Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Verjetno skrbi v firmi za floto pa ima tak budget čez.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Jaz sem letos po dolgem času par polic prestavil iz Save. 15% podražitev je bilo malo težko pogoltnit na suho. Pa imam tam 8 polic se mi zdi. Se ni dalo nič narediti. Škoda.
Triglav sem pa že dolgo nazaj črtal, ker so bile cene enostavno smešno visoke.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
In katere so sedaj zavarovalnice kamor se splača?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.721
113
ja tudi mene zanima... ceprav sumim, da bom šel samo na osnovno/obvezno za vsa vozila...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.754
1.548
113
Emona / Carnium
Jaz sem na Allianz. Lani je bilo pri njih najceneje.
Za 15 let staro gajbo imam AO+, polna asistenca, nezgodno, odkup 1. škode: 2023 cca. 240€, 2024 cca. 290€. Bonusa 60%. Pa nekaj popusta so dali...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Cena "novega" avta na katero ti računajo vse skupaj =?
Novonabavna vrednost v tem primeru ni noen faktor, ker ni v igri polnega ali delnega kaska in se premija za AO & AO+ preračunava glede na moč motorja tako da je v bistvu to tisto, kar bi te moralo zanimati.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Kaj ima veze, če nima kaska?
:zmaga:

Itak je pa AO dovolj in preplača z ostalimi nepotrebnimi kritji 2x. Pogojno je edino asistenca še uporabna.
Nezgodno zavarovanje oseb v vozilu je morda res odveč (te iste osebe so krite že po AO) oz. je to "debatable", AO+ je pa kar uporabna reč saj drugače v primeru prometne nesreče v kateri si poškodovan in za kateri so kriv/odgovoren ne dobiš odškodnine za te lastne poškodbe iz nobene druge postavke na tej polici.
Osebno nikoli ne razmišljam o opciji brez AO+ kljub individualnemu nezgodnemu zavarovanju, ki ni vezano na avtomobilsko zavarovanje saj v končni fazi lahko svoj avto posodiš komu, ki nato povzroči prometno nesrečo v kateri je poškodovan in lahko potem dobi kaj še €€€ iz tega naslova.

Aja pa še to kot zanimivost - kdaj se lahko v kakšnem primeru zgodi, da je premija brez AO+ višja kot pa z AO+ saj so v igri avtomastki paketni popusti. Jee pa to res običajno v primeru kombinacije vseh možnih kritij torej AO, AO+, polni kasko, delni kasko & asistenca.

• Wow
Reactions: Hanzi

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.518
113
Razumem, da kot agent zagovarjaš tako AO+ kot individualno nezgodno zavarovanje ampak dokler imamo "brezplačno" zdravstvo in plačano bolniško taka kritja IMO niso potrebna. V povprečju zavarovalnica še vedno služi z njimi, z AO je pa bolj na nuli.
Po drugi strani, če bi računal da bom dostikrat sam kriv za nesrečo, bi se tudi kasko splačal.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Sklenjeno pred novim letom...stane kokr stane, vzemi ali pusti :)

Zajeta slika.PNG

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Razumem, da kot agent zagovarjaš tako AO+ kot individualno nezgodno zavarovanje ampak dokler imamo "brezplačno" zdravstvo in plačano bolniško taka kritja IMO niso potrebna. V povprečju zavarovalnica še vedno služi z njimi, z AO je pa bolj na nuli.
Po drugi strani, če bi računal da bom dostikrat sam kriv za nesrečo, bi se tudi kasko splačal.
Ne, ne zagovarjam AO+ kot smiselno (glede na ZV - 51.000€- sicer slabo) individualno nezgodno zavarovanje ampak ga prej zagovarjam kot smiselno kritje, ker AO+ ni vezan na osebo temveč na voznika (ne glede na to kdo je to) in lahko pride prav v primeru, da vozik nima nobenega drugega zavarovanja.
Drugače sem pa mislim da dovolj jasno zapisal, da menim, da je ta del morda res odveč in da je ta odvečnost za predebatirat ter je odvisna od posameznega primera saj nekaterim to lahko pride zelo prav, spet drugim je dejansko povsem odveč in je odstranitev tega kritja smiselna v kolikor nimaš zaradi tega zmanjšanja kritja višjo premijo.

P.s. na smiselnost vseh zavarovanj gledam iz vidika potrebe stranke po dotični zadevi in ne iz vidika prodaje/zaslužka kot zavarovalničar, to se nanaša na vse moje komentarje

• Všeč mi je
Reactions: tony in aljoman

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.518
113
Sem razumel, da si napisal, da je Nezgodno zavarovanje oseb v vozilu morda odveč, AO+ je pa po tvoje obvezen. Mogoče sem jaz kaj narobe razumel, nima veze.

Se strinjam, da je to individualna odločitev. Ne vem pa, če je za kogarkoli nujna.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

corsol

Guru
11. mar 2010
3.001
972
113
Novonabavna vrednost v tem primeru ni noen faktor, ker ni v igri polnega ali delnega kaska in se premija za AO & AO+ preračunava glede na moč motorja tako da je v bistvu to tisto, kar bi te moralo zanimati.
Sem mislu da je kakšen kasko(delni) v igri glede nato da ima asistenco, odkup p.škode,.... ponavad se pri kaskotu to meniš......no res je ,da vseh variant/možnosti ne poznam.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.776
113
Sem razumel, da si napisal, da je Nezgodno zavarovanje oseb v vozilu morda odveč, AO+ je pa po tvoje obvezen. Mogoče sem jaz kaj narobe razumel, nima veze.

Se strinjam, da je to individualna odločitev. Ne vem pa, če je za kogarkoli nujna.
Mah, sem zdaj ugotovil, da sem jaz narobe tebe razumel. Ma bo že :D

V končni fazi pa ja, gre za individualne odločitve in če je to (ne)smiselno za enega še ne pomeni (kar je povsem možno), da je enako tudi za drugega.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Sklenjeno pred novim letom...stane kokr stane, vzemi ali pusti :)

Poglej priponko 78973

Še predhodna polica pri Croatia zavarovanju...

Zajeta slika.PNG

2.PNG

niso identična kritja, je pa pri Croatii bil komplet kasko + 2 delni kombinaciji.....zgoraj pri Savi je pa Fleksi kasko, ki vključuje samo točo in poškodovanje vozila (vihar, plaz, ipd..) + 2 delni kombinaciji (divjad, stekla-ogledala-luči).

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Glede AO+ se strinjam z nasim zavarovalnicarjem.

Ne vem kdaj sem zadnjic na avtomobilskem zavarovanju imel samo AO, brez AO+. Ker je bilo doplacilo, zaradi dodatnih paketnih popustov, minorno, ali je celo Z AO+ prislo ceneje kot BREZ. Kdo bi razumel te zavarovalniske popuste..

Pri moto zavarovanju pa je AO+ itak obvezna stvar, ce mene vprasas.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.518
113
Hehe, prvič te z AO+ nategnejo, potem pa še s popustom. Tukaj sicer govorimo o AO z AO+ kombinaciji kar je povsod dražje od AO. Če imaš neke kaske v igri, potem je AO+ pljunek v morje.

Kolikokrat si ga pa koristil?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Capture2.JPG

Ko berem zgornji post s ceno Fleksi AK, se mi zdi, da nekaj ne štima (pri zgornjem ali mojem).