Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Včeraj dobil ponudbo za 2024.

G24, 110 kW, v dveh letih +44% (poln bonus, brez škodnih dogodkov)
2021: 195,02 €; 2022: 195,02 € (+0,0 %); 2023: 241,48 € (+24 %); 2024: 281,71 € (+17 %);

2021
AO: 135,45 €; AO+: 27,09 €; AAS: 39,55 €
Enkratno plačilo: -10,10 €; Obnovitveni popust: -12,25 €
Skupaj: 195,02 €

2022
AO: 139,26 €; AO+: 27,85 €; AAS: 43,94 €
Enkratno plačilo: -10,55 €; Obnovitveni popust: -20,76 €
Skupaj: 195,02 €

2023
AO: 185,20 €; AO+: 37,04 €; AAS: 57,12 €
Enkratno plačilo: -13,97 €; Obnovitveni popust: -42,83 €
Skupaj: 241,48 €

2024
AO: 180,16 €; AO+: 36,03 €; AAS: 57,12 €
Enkratno plačilo: -13,67 €; Obnovitveni popust: / €
Skupaj: 281,71 €

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Rešitev je javni prevoz. Če bo folk zavaroval avte bodo samo poviševal vsako leto.

• Všeč mi je
Reactions: gimi

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Ao+ ja
Ostalo pozabi.
potniki so itaq kriti na obveznem zavarovanju.

Za šoferja pa je Ao+

• Všeč mi je
Reactions: Matey

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
13k za pando brez 4x4, platformo staro že zihr 10+ let,
Poglej cene samih avtov. Pred 3 leti je bil najcenejši avto na trgu menda Fiat Panda za 8000eur, sedaj je najcenejša Fiat Panda 13.000eur. Torej +60%.

why????? kdo je ta folk

edit:
Maloprodajna cena vozila z DDV: 16.614,00 €
Redni popust: - 2.714,00 € (že vključen v ceni)

lololololol

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Nezgodno zavarovanje pri avto zavarovanju. Da ali ne?
Načeeloma oz. prej ne kot ja, sploh v kolikor obstajajo še kakšna individualna nezgodna zavarovanja, ki ti za razliko od tega nezgodnega zavarovanja na avtomobilski polici ob primerni sestavi dejansko lahko nudi neko socialno varnost. V končni fazi pa je tudi takšno nezgodno zavarovanje kot dodatek bolje kot nič kljub temu, da si s tistimi minimalnimi zavarovalnimi vsotami za drobiž ne moreš kaj konkretno pomagati ampak še enkrat - v krizi ti vsak evro prav pride in zato je tudi to bolje kot nič.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Ja? Lahko malo več o tem kje oz. kako morebitnega kupca takšnega nezgodnega zavarovanja zavarovalnica ogoljufa? Ali se temu tako reče zgolj in samo zato, ker tudi v primeru najhujših telesnih poškodb in invalidnosti iz tega naslova ne moreš dobiti česa konkretnega kar je tudi razumljivo v kolikor upoštevaš nizko premijo in posledično (pre)nizke zavarovalne vsote da bi dejansko imel kaj od tega. Če ja - potem to ni nateg ampak zgolj iz vidika socialne varnosti neprimerno/nesmiselno zavarovanje.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.519
113
Denar mu vzame za kritje, ki ga ne rabi, ker so nezgode krite iz AO. Saj je že clio15 odgovoril.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Denar mu vzame za kritje, ki ga ne rabi, ker so nezgode krite iz AO. Saj je že clio15 odgovoril.
Denar mu vzame oz. zaračuna premijo za (nizka) kritja iz naslova katerih v primeru resnih stalnih poškodb (torej invalidnosti) ali smrti tudi dobi izplačano dogovorjeeno odškodnino POLEG izplačila odškodnine iz naslova AOja. Kje je potem tu nateg?

Zadeva načeloma ni smiselna ja, se strinjam, ampak to potem še ne pomeni, da gre za nateg oz. goljufijo, to je vse.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.264
1.519
113
Meni se zdi nateg, da se to prodaja zraven AO in v bistvu voznik plača to kritje za druge. Nezgodno zavarovanje si lahko sklene vsak zase, če oceni da ga potrebuje.

Drugače pa jaz ne enačim natega z goljufijo. Meni je nateg bolj legalna goljufija, če se lahko tako izrazim.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Menda ja imaš nezgodno zavarovanje urejeno na splošno (če ga potrebuješ)? Zakaj posebej še za vožnjo avtomobila?
Obratno, če sicer ne potrebuješ nezgodnega, zakaj misliš, da ga potrebuješ za vožnjo?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Matey

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Evo eno informacija iz prve roke, zakaj se avtomobilska zavarovanja toliko dražijo:

Lansko leto sem na mojem Talismanu prijavil poškodbo stekla in parkirišče - praska na sprednjem odbijaču.

Sedaj so zaključili dokumente in račun ki ga je izstavil pooblaščen Renault servis - po uradnem ceniku:
1.150€ demontaža, barvanje, nov renault logotip (nima radarja notri)
1.456€ menjava vetrobranskega stekla, edino kar ima je dež za senzor in kamera za prepoznavanje znakov, ampak ta je ostala od prej.

Cca 4-5 let nazaj bil to strošek cca 500 za odbijač in 700€ za šipo.

Cene popravil so praktično višje za 100%!!!

Kaj lahko zavarovalnica naredi, bolj malo, ker če jim ne plača po njihovih cenikih, pač rečejo pa ne bomo popravljali.
Dejansko, a kaj drugega nam preostane ko večina novejših ima že samo sp. šipo over 1k € da ne omenjam LED pa matrix lampe..
pol skalkuliraš da ta kasko le ni tako drag!
Visoke cene servisnih storitev so v interesu vseh, samo potrošnikov ne. Brez zavarovanja praktično ne moreš popraviti avta, torej se zavarovanja prodajajo za med. Nobena delavnica se ne bo branila fiskalno višjega prometa brez investicij v prostor, orodja, delovno silo... Win win, za nas pa lose (in pa metanje peska v oči, češ mam u redu zavarovanje, boga držim za jajca)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Meni se zdi nateg, da se to prodaja zraven AO in v bistvu voznik plača to kritje za druge. Nezgodno zavarovanje si lahko sklene vsak zase, če oceni da ga potrebuje.
Razumem ampak pri nezgodnem zavarovanju je izplačilo vezano na smrt ali (trajno) invalidnost, pri AO in AO+ pa se lahko izplača odškodnino tudi za netrajne telesne poškodbe in pa tudi za psihične bolečine/težave kot posledico prometne nesreče zaradi česar jaz tega ne dojemam kot dvoje jabolk ampak kot jabolko in hruško, če se lahko tako izrazim. Aja pa nezgodno kot dodatek k avto polici se nanaša na vse osebe v vozilu, torej tudi na voznika in ne samo na sopotnike pa tudi, če bi ga dejansko plačeval samo za druge - saj AO pa dejansko plačuješ samo za druge in za razliko od teh drugih so pa verjetno tvoji sopotniki ljudje, ki jih piznaš in ti za njih ni vseeno.

Kar se pa na splošno tiče glede nezgodnega zavarovanja (oz. zavarovanj na sploh) se pa povsem strinjam z napisanim in ravno zato je pavšalna trditev za nezgodno zavarovanje v obliki (absolutno) da/ne v bistvu ni primerna in enako je tudi v primeru uporabnika PHOBiA saj enostavno nimamo dovolj informacij o njegovi situaciji.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Menda ja imaš nezgodno zavarovanje urejeno na splošno (če ga potrebuješ)? Zakaj posebej še za vožnjo avtomobila?
V takšnem primeru, da že imaš individualno nezgodno zavarovanje osebno ne vidim drugega smisla kot (res minimalna) skrb za sopotnike.

Obratno, če sicer ne potrebuješ nezgodnega, zakaj misliš, da ga potrebuješ za vožnjo?
Nekateri menijo, da njihovo življenje na splošno ni rizično oz. je riziko zelo majhen ampak z vožnjo avtomobila pa se to spremeni in si potem uredijo neko sicer bolj kot ne slabo varovalko ampak kot že rečeno - skorajda karkoli je bolje kot nič in v primeru sranja s poškodbami ti vsak evro prav pride.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
V takšnem primeru, da že imaš individualno nezgodno zavarovanje osebno ne vidim drugega smisla kot (res minimalna) skrb za sopotnike.

Nekateri menijo, da njihovo življenje na splošno ni rizično oz. je riziko zelo majhen ampak z vožnjo avtomobila pa se to spremeni in si potem uredijo neko sicer bolj kot ne slabo varovalko ampak kot že rečeno - skorajda karkoli je bolje kot nič in v primeru sranja s poškodbami ti vsak evro prav pride.
Nisi ti neke vrste agent?
Triglav AO+ pogoji

Uvodne določbe

Izrazi v teh pogojih pomenijo:

zavarovalec

oseba, ki sklene zavarovaho pogodbo;

zavarovanec

oseba, ki se kot voznik zavarovanega motornega vozila poškoduje v
prometni nesreči;
...

1. člen - ZAVAROVALNO KRITJE

(1) Zavarovalnica se zaveže povrniti pravno priznano škodo, ki jo zaradi
telesnih poškodb v promnetni nesreči z zavarovanim motomim vozilom, na
katerega je vezano to zavarovanje, utrpi zavarovanec
(2) V primeru smrti zavarovanca zaradi prometne nesreče povrne zavarovalnica
škodo zaradi smrti njegovim svojcem. Poleg pravno priznane škode
zavarovalnica v tem primeru izplača svojcem zavarovanca tudi znesek za
pogrebne stroške zavarovanca v obsegu, določenim s temi pogoji
(3) Zavarovalno kritje po teh pogojih se nanaša na prometne nesreee
zavarovanca z motornim vozilom, za katere je sam odgovorem. Če
odgovornost na strani zavarovanca ni izključna, temveč je ugotovljena
tudi soodgovornost drugih udeležencev v prometu, se obveznost
zavarovalnice po teh pogojih zniža v deležu, v katerem so za prometno
nesreto zavarovanca z motornim vozilom (so)odgovorni drugl udeleženci
v prometu.

Ne vidim tiste res minimalne skrbi za sopotnike.

Priponke

• 1707589123961.png
    1707589123961.png
    121,1 KB · Ogledi: 60