Podražitve, trgovci in reklame o zamrznjenih cenah

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
iz kje si? da ne bom dal na koncu za liter mleka več kot za 5L v štacuni (potni stroški itd)...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
danes special AKCIJA pakirano mleko v plastenko 1,8€ / plastenko!!!! pridi pridi ugodno ugodno:))

lahko pa tudi vzames 10l od enkrat pa bos malo kisal malo pa sircke delal:))

hmm a do trgovine pa ni potnih stroskov? ali pa do interspara / oz enega od ostalih nakupovalnih centrov?

sem pa blizu metropole...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
A v tvoji bližini ni nobenega kmeta. Sem skoraj prepričan da nima nihče dlje kot 5km do prvega kmeta, ki bo mleko rad prodal za pol evra. Mlekarana ga plača po cca 30 centov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

khem

pa a vi veste da se % vrednosti surovine realno zmanjsal pri koncni ceni? (mislim da celo za 2%?) da kljub podrazitvam mesa v trgovinah (floskule da je krma drazja) da je odkupna cena mesa enaka oz se je podrazila za 3%(koncna cena pa za 20%)

torej?

je pa res da se je koruza podrazila za cca 100%... ampak meso se ni... klavnice se vedno odkopujejo po nizkih cenah...

"zamrznejo" (najprej dvignejo pol pa zamrznejo) pa tiste cene kjer si to lahko privoscijo in so ze v osnovi dovolj visoke...

Točno tako: kaj se merc, tuš, špar zgovarja za dražjo krmo, če pa je odkupna mleka višja samo za EN cent. On ga ima pa dražje deset ali celo več.Enako je pri mesu.

Pri kruhu so je pa uveljavil rek da ima vsaka palica dva konca. Tudi drugje se bo moral.

Še komentar na tiste besede da je hrana dražja zaradi povpraševanja v aziji. Azija se je začela kopat v denarju in kot zaenkrat kaže ga bo vedno več tam. In kar nanekrat ne bodo imeli kg rižaza cel teden ampkak za dva dni, poleg tega si bodo pa kupili še kg mesa

Tile azijci nam bodo še dali
10.gif

jaz moji mami že nekaj časa govorim da jajca šenkuje po 1,2 evra (pa mleko po 0,40 evra). In to 10 km iz Lj, in jajca niso iz baterijske niti iz talne reje kokoši, ampak se kokoši sprehajajo prosto po dvorišču. Jih ni ustavila niti ptičja gripa
bonk.gif

Ko bomo čez mesec prodajali bika (krmljen brez silaže)bom naredil "cenik" za posamezno vrsto mesa in ne bo več kar tak ona "počez" (mal stegna, mal reber, mal kosti po 4 evre). Na ta način vsak vidi tri kosti ki tehtajo 1 kg nihče pa ne vidi stegna ki tehta 8 kg (kosti veliko lažje od mesa)
bonk.gif

Ker vem da nekaterim to ne bo všeč, se ne bom preveč sekirl če bo odšel domov s prazno vrečko. cene bodo definitnvo nižje kot v trgovini, poleg tega bo meso sveže in približno vem kaj je bik jedel tisti slabi dve leti. So pri nas skirnje prazne. Da pa bom stegno prodajal po 4 evre potem pa hrenovke kupoval po 6. Pa saj nisem
stupid-1.gif
(pa čeprav bi moj ta stari tako naredili)

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A v tvoji bližini ni nobenega kmeta. Sem skoraj prepričan da nima nihče dlje kot 5km do prvega kmeta, ki bo mleko rad prodal za pol evra. Mlekarana ga plača po cca 30 centov.
13.gif
poglej na prejšnjo stran, pa potem piši

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ksz
danes sem slučajno opazil, da stane 0,5L jogurta EGO pri najboljšem sosedu 1,08€ (260 SIT). lani tale čas je bil enak jogurt 160 SIT. predvidevam, da se zna omenjeni jogurt kmalu znajti na seznamu "zamrznjenih cen"
cheer.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Že dlje časa iščem v Vipavski dolini kmeta, ki bi mi dvakrat ali trikrat na teden prodal dva litra mleka.
Do sedaj še nič uspeha...

Če kdo koga pozna, naj mi sporoči na PM.
Hvala.