Podražitve, trgovci in reklame o zamrznjenih cenah

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Akasha pravi:
Hmm,ali pa to vsakič pol dneva samo po vseh raznih trgovinah za špecerijo hodiš(da najdeš najugodnejše)??? (mi nimamo ne časa ne volje za to....)

Pretiravaš. Jaz najpogosteje hodim v SPAR. Ni predrag, kot je Mercator, ni "ljudski" kot je Tuš.
Pač pogledaš cene na polici in kupiš po pameti. Ni toliko dela s tem. Če se odločim, da rabim tunino in to recimo Rio Mare pač pogledam tistih 5 variacij tunine, pogledam ceno/kg in kupim package, ki je najugodnejši glede na ta kriterij. Zanimivo je, da največkrat ni najcenejši izdelek iz akcije. Za povrhu so akcije praviloma XXL, s pol tone izdelkov. Da ja še več zapraviš. Potem bi bilo racionalno pričakovati popust, kajne? No, ni ga. Bolje kupiti na prvi pogled dražji izdelek, a ga dejansko dobiš več za svoj denar.

Takšnih primerov ne manjka, besedi akcija sploh ne zaupam. Vseeno so v SPAR-u še kar pošteni. Mercator je dober le, če iščeš premium izdelke. Pri marsičem imajo najboljšo izbiro in tudi kakšni produkti se najdejo, ki jih drugje ni. Je pa drago. Moraš kupovati po pameti.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Sem spet potegnila ven svojo tabelco in rezultat je sledeč:
nekaj dni pred uvedbo evra je liter mleka znašal 139 sit oz. 0,58 €, uporabnik grmek pa pravi, da je pred dnevi kupil mleko po ceni 0,72 € (172,5 sit). Torej mleko se je v 9 mesecih podražilo za 0,14 € oz 24 %

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Ne se smejat, ampak jaz imam doma kokoši, 2 raci, pa njivo 600m2 posajeno s koruzo za kokoši.
Tudi vrt imam po novem, letos sem kupovala semena, zdaj imam pa že domača ( pustila solati in ostalim rastlinam , da gredo v cvet in naredijo seme).
Nabavila sem stroj za peko kruha, zato grem v trgovino zelo poredko .
Če je le možno kupujem meso od kmetov, ki je prav toliko zdravo , ko Mercatorjevo, le cenejše je.
Tod okoli sem že preučila cene, kje je kaj ceneje.
Ker so trgovine skoraj en apoleg druge, grem v vsako po tisto kar nujno rabim in vem, da je ceneje.
Najbližje imam Mercator pa sem bila v 1 letu in 3 mesecih kar sem se preselila, v tej trgovini vsega 3x.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
v tušu je mleko žal draguljarsko od nekdaj,...
v tem primeru kupujem mercatorjevo alpsko mleko , ki se vsaj pribljižno poklapa z okusom mleka ljubljanskih mlekaren.
bo pa potrebno po zadnjih podražitvah ponovno pregledati cene prodajalcev in na novo definirati najcenejšega,...

l.p. b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če ne piješ litrov mleka to še ni takšen strošek. Ti povem moj recept?
namenoma ignoriram izdelke Ljubljanskih mlekarn, Mlekarne Celeia in še katere. Iščem in izbiram izključno izdelke obskurnih mlekarn - Pomurske mlekarne, Mlekarna Planika Tolmin. Kot prvo živim v iluziji, da imajo še vedno bolj naravne, "oldies" izdelke in proizvodne metode. Kot drugo pa se mi zdi fair, da jim dam nekaj denarja. Raje kot Stuširanem Celjanu in njegovem mleku iz vzhodno evropskih držav.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Kupoval do sedaj trajno mleko 3,5 v Merkatoriju za 65 centov.
aplauz.gif

Naprej pri Hoferju 3,5 trajno, za 59 centov.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Malce off topic. Zakaj je v Sloveniji tako zelo priljubljeno trajno, torej sterilizirano mleko? Obstaja tudi pasterizirano, z nekajdnevnim rokom uporabe.

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Kupoval do sedaj trajno mleko 3,5 v Merkatoriju za 65 centov.
aplauz.gif

Točno toliko torej, kot je prej stalo Tušmleko.
Koliko pa je nova cena Mercator mleka, če kdo ve?

lp

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Tuš ima zdaj akcijo, da 6 žemelj stane namesto bivših 1,72 EUR samo še 1,32 EUR..
Zanimivo... jaz brez akcije v Šparu že cel čas kupujem žemlje po 0,22 EUR, torej je cena za 6 kosov brez akcije enaka, kot pri tušu z akcijo...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ

Navadno, pasterizirano mleko je bilo nekje do septembra po cca 42 centov/l (1,6 maščobe). Sedaj po podražitvah je v vseh trgovinah (Mercator, Spar, Tus, Lidl, Hofer) po 52-53 centov. če niso kje v zadnjih dneh podražal. V Lidlu je pa trajno mleko (alpsko) po cca 59 centov. Koliko je p drugje, pa ne vem.
Ma pa denimo Lidl še zmeri 2 makovki po 29 centov. V Šparu pa sem vzel makovko, dobil pa makovko s semeni, ki je bla 82 centov
uf-1.gif

LP
Peter

vejca

Pripravnik
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Malce off topic. Zakaj je v Sloveniji tako zelo priljubljeno trajno, torej sterilizirano mleko? Obstaja tudi pasterizirano, z nekajdnevnim rokom uporabe.

To tudi mene zanima. Tisti ki imate trgovino pred nosom bi lahko kupovali pasterizirano mleko, pa še nič slabše ni. Jaz ga velikokrat kupim pa imam prvo trgovino 15 km stran. Alpsko mleko imam kak liter ali dva samo na zalogi za primer če ga tisti moment zmanjka.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
No jst se še za en vikend nazaj ne spomnim, koliko sem dala za nek izdelek...kaj šele, da bi se spomnila, da je bil piščanec januarja 3 EUR, zdaj je pa 2,60 EUR...mi je pa jasno, da je marketing ena sama velika buča in se ob zadnjih reklamah naših vrlih trgovcev samo nasmehnem. Poleg tega mi je jasno, da je Mercator najdražji od vseh treh in tam ne nakupujem, čeprav imajo za moj okus najlepše urejene police oz. sistem. Predvidevam pa, da se bo počasi treba preusmerit na diskonte, če bomo želeli dejansko kaj prišparati.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Mi kupujemo mleko 2-3x na teden, od Planike v vrečkah (ali steklenicah). Če ga kupiš tisti dan, ko ga pripeljejo, komot zdrži, če pa se skisa, se da iz njega vsaj skuta narediti.

Glede cen, ki jih oglašuje sveta trojica, pa tole: kdo za vraga pa se spomni, koliko je stal kakšen izdelek pred dvema letoma? Zanašajo se na slab spomni ljudi in dvigujejo cene v nebo...

Aja, še to: pred podražitivijo kruha so nas v vseh mogočih anketah spraševali, kdo je kriv za podražitve. Možni odgovori so bili kmetje oz. pridelovalci, vlada ali trgovci. Moj odgovor bi bil trgovci IN vlada, ki je vse to blagoslovila
10.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

To tudi mene zanima. Tisti ki imate trgovino pred nosom bi lahko kupovali pasterizirano mleko, pa še nič slabše ni. Jaz ga velikokrat kupim pa imam prvo trgovino 15 km stran. Alpsko mleko imam kak liter ali dva samo na zalogi za primer če ga tisti moment zmanjka.
Ker ga porabimo malo? Mani liter zdrži dva tedna. Naj raje skačev trgovino in vsaki 3 dni kupim liter, starega pa vržem stran?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Cenas Merkator trajjnega mleka 3,5 je še vedni 65 centov.
Imajo spodaj napis "stop inflacija", ker ceno niso dvignili.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kar je še vedno dražje, kot če greš kupit neposredno v Ljubljanske mlekarne na Slovenčevo (6 evrov 12 litrov).
Sicer meni je lahko govort, ko je to na poti na oz. s šihta, drugim malo težje.
Mi pa ni jasno, zakaj folk kupuje mleko v Šparu na Slovenčevi, ko imajo isto kvaliteto nižjo ceno dobesedno 50 m stran.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A se tukaj pogovarjate samo Ljubljančani in ostali prebivalci velikih mest?

Kaj naj naredijo pa ostali (več kot polovica slovencev), ki imajo najbližjo trgovino par km stran, pa še to je ponavadi samo Mercator.
confused-1.gif

Tole z akcijami je pa zadnje čase res za lase privlečeno.
Nek artikel ("nic-nac" al nekaj tazga npr.) je bil v redni ceni mislim da 0.98€, sedaj pa na njem piše AKCIJA, cena pa je 0.98€.
13.gif

Treba je biti pozoren. Ni ti treba poznat vseh cen artiklov, moraš pa imeti vsaj malo občutka kolko kaj košta, ker nekateri artikli imajo nenormalno visoke cene.