Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
jekleni - Očitno sva se narobe razumela saj sem kot dodatno skrb za sopotnike ob predpostavki, da že imaš lastno individualno nezgodno zavarovanje imel v mislih dodatno nezgodno zavarovanje oseb v vozilu in ne AOplusa, ki se je že od nekdaj nanašal zgolj in samo na voznika (ne glede na to kdo to dejansko je - zavarovanec/zavarovalec/plačnik police/sorodnik/prijatelj ali pa zgolj naključna oseba, ki si ji posodil avto). Kaj je kaj in čemu je kaj namenjeno mi je kristalno jasno a vseeno hvala za prijazno gesto razširjanja obzorja.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.183
113
Zadeve z zavarovanji so tako:
Zakaj gredo zavarovanja gor? Zato, ker lahko. Ker folk še vedno plača. Ko ne bo jemal zavarovanj več, se bo nabijanje cen umirilo.
Zakaj gredo servisne storitve in originalni deli gor? Zato, ker lahko. Ker zavarovalnice plačajo, saj ima folk kasko zavarovanja. Ko tega ni, poje neuradni servis, in neuradne alternativne dobave delov, deli z odpadov, pa marsikaj se popravi, kjer se je prej samo menjalo zaradi ene minorne praske. Tudi cena ličarskega dela je nižja, ko nekdo plača na roko proti zavarovalnici.

Prvi problem je ta, da folk ne da delat ponudbe vsaj še na dve drugi zavarovalnici.
Drugi problem je ta, da folk jemlje ponudbe, ki jih ne rabi. Itak da zavarovalnice navržejo cel kup brezveznih reči v polico. Pogledaš škode, ki si jih imel zadnjih 20 let, dodaš kako malenkost in to je to.
Večina folka tudi brez problema shaja z 1% ali podobno odbitno franšizo in ne doplačevanja za 0% in podobne varijante.
Hočejo 250 EUR po novem samo za asistenco? Morda je potem bolje vzet AMZS.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Razlika med čem? Med AO in AO+? Ta je bistveno večja kot to, komu je namenjena. AO pokriva vso škodo, ki jo voznik povzroči tretjim osebam. AO+ pa je .... pač nezgodno zavarovanje za voznika. To sta dve popolnoma različni zavarovanji.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Generali letos 50€ ceneje kot lani. Vsi pogoji isti že zadnjih cca 8 let. Osnovno zavarovanje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aha. Edina malenkost ki je, verjetno te je do letos nekdo fejst "vozil", letos pa si naletel na normalnega agenta in je kljub podražitvam manj. Sploh mi ne govori da se je letos pocenilo. Ali imaš boljšo bonifikacijo ali pa gre za zgoraj napisano.

• Všeč mi je
Reactions: Barbarian

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.475
113
Dejansko je cena za isto zadevo letos pri đeneraliju 5% višja kot lani. Če je dobil del premije zaradi leta brez nesreče pa če je skočil za kak premijski razred, bi pri 1.000€ premije ta lahko bila tudi 50€ nižja.

• Všeč mi je
Reactions: blazko

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Ker je ze ravno triglav v naslovu teme:
prejsnji teden sem vzel eno "ni da ni" zavarovanje za 3 leta staro vozilo, uvp €72k, 140kW, PR1.

Eno specifiko sem imel: zavarovanje zgolj za pol leta, zaradi uskladitve zavarovalnega leta z datumom TP / 1. registracije. In se je Triglav izkazal za najugodnejsega. Dejansko sem ne samo placal manj, ampak tudi dobil vec (odbitna fransiza €200, ostali imajo % od uvp).

Ceprav veljajo za drazje, je ob obnovi zavarovanja smiselno pogledat se k njim. Za nove stranke se vedno nudijo dodatni popust, in recimo da se splaca pri njih preverit vsaj vsako 2. leto.

Ce bi uporabljal njihov Drajv, bi bilo se malo ugodneje.

Ostali the usual suspects so bili Sava, Generali in Allianz.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
729
376
63
Generali (tojota osiguranje), tojota korola, kasko, lani 770€ letos 880€, obe leti brez škode, ponudba triglava na iste pogoje je bila 1350€.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Aja pa se eno prednost ima Triglav za mocnejsa vozila. Pred leti so bili prvi, ki so spremenili "odprti" razred nad 130kW. Sedaj imajo, po spominu:
130 - 150
150 - 200
200 - 250
250 - 300
300+

Seveda velja ta lestvica samo za AO, ampak nekaj se pa le pozna. Kako imajo ostali ne vem, pred casom vem da je konkurenca se vedno vztrajala na meji 130kW.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in tony

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Ker je ze ravno triglav v naslovu teme:
prejsnji teden sem vzel eno "ni da ni" zavarovanje za 3 leta staro vozilo, uvp €72k, 140kW, PR1.

Eno specifiko sem imel: zavarovanje zgolj za pol leta, zaradi uskladitve zavarovalnega leta z datumom TP / 1. registracije. In se je Triglav izkazal za najugodnejsega. Dejansko sem ne samo placal manj, ampak tudi dobil vec (odbitna fransiza €200, ostali imajo % od uvp).

Ceprav veljajo za drazje, je ob obnovi zavarovanja smiselno pogledat se k njim. Za nove stranke se vedno nudijo dodatni popust, in recimo da se splaca pri njih preverit vsaj vsako 2. leto.

Ce bi uporabljal njihov Drajv, bi bilo se malo ugodneje.

Ostali the usual suspects so bili Sava, Generali in Allianz.
Prorata premija je pri večini zavarovalnic kar dražja, sploh Sava in Allianz, Generali je pa že v osnovi dražji...

Sporoči kakšno ceno boš dobil ob obnovi, ko bo celoletna polica, za primerjavo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Aja pa se eno prednost ima Triglav za mocnejsa vozila. Pred leti so bili prvi, ki so spremenili "odprti" razred nad 130kW. Sedaj imajo, po spominu:
130 - 150
150 - 200
200 - 250
250 - 300
300+

Seveda velja ta lestvica samo za AO, ampak nekaj se pa le pozna. Kako imajo ostali ne vem, pred casom vem da je konkurenca se vedno vztrajala na meji 130kW.
AO pri teh višjih KW nima bistvenega vpliva na ceno, tam je bolj prednost NNV (nova nabavna vrednost vozila), ki krepko podraži zavarovanje,
sploh za vozila nad 80.000€ katera večina zavarovalnic jemlje kot "vozila večje vrednosti" zato je pri njih cena višja, kot pri Triglavu.

Za vozila večje vrednosti je Triglav dostikrat ugodnejši od ostalih... ampak spet odvisno od stranke itd...