Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Aha. Edina malenkost ki je, verjetno te je do letos nekdo fejst "vozil", letos pa si naletel na normalnega agenta in je kljub podražitvam manj. Sploh mi ne govori da se je letos pocenilo. Ali imaš boljšo bonifikacijo ali pa gre za zgoraj napisano.
Zavarovanje naredim vedno pri AMZS skupaj s tehničnim. Vedno rečem isto kot lani, zavarovano imam pa minimum. Verjetno že 10 let nisem imel nobenega dogodka . 14 let star mondeo 244,00€

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Aha. Edina malenkost ki je, verjetno te je do letos nekdo fejst "vozil", letos pa si naletel na normalnega agenta in je kljub podražitvam manj. Sploh mi ne govori da se je letos pocenilo. Ali imaš boljšo bonifikacijo ali pa gre za zgoraj napisano.
Pri Generali imaš tudi Zame popust, ki predstavlja neke vrste paketni popust na ostala zavarovanja. Tudi če ne skleneš nobenega dodatnega zavarovanja, ampak naložiš Zame aplikacijo, vključiš e-račun, brezpapirno poslovanje, si pridobiš kar nekaj % popusta. Tako, da je lahko tudi na račun tega letos nižja premija.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Prorata premija je pri večini zavarovalnic kar dražja, sploh Sava in Allianz
Res je. V osnovi ima tudi Triglav visje cene za kratkorocna zavarovanja, ampak imajo interno pravilo, da v primeru usklajevanja z datumom tehnicnega pregleda placas proporcionalno v primerjavi s celoletno premijo, vkljucujoc vse popuste.

Sporoči kakšno ceno boš dobil ob obnovi, ko bo celoletna polica, za primerjavo
Ne delam si utvar s podaljsanjem pri isti zavarovalnici. Pri teh cenah enostavno vprasam za ponudbo pri vec zavarovalnicah. Ker vem danes, bo verjetno za celoletno premijo kar Sava (navkljub nedavni podrazitvi in neuradno napovedani se eni cez 2 meseca).

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Ima kdo izkušnje z zavarovalnico Allianz oz. ima kdo tam urejeno zavarovanje?

Letošnja cena (iz cca 700 na 805€) je tudi mene prisilila da poiščem ugodnejše rešitve... trenutno Allianz ponudba je 720 (s franšizo 400€)....

jezek

Guru
24. jul 2008
3.420
1.418
113
Ravno sklenil za tretji avto. ⅓ ceneje kot triglav, kako se obnese pri skodnem primeru pa ne vem

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Ima kdo izkušnje z zavarovalnico Allianz oz. ima kdo tam urejeno zavarovanje?

Letošnja cena (iz cca 700 na 805€) je tudi mene prisilila da poiščem ugodnejše rešitve... trenutno Allianz ponudba je 720 (s franšizo 400€)....
Jst sem mel lani pr Allianzu 780€ letos so mi naračunal 1100€ (niso mi dal komercialnega popusta zaradi menjave šipe) tko da sem Generali vzel za 1030€ , vsekakor bolje od Triglava ki je izračunal agent 1570€ pa PR1 (meni to res ne gre v glavo) kaj bi bilo za PR14 cca 2k€ za avto ki ni niti 30k€ vrednost novega o_O

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
niso mi dal komercialnega popusta zaradi menjave šipe

To mislim da je kar standard pri zavarovalnicah, da vsako koriščenje njihovih storitev (plačilo iz njihovega žepa) zavarovanca stane. Včasih je bilo jasno: premijski razred in z njim povezan bonus ali malus. Kar ni vplivalo na PR (odkup prve škode, delne kombinacije, asistenca...) je bilo "free". Sedaj te udarijo še z izgubo dodatnega (komercialnega / kakršnegakoliže) popusta in zastonj kosil ni več.

Recimo Generali me je za uporabo asistence pri motorju (vleka 60km, ker mi je crknilo stikalo za luči in se je že nočilo) naslednje leto konkretno udaril pri premiji. Veste, ste koristili asistenco. Tega včasih ni bilo, zato mislim, da so tudi menjave zavarovalnic dandanašnji pogostejše.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.475
113
Recimo Generali me je za uporabo asistence pri motorju (vleka 60km, ker mi je crknilo stikalo za luči in se je že nočilo) naslednje leto konkretno udaril pri premiji. Veste, ste koristili asistenco. Tega včasih ni bilo, zato mislim, da so tudi menjave zavarovalnic dandanašnji pogostejše.
Pa še vsaj dve leti zraven se ti bo vleklo, da prideš na enak komercialni popust kot prej. V takem primeru te samo menjava zavarovalnice reši.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.183
113
In kako je kaj geo-politično stanje glede kasko zavarovanj avtomobilov?
Kmalu mi poteče zavarovanje za Murkviča, trentuno sem pri Savi. Se splača pogledat k sosedovim kaj?
Imam tudi Triglav Drajv kodo za popust 25%, če to pri Triglavu kaj šteje/velja zadnje cajte.
Načeloma ne razbijam avtov, razbijajo mi jih drugi in kaka toča in podobne neprigode.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
In kako je kaj geo-politično stanje glede kasko zavarovanj avtomobilov?
Kmalu mi poteče zavarovanje za Murkviča, trentuno sem pri Savi. Se splača pogledat k sosedovim kaj?
Imam tudi Triglav Drajv kodo 25%, če to pri Triglavu kaj šteje/velja zadnje cajte.
Po besedah mojega zav. agenta edino še Generali je konkurenčen Savi (osebno se mi je Sava zamerila) odvisno je tud kaj želiš

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Mel po Savi zav. Alinaz, blo vse ok a menjal sem šipo in so mi naračunal 350€ več kot leto prej (ni blo komercialnega popusta) zato sem pač vzel Generali letos

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Zajeta slika.PNG

• Všeč mi je
Reactions: LeQuack