, če tega motorista nebi ustavili. Posnetek je, tablice so tudi, ga obiščeš oz počakaš na domu in pišeš položnice. A tale video posnetek ni dovolj trden dokaz?
Tukaj so vedeli da niso imeli šans, pa so vedno divjali za njim. Ja sej vem, treba ga je spravit s ceste. Ampak po n poizkusih so videli, da ne gre tako. Zgruntat bi moral drugo taktiko. Potem pa poka.
In NE, ne bomo kar brisal zakonov, ker potem jaz ne grem več na cesto, SPLOH.