Podivjani Avstrijec na avtocesti

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
....
A google maps prikazuje stanje tik pred trkom ali kaj? Pred trkom je avto stal na zaviralnem pasu. Po trku je bil pa res drugje. Kdo bi si mislil.

Ne ni! Ker če bi policijski avto stal kot blokada na odcepu, bi ga odbilo precej bolj desno in bi se verjetno zaletel levo v odbojno ograjo kjer stoji znak " napačna smer", ubežnika bi pa odbilo levo na AC. Končna situacija, razvidna iz fotografij, pa je ravno obratna. Ubežnika naj bi odbilo bolj desno in naj bi poletel celo preko odbojne ograje na zavitem delu in priletel v znak za napačno smer, policijski avto pa je odbilo naprej po odstavnem pasu, kjer je tudi obstal.

Sem komentiral že nekaj nesreč tu na forumu in opažam, da povprečnemu Alter-jevcu dar opažanja ni ravno "jaka strana".

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
lol...ti se torej nimaš za povprečnega alterjevca, ki neutrudno pametuje, ve vse, se špila šerifa na cesti, vozi 130 po prehitevalnem pasu in se ne umika drugim? Ravno ti in tebi podobni ste cvetke alterja
roza.gif
(povprečen alterjevec večino časa sploh nič ne napiše na forumu).

Kar se pa nesreče tiče pa sploh ni res da je moralo biti tako, kot si opisal, vsa je odvisno samo od tega, kje točno na zaviralnem pasu je stala policijska oktavija.... Mah, kaj se sploh ukvarjam s tabo......

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Poglej število tvojih in mojih sporočil in se pojdi učit fiziko!
17758-icon_confused.gif

Le bojim se, da je že prepozno.
uf-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.192
16.472
113
Jaz se nimam za povprečnega alterjevca
tongue-1.gif

(plus to, da si kar nekaj postov nabijem tudi "službeno")

pozdrav.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
opaaa. ... si pa jasnovidec.
Predlagam, da ti policija pošlje sliko (no, kar iz časopisa si jo oglej) in ti boš v uri ali dveh spisal rekonstrukcijo dogotka.
A si razmišljal o tem, da se prijaviš na ""slovenija ima talent" ??
Z takšnimi sposobnostmi se človek rodi vsakih 1350 let, tak da....
evil.gif

PS. A si opazil po sliki kakšne poškodbe sta imela psa, da sta poginila??

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:Z takšnimi primerjavami si pa res taprav pacijent. Da mešaš šport z resnim in nevarnim delom policije.
priden.gif
Ali pa je pacient tisti, ki verjame, da se je možno peš izogniti drvečemu avtomobilu in da bi naj policisti čakali izven vozila, ker se tako lahko prilagodijo situaciji in izognejo avtomobilu, ki se nekontrolirano giblje...
Ne žali me tel.ček! Jaz tebe nisem, res pa je, da ti nisem podal izračunov, koliko se spremeni lokacija v 1 sekundi avtomobilu in koliko pešcu.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
opaaa. ... si pa jasnovidec.
Jasnovidec je šarlatan, jaz pa logično sklepam.
Citat:
Predlagam, da ti policija pošlje sliko (no, kar iz časopisa si jo oglej) in ti boš v uri ali dveh spisal rekonstrukcijo dogotka.
Sem že!
Citat:
A si razmišljal o tem, da se prijaviš na ""slovenija ima talent" ??
Ne!
Citat:
Z takšnimi sposobnostmi se človek rodi vsakih 1350 let, tak da....
evil.gif
Hebi ga, sem pač izjemen talent.
evil.gif

Citat:
PS. A si opazil po sliki kakšne poškodbe sta imela psa, da sta poginila??
Sem.

B81

22. jul 2007
37.904
11.105
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Če bi imeli policisti več pooblastil in bi lahko takoj streljali, ko se voznik ni prvič odzval na loparček, tega ne bi bilo, vsekakor pa policisti niso ustrezno pristopili k stvari, ker niso pričakovali najhujše. Strošek bi bil samo par metkov
smile-1.gif

Obvezno šolanje policistov za take primere !!!

Evo, drugi post je od vseh najbolj pameten in ni potrebno pisat 150 replayev...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Se pa opravičujem (sicer ne tebi lanos), sem šele sedaj videl tudi druge slike nesreče in vidim, da je policijski avto zarotiralo in odneslo povsem na levo stran AC. Ampak samega zaključka to ne spremeni, pač pa še bolj potrjuje, da policijski avto ni stal kot blokada na samem odcepu, to je povsem desno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ti pa v vsako temo pripelješ rome, pred katerimi trepetaš...

v glavnm, leta 1981 je bil na kosovu albanski upor in policija se je odločila, da primer nekoga po imenu Tahir Meha. Ker je bil smatran kot nevaren in oborožen, se je tega podviga lotila specialna enota policije, medtem ko so druge enote (tudi teritorialci naredile sirši obroč oziroma celo dva, če se prav spomnim, okrog njegove hiše, utrjene starejše zgradbe z zelo debelimi zidovi (kulla). Specialci so obkolili hišo. Tahir Meha in njegov ostareli oče pa sta ostala notri, kljub posrednikom, ki so ga pozivali k predaji, on je bil v nadstropju, oče je držal pritličje. Policisti so ju skušali dobiti ven s solzilcem, vendar izstrelki niso zadeli oken, ampak so se odbili od sten. Pomagale niso niti ročne bombe. Meha je bil oborožen zgolj z 'jugo mavzerico' M -48 in revolverjem, vendar je s hitrim in spretnim menjanjem položaja v hiši, dobrega zakrivanaj in natančnimi streli zadel več policistov, ki so sicer v času boja uspeli vdreti v hiši in ubiti njegovega očeta, ki je pred tem ubil policista, vendar Mehe to ni ustavilo in število žrtev med policisti je raslo...nato je začela goreti njegova hiša, iz katere se je skušal prebiti, vendar so ga po 70 metrih ustavili streli...poleg obeh albancev so življenje izgubili 4 policisti (3 srbi, 1 albanec), dva policista pa sta bila ranjena. V nekem trenutku so hišo zapustile ženske in otroci, vendar nisem prepričan ali še pred spopadom ali med njim...pišem po spominu in na podlagi slabega prevoda in mojega precej omejenega znanja albanščine, tako da so napake vsekakor možne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz

Lihkar je en pacient povozil policista in bezi proti hrvaski. Me zanima kaj boste dans zvecer pametovali

In kako je zdej s temle?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.976
6.027
113
Kje je zdaj tisti, ki mi je temi z Dunajčanom v MS pisal, da na AC stinger ne pride v poštev ?
Posledice uporabe so vidne ;(.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Te pa idi v ZDA, tam se radi streljajo.
wink-1.gif

Sicer če smo že pri streljanju ... kakšna je kaj statistika pri nas v letu 2012? Je sploh bil kakšen umor, Glede na to, da jih je v ZDA bilo čez 15k.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
to jest vseskozi trdim, tukaj na tabli hočjo prepričat, da je tam patrulja z psi bla naključno... šlo je za blokacijo izvoza. Iditoti so čakali v avtu, čeprav je tip že par avtomobilov prej butnu...

Še zdaj mi ni jasno, kva so delali z psi ob enih ponoč... Verjetno debeli policaji vejo, da peš nimajo pogojev da ga ujamejo... kar pa verjamem.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
to jest vseskozi trdim, tukaj na tabli hočjo prepričat, da je tam patrulja z psi bla naključno... šlo je za blokacijo izvoza. Iditoti so čakali v avtu, čeprav je tip že par avtomobilov prej butnu...

Še zdaj mi ni jasno, kva so delali z psi ob enih ponoč... Verjetno debeli policaji vejo, da peš nimajo pogojev da ga ujamejo... kar pa verjamem.

No ja, žaljivke bi lahko prihranil. Zakaj pse pa je tudi vsekmu otroku jasno ...

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
to kar sem napisal je res, ker mam v familiji po ženini strani policaja v familiji, ne vem če nardi pet počepov brezhibno... no ja za v Tržič na stol valat je dobr in položnice pisat.

Za kej več pa vidmo kako je, na slikah!
ni žalitev je realnost. Žal pa kritike ne prenesejo plavci kot vedno... v vsej zgodbi mi je žal za psa, ki sta plod naumnosti policajev v avtu. Krivi pa seveda tako ali tako nikoli niso sami, vedno drug.