Napredne domače polnilnice - izkušnje

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.676
743
113
Uporablja kdo napredne domače polnilnice?
Izkušnje.

Ostajam optimist, čeprav sem uporabil iskanje, a je 99% tem brezplačno polnjenje :evil:

sad

Guru
24. avg 2007
21.438
10.117
113
Če hočeš uporaben odgovor, bi bilo smiselno, da najprej definiraš kaj pomeni zate napredno.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.466
1.281
113
Mislš na dinamičlno polnjenje ipd? Ja, imam Etrelovo (+ Reduxi namesto nihovega Load Guarda oz. tokovnikov, ki jih ima večina natkih polnilnic). Timerje ima, pusti se krmilit glede na omrežninske bloke in cene elektrike ter proizvodnjo SE, ima avtorizacijo in evodenco sej polnjenja.
Na počez pa: večina jih dela OK.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.676
743
113
Mislš na dinamičlno polnjenje ipd?
Ja
Ja, imam Etrelovo (+ Reduxi namesto nihovega Load Guarda oz. tokovnikov, ki jih ima večina natkih polnilnic). Timerje ima, pusti se krmilit glede na omrežninske bloke in cene elektrike ter proizvodnjo SE, ima avtorizacijo in evodenco sej polnjenja.
Inch Pro? Etrel je trenutno slaba izbira. (likvidacija)

Kako tipa porabo?
deluje on/offline?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
970
96
28
Južno od Ljubljane
Mislš na dinamičlno polnjenje ipd? Ja, imam Etrelovo (+ Reduxi namesto nihovega Load Guarda oz. tokovnikov, ki jih ima večina natkih polnilnic). Timerje ima, pusti se krmilit glede na omrežninske bloke in cene elektrike ter proizvodnjo SE, ima avtorizacijo in evodenco sej polnjenja.
Lahko predlagaš kakšno ugodno, ki zna gledati proizvodnjo SE? Kako se to sploh priklopi? Preko modbusa direktno v SolarEdge? Ali je prav SolarEdgeva najbolj primerna v kombinaciji razsmernik/polnilnica in imaš vse v enem appu?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
970
96
28
Južno od Ljubljane
Eh, potem rabim energy meter, tega pa zaenkrat ne morem zmontirati.
Na linku, ki ga je dala Jabe piše, da se s Solarjem povezuje preko WiFija. Potem verjetno ne rabi vedeti celotne porabe hiše, ampak samo podatek ali je sonce ali pa ga ni.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.206
3.064
113
Verjetno je razlika ali hočeš res optimirat vse skupaj, potem rabi proizvodnjo, lastno porabo in dovoljen odvzem iz omrežja (recimo da bloke nastaviš). Če pa hočeš da polni pač takrat ko sije sonce pa je verjetno dovolj podatek iz inverterja, ampak to je potem precej neumna pametna polnilnica.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.700
7.190
113
Eh, potem rabim energy meter, tega pa zaenkrat ne morem zmontirati.
Na linku, ki ga je dala Jabe piše, da se s Solarjem povezuje preko WiFija. Potem verjetno ne rabi vedeti celotne porabe hiše, ampak samo podatek ali je sonce ali pa ga ni.

Kolikor vem, se polnilnica poveže preko wifija z inverterjem, ki prodobiva podatke od inepro energy metra. Tako točno ve, koliko hiša porabi in koliko dovaja SE. Poleg tega zraven upošteva še časovne bloke, ki jih lahko nastaviš - t.j. koliko iz omrežja največ hiša sme vzeti (skupaj hiša + polnilnica)

Po moje najbolje, če plastično nekaj primerov za predstavo:

1. PRIMER: časovni blok ima omejitev 6,5kW, hiša brez polnilnice potrebuje 1,5kW, SE dela z 0kW
--> avto se bo filal z 5kw (6,5-1,5kW)

2. PRIMER: časovni blok ima omejitev 6,5kW, hiša brez polnilnice potrebuje 1,5kW, SE dela z 10kW
--> avto se bo filal z 11kW. 10kW bo povzel iz SE, preostalega pa iz omrežja. Takrat bo iz omrežja šlo 2,5kW (1+1,5kW), kar je manj od omejitve 6,5kW

3. PRIMER: časovni blok ima omejitev 6,5kW, hiša brez polnilnice potrebuje 1,5kW, SE dela z 4kW
--> avto se bo filal z 9kW. Vse 4kW iz SE + 5KW iz omrežja. Tako gre iz omrežja maximalnih 6,5kW (5+1,5kW)

Variant in nastavitev je še kar nekaj, ampak jaz se špilam s tole.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj