Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem
pa a vi veste da se % vrednosti surovine realno zmanjsal pri koncni ceni? (mislim da celo za 2%?) da kljub podrazitvam mesa v trgovinah (floskule da je krma drazja) da je odkupna cena mesa enaka oz se je podrazila za 3%(koncna cena pa za 20%)
torej?
je pa res da se je koruza podrazila za cca 100%... ampak meso se ni... klavnice se vedno odkopujejo po nizkih cenah...
"zamrznejo" (najprej dvignejo pol pa zamrznejo) pa tiste cene kjer si to lahko privoscijo in so ze v osnovi dovolj visoke...
Točno tako: kaj se merc, tuš, špar zgovarja za dražjo krmo, če pa je odkupna mleka višja samo za EN cent. On ga ima pa dražje deset ali celo več.Enako je pri mesu.
Pri kruhu so je pa uveljavil rek da ima vsaka palica dva konca. Tudi drugje se bo moral.
Še komentar na tiste besede da je hrana dražja zaradi povpraševanja v aziji. Azija se je začela kopat v denarju in kot zaenkrat kaže ga bo vedno več tam. In kar nanekrat ne bodo imeli kg rižaza cel teden ampkak za dva dni, poleg tega si bodo pa kupili še kg mesa
Tile azijci nam bodo še dali
jaz moji mami že nekaj časa govorim da jajca šenkuje po 1,2 evra (pa mleko po 0,40 evra). In to 10 km iz Lj, in jajca niso iz baterijske niti iz talne reje kokoši, ampak se kokoši sprehajajo prosto po dvorišču. Jih ni ustavila niti ptičja gripa
Ko bomo čez mesec prodajali bika (krmljen brez silaže)bom naredil "cenik" za posamezno vrsto mesa in ne bo več kar tak ona "počez" (mal stegna, mal reber, mal kosti po 4 evre). Na ta način vsak vidi tri kosti ki tehtajo 1 kg nihče pa ne vidi stegna ki tehta 8 kg (kosti veliko lažje od mesa)
Ker vem da nekaterim to ne bo všeč, se ne bom preveč sekirl če bo odšel domov s prazno vrečko. cene bodo definitnvo nižje kot v trgovini, poleg tega bo meso sveže in približno vem kaj je bik jedel tisti slabi dve leti. So pri nas skirnje prazne. Da pa bom stegno prodajal po 4 evre potem pa hrenovke kupoval po 6. Pa saj nisem
(pa čeprav bi moj ta stari tako naredili)