Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Malce off topic. Zakaj je v Sloveniji tako zelo priljubljeno trajno, torej sterilizirano mleko? Obstaja tudi pasterizirano, z nekajdnevnim rokom uporabe.
Zato ker ko kupim mleko, kupim celi vez. Se pravi 12 plastenk. To pa iz razloga ker je včasih teh 12 plastenk cenejših (včasih je kao 10+2gratis), pa tudi zato, ker v lokalno štacino ne zahajam rad, ker so roki trajanja tam bolj skopi. Da bi se pa vsak dan vozil v trgovino, nimam pa ne časa, ne denarja za bencin, ki mimogrede tudi ni tako poceni. Zato je trajno mleko zelo praktično v tem pogledu.
Doma pa tašča že dolgo peče kruh kar v pačici (mislim, da v tej dobi podražitev, to niti ni več redek pojav), zato mene trgovski centri vidijo le enkrat na 14 dni ali maksimalno enkat na teden.
Klobase/hrenovke itd, so včasih itak shranjene v zmrzovalniku, meso pa kupujemo pri lokalnih kmetih, ki od nam rade volje prodajo svojo kravico/pujčeka, saj za njo doijo več kot pa če prodajo komu iz mesnopredelovalne industrije. Sevda je to meso iz mojega vidika znanega izvora in še vedno cenejše kot v Mercu-Tushu-Sparu.
Pa ne da živim na socialki, kljub povprečni slovenski plači, se v mesečnem družinskem proračunu tak način preživljanja kar pozna.
Pa še malo reklame o Hoeferju. Ta ima jogurte, kekse, in še kakšno konzervo kar opazno cenejšo od naših gigantov. Je pa res da v Austriji so ti izdelki še cenejši. Predvsem žemlje ipd. Zato, če se kdaj vozite po Avstriji iz takih ali drugačnih vzrokov, se je mimogrede pametno ustaviti tudi pri tamkajšjem Hoferju.