Podražitve, trgovci in reklame o zamrznjenih cenah

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Ti pa ne znaš ravno brati? Ali pa ne razumeš kaj prebereš.
redface-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
evo mleku jaz dobavim cenejse... domace... seveda je pa polnomastno, brez aditivov, polnega okusa in ne bo v tetrpaku ampak v kanglci... fine dame seveda takega ne bodo pile.. pa tudi kaksni fini deckoti ne (je le X.XX % mascobe:)) ampak okus je pa ciiiisto drugi kot un v trgovini...

meso... je vsake kvatre enkrat... pac kakor rata zival dovolj velika... spet brez aditivov (khem morda niste vedeli a v "akcijah" fasiranega mesa imate tam cca 20% vode s primesmi fosfatov (kateri vezejo vodo na meso...))

zelenjavo pa se da tudi kaksno dobit a bolj v manjsih kolicinah in sezonsko...

ampak ali boste prisli ali boste samo jamrali kako je vse drago in kako trgovci sluzijo na vas?

kar se pa reklam tice: ce ste tok bukavi da verjamete potem pa prav vam je... jaz vedno pogledam ceno na PEM/SEM ne pa na komad... in presenetljivo se najdejo dolocene zadeve izven akcije cenejse kot v akciji...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Sicer se tudi jaz sprašujem zakaj ima veliko povpraševanje v Aziji vpliv na naš trg. Če je pri njih povpraševanje, naj njim dvignejo ceno. Saj menda je ja logično, do bo EU zavarovala svoj trg, ne pa da poklekne pred tujim. Me res zanima če je tisti izdelek v Aziji dražji, kot pri nas. Saj pri nas je tudi povpraševanje po cenejših produktih, pa če nam jih oni ne dajo, jim moramo kupiti po višji ceni.

Drugače pa imam občutek, da bodo manjši lokalni kmetje spet prišli na svoj račun. Pa ne samo pri nas, tudi drugod v EU.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
...- preveliko povpraševanje na azijskih trgih po evropskih izdelkih (zakaj že mora biti potem dražje?)
...

Nisem slišala poročila, tako da ne vem, ali ta trditev o velikih povpraševanjih drži.

Ampak povpraševanje na Azijskih trgih (ali na Marsu) ti še kako lahko dvigne ceno izdelka. Ker to ne pomeni, da se dogaja v Aziji, pač pa da so tam doma kupci. Dogaja se pa pri proizvajalcu (torej tu), ko se odloča - ali dati Kitajčku ali Strojanovim. In da tistemu, ki več nudi.

Mi pa res ni jasno, zakaj bi Azijski kupci povpraševali po EU izdelkih. Oz. ni mi jasno, kaj EU dela, da se Azija tako puli za te reči?
confused-1.gif
).

nakladajo da se kr kadi
rolleyes-1.gif

1) 300km od ljubljane je kg kruha (0,5€), moko uvazajo btw
2) ce bi sle dobrine na azijski trg bi morala cene biti visje oziroma podobne kot v SLO
3) tudi ce se surovine podrazijo za 2x so te podrazitve se vedno
stupid-1.gif

Trgovci in kupci so se razvadili, upam da bodo trgovci potegnili krajso. Ceprav dvomim
crazy1.gif

p.s.: pa se namig za novinarje, sej ni treba na veliko najavit svoj prihod v trgovino
stupid-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Na enem drugem topicu sem nardil približno tak izračun:

" Malo v razmislek:

Tona pšenice se je dvignila iz 140 na 206 EUR. To pomeni da se je kilogram podražil za 0,066, pa da zaokrožim se je podražil za 0,07 EUR. To je za primerjavo 15 bivših tolarjev.

In sedaj me res zanima če se bo kruh podražil za teh 0,07 EUR, kar bi bilo seveda logično, saj se ni podražil način predelave ampak samo surovina.

In seveda kot po navadi pri vsej tej paniki smetano poberejo peki, ter veliki trgovski giganti, ki so ali bodo kilogram kruha podražili za vsaj 0,5 do 1 eur za kg.

Lepo je biti pek, a ne? "

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Trgovci in kupci so se razvadili, upam da bodo trgovci potegnili krajso. Ceprav dvomim
crazy1.gif
Tudi jaz.
Ker v naravi Slovencev je le, da pizdijo in potem gredo v trgovino po kruh za 3 EUR-e. To je to. Sami s(m)o si krivi. Zato se pa gre na alternative pri vsem in morda bo počasi trgovčičem jasno, da le ni tako enostavno nategovati folka.
Čez 1 mesec bo pa itak vsak že pozabil na to. Razen, če bo treba podražit na 4 EUR-e, ker bo v Afriki kakšen porast povpraševanja
stupid-1.gif
.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Ma to je normalno. Glede na obnašanje slovencev v trgovinah so cene še prenizke če se mene vpraša. Poglejmo za primer Hofer pred kratkim, raja "nima" za kruh in mleko sedaj ko so se tako podražili, ima pa voljo in čas se gužvat pred takšnimi nakupovalnimi centri.

Tukaj ni kaj govorit, na ceno v veliki meri vplivamo tudi potrošniki sami, vsaj v tržnem gospodarstvu kot ga imamo danes. Seveda npr. diskonti nimajo "kvalitetne" hrane in marsikomu je pod častjo da bi šel v Hoferja, Lidla oz. Eurospin po nakupih. Ne tam trgovine niso tako fensi urejene in izdelki so kar nekaj aneda. Gremo raje k najboljšemu sosedu, Mirkotu ali k šparu. Tam je kvaliteta doma.

Aja in še to, pekarne pečejo isti kruh za Spin in merkator. Ista masa ista peč, sam nekaj jih deklerirajo za merkator in nekaj za spin. V spinu je ta kruh za dober evro in pol cenejši kot v merkatorju. A mi zna kdo povedat zakaj?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.771
5.917
113
Samo vseeno sem bil pred kratkim v Europarku v MB in opazil da vseeno ni več take gužve kot je včasih bila. Mogoče je to samo začeten preplah, in ko se bo prah polegel bodo množice še vedno drle v trgovine. Upam sicer da se to ne bo zgodilo, in da bodo trgovi opazili upad prometa, ker kaj drugega kot to jih ne bo spametovalo. Samo od nas potrošnikov je odvisno, kake bodo cene na policah soseda, Mirkota šparavca.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.961
-8.673
113
Za študente glavna novica
evil.gif
Kao "zmrznjena" cena laškega 6-packa v Šparu je pol evra dražja, kot če vzameš posebej 6 piksen po nezmrznjeni ceni.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
evil.gif
Kao "zmrznjena" cena laškega 6-packa v Šparu je pol evra dražja, kot če vzameš posebej 6 piksen po nezmrznjeni ceni.

A ti še folijo zaračunajo?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
evil.gif

Hehe, enaka varianta s (mislim da) Franck kavo. Oh in sploh ugodno XXL pakiranje stane 7€ na kg, če pa se kupijo navadni paketi, pa le-ti stanejo 6,5€ na kg.
aplauz.gif

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
ja valda da gredo na živce, najbolj mizerno je pa to, da oni povejo, da bodo zamrznili kar 200 izdelkom cene, pol greš pa pogledat v trgovino so pa to izdelki, k jih kupš enkrat na par mescev, kot na primer Spar majoneza...pa še zanič je.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zamrznjeni so vsi izdelkih, s katerimi trgovci želijo uničiti dobavitelje.

V šparu so to trgovske znamke špara, v mercu pa mercove (merc mleko, merc majoneza, merc kruh,...).

Drugač pa mene vedno zabavajo akcije kilskih pršutov in podobno "nujno potrebnega" sranja, ki se ga je vsak dan vsaj trikrat.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
khem

pa a vi veste da se % vrednosti surovine realno zmanjsal pri koncni ceni? (mislim da celo za 2%?) da kljub podrazitvam mesa v trgovinah (floskule da je krma drazja) da je odkupna cena mesa enaka oz se je podrazila za 3%(koncna cena pa za 20%)

torej?

je pa res da se je koruza podrazila za cca 100%... ampak meso se ni... klavnice se vedno odkopujejo po nizkih cenah...

"zamrznejo" (najprej dvignejo pol pa zamrznejo) pa tiste cene kjer si to lahko privoscijo in so ze v osnovi dovolj visoke...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
evo mleku jaz dobavim cenejse... domace... seveda je pa polnomastno, brez aditivov, polnega okusa in ne bo v tetrpaku ampak v kanglci... fine dame seveda takega ne bodo pile.. pa tudi kaksni fini deckoti ne (je le X.XX % mascobe:)) ampak okus je pa ciiiisto drugi kot un v trgovini...
pri nas tudi kupujemo domače mleko v kanglici.....cena 0.50€/l
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
veš kaj je problem? da je povprečna raje dovolj zabita, da nasede na čisto vsako znižanje, akcijo, zdaj že zmrznjene cene in teh umotvorov ne bo zmanjkalo, dokler jim bomo požirali
smirk-1.gif

jaz sem imunski sistem že čisto prilagodil času v katerem živimo, večino reklam spregledam, jih enostavno ne opazim več. Akcije tudi večinoma ignoriram, če pa me že pritegne, grem obvezno v preverjanje in pogosto opazim kake cvetke

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
hja vsi smo po malem "zabiti" oz znajo marketingarji to izkoristiti... tudi zavedajo se da jih veliko nima cajta preverjat cen pri konkurenci... da se vsem "mudi"... zato pa so tako silno uspesni listki "AKCIJA"... ko ludje vidijo listk takoj mislijo da je to najcenejse... pa kupijo... in je res zamudno pregledovat vse cene... (sploh ker so cene na KG, L... tako drobne...)

no torej? koliko vas pride po mleko? cena? 0,48€/L