Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Mimo grede ... če je kaj pravice ... pol bo ta morilec dobil samo 2,5 leta zapora ... saj veste ... primer Maček, trije ubiti samo posmehljiva kazen ... isto oni, ki je v lj zbil dve mladi punci na prehodu, ko se je vrnil po tablico ... 7 let zapora za dvojni umor ... torej v tem primeru pa 3,6 leta zapora .... Ali je policist več vreden od državljana? Človek je človek, pa če je policaj, predsednik, cigan, južnjak ali pa ne vem kdo še vse ... Pravica bi mogla biti za vse enaka - enako velja za politike in ostale mafijce ter tajkune!
Butalec . kje pa sem kaj omenjal proti policistu? Tudi policist je človek, tako kot oni mladi ljudje, ki sta jih Maček in drogeraš hladnokrvno ubili sredi ceste ... Pravim za pravico. Zakaj bi bil policist več vred od tebe, na primer, če se kaj zgodi? A pol si mnenja, da če ti bodo ob enakem času štete minute za življenje in smrt skupaj s policistom, boš dal prednost policistu, da njega rešijo najprej? Ne, tudi policist je človek, kar pomeni, da tudi umor policista more biti pravična kazen, tako kot za mačka in drogeraša in še marsikoga drugega ... 3,6 leta zapora za morilca ... ali zakaj bi tri človeška življenja bila manj vredna od policistove? A je policaj policaj, ali je človek?
Uradni ljudje oz uradne osebe so zame isti kot vsi ostali, tako jaz kot ti ... politiki so v bistvu manj vredni zame od vseh nas, ker so največji gnoj in lopovi v državi, kolikor je še imamo.
Govorim o pravici! Naj bo za vse enaka kazen, ali pa naj bodo vsi nedolžni, če enim dajo par let zapora, drugim pa bi dali pol stoletja zapora za isti zločin. V vsakem primeru nekdo ubije človeka in tako vzame človeško življenje, pa če ga povozi s traktorjem, avtom, tovornjakom, ubije z nožem ali ostalim orožjem. Vse morilce bi jaz poslal v zapor do smrti. Tudi mačka in tega morilca, ki je ubil policista ...
ČE bi jaz bil sodnik, bi vsi morilci, bili do smrti v zaporu, enako pedofili, ki bi imeli obvezno kastracijo, lopove pa bi zmetal v samico pa jih mučil tako dolgo, da bi dali nazaj ves nakraden denar ..
Mimo grede, nič nimam proti policistom. Nimam niti malo slabega mnenja o njih, še nikoli me niso obravnavali (razen trikrat so me imeli v delu, ker v avtu nisem bil privezan), tudi sorodniki delajo v lj na policiji (zato sem tudi vprašal za prve črke vsaj), marsikaj slišim od njih itd, in sem vedno mnenja, da je še premalo policistov, tudi če nekateri jamrajo, da jih je preveč ...
Vse kar hočem, je pravico v tej gnili in zavoženi državi.
[/QUOTE]
Glej, še kar ti ni jasno, kaj si napisal, potem pa me označuješ za butalca....
Je že res, z vsem se strinjam s tabo glede pravice do vseh, vsi enaki pred zakonom, bla bla.... pa barabe potamanit, itd.
Dejstvo je, da so skoraj vse države na obli (razvite in nerazvite) za red (represijo) in izvajanje določenih pravil v svojih družbah "postavile" policijo, da skrbi za varnost, preprečevanje nedovoljenih ravnanj, itd. Posledično temu je za policiste določeno, da se kazniva ravnanja zoper njih obravnava drugače (večja kazen), enako obratno. Če policist stori kaznivo dejanje (kršitev pooblastil), je zanj ponavadi zagrožena hujša kazen (predvsem za naklepna dejanja). Glej klasifikacijo KD v KZ.
Pustiva zdaj to, kako to obravnavajo naša sodišča, kar za moj pojem to itak ni sodišče...
V primeru naslovnika teme gre za kaznivo dejanje zoper policista, ko je ta upravljal naloge javne varnosti (maščevanje zaradi predhodnih postopkov nasilja v družini, prepoved približevanja, itd...?), za kar ga je pooblastila država. Torej bi moral biti storilec huje kaznovan, kot če bi dejanje storil zoper "navadnega" državljana, npr. tebe in mene... Ali obratno, policist bi moral biti zaradi kaznivega dejanja huje kaznovan (kršil pooblastila, ki mu jih je zaupala država), kot "navaden" državljan, npr, jaz ali ti... Tako bi moralo biti. Realnost je druga pesem.
Ti pa si v zg. postu cinično (jezen, žaljiv) že vnaprej določal kazen storilcu glede na primere, ki jih omenjaš. Primeri imajo skupni faktor smrt ljudi, popolnoma pa se razlikujejo v namenu (naklep, ki je dokazljiv), načinu dejanja, sredstvu storitve, pričah, itd.
Upam, da ti je bolj jasno, o čem sem pisal....... Če pa ne razlikuješ primerov, ki jih navajaš in enačiš, čeprav je posledica enaka, pa kot že rečeno, pozabi in pojdi dalje.....
PS: tvoje "pozdravne" besede (butalec) ne bom komentiral.