Glede na to, da si uradna oseba in bi moral predstavljati nek vzor ostalim državljanom se čudim tvojim neprestanim žalitvam. V čisto vsakem tvojem postu se greš spuščat nizko. Medalja za hrabrost gor al dol, meni se ne zdiš človek ki bi pomagal sočloveku iz humanosti.
Če grem nazaj na topic, lej hazard pri delu je hazard pri delu, neglede na to ali te ubije človek, drevo ali elektrika. Policista bo drevo bolj težko ubilo, ker kaznuje bolj malo hlodov, zato pa toliko več dela z ljudmi in tam je največji hazard ker nikoli ne veš koga imaš nasproti sebe. Tebi je narava dala toliko razuma, da boš razumel to?
To da ga je naklepno ubil človek iz zasede priča bolj temu, da je bil na delu človek brez morale ali pa duševnega zdravja, vi pa imate premalo pooblastil ter da druge institucije ne delajo tako kot morajo (CSD, sodišča, še kaj drugega mogoče).
Podobna zgodba je bila lani, ko je tisti vojak ustrelil policista, tam mi sploh ni jasno kako je lahko duševni bolnik prišel do orožja in zakaj mu ni bilo odvzeto.
Sem danes gledal poročila, policijski sindikat je že začel obljubljati da bodo zahtevali spremembo zakonodaje, boljšo opremo, plačo itd.... ja halo no, sodelavca še pokopali niste, pa bi že radi večjo plačo na njegov račun. Sprevrženo.
Boljša oprema? Kakšna oprema bi pomagala temu policistu včeraj? Policijski tank mogoče? Kaj pa tistemu policistu, ki je lani dobil strel v glavo?
Take tragedije ta vaš sindikat samo izkorišča za boljše pogajanje, ne pa da bi se zares potegoval za vas.