Radarji na Hrvaški avtocesti A1 (Zagreb - Split - Ploče)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A res? Na AC 130 je brez veze? Na otoku po ozki ovinkasti cesti polni kolesarjev je 60 brez veze?
Izgleda da sem nekaj prespal... Ko sem bil na začetku julija na Ugljanu je en tak slovenski pametnjakovič (kaj mi bodo omejitve) snel na cesti slovensko kolesarko, ki je vozila v kolonikolesarjev. Prehitro mimo, prehitevat za vsako ceno kolono.

AMG-GT

Zelenc'
3. avg 2018
11
0
1
A res? Na AC 130 je brez veze? Na otoku po ozki ovinkasti cesti polni kolesarjev je 60 brez veze?
Izgleda da sem nekaj prespal... Ko sem bil na začetku julija na Ugljanu je en tak slovenski pametnjakovič (kaj mi bodo omejitve) snel na cesti slovensko kolesarko, ki je vozila v kolonikolesarjev. Prehitro mimo, prehitevat za vsako ceno kolono.
Kot prvo so danes avtomobili narejeni za veliko večje hitrosti, kot je 130 km/h. Z avtom se lahko v primernin pogojih (dobra vidljivost, suha cesta, ...) po avtocesti čisto varno voziš več kot 130 km/h. Zakaj pa je Nemčija brez omejitev, Poljska ima omejitev 140 km/h, Italija pa pogojno 150 km/h na določenih odceskih. Pomebno je, da je avto vzdrževan ima dobre gume, zavore, itd in pametnega voznika.

Kot drugo pa kolesarji večkrat na cesti povzročajo nevarne situacije, od tega da vozijo čez znake “STOP”, rdeče luči na semaforju do tega, da zavijajo čez polne črte in izisljujejo druge voznike. Tudi kolesarjenje ob cest izven naselja kjer je omejitev 60 km/h ali več je zelo nevarno. Večkrat vidim kolesarje, ki vozijo po skoraj sredini voznega pasu, večkrat v paru in s tem silijo ostale voznike, da prehitevamo. Vseekakor bi bilo potrebno imeti več nadzora in kontrole nad kolesarji. Ne pa, da kolesar dobi za rdečo luč kazen 40 eur, jaz pa pa 300 eur in 5 pik.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko si že tako pameten... Kakšne so omejitve v Skandinavskih državah? Baltskih državah? Zakaj Nemčija razmišlja o vpeljavi omejitve na AC? Italija ima 150 km/h omejitev samo na 3! pasovnih odsekih AC ne na splošno na vseh. In še to samo v lepem vremenu. Zakaj zakaj zakaj? Verjetno je podprto s kakšnimi raziskavami ne pa z gostilniškim nabijanjem tvojega tipa. Pa zakaj s prstom kažeš na druge ob svojih prekrških?
Glej, zaradi mene lahko goniš kolikor hočeš. Kolegico je snela provida na Zadarski vpadnici, peljala je 165 km/h, omejitev je 80. Tip se NI pogajal o višini kazni, nobenih popustkov, ničesar. 300 EUR kazni na licu mesta in 1 mesec prepoved vožnje na Hrvaškem.
Ji je prbil, da je hrvaška civilizirana država in z pogajanji in podkupovanjem lahko samo še višjo kazen faše.
Ko ti bo pa na otoku kakšen domačin ven skočil ali žival in boš naredil karambol se p spomni zakaj so omejitve, pa če so še tako nesmiselne.

AMG-GT

Zelenc'
3. avg 2018
11
0
1
Ko si že tako pameten... Kakšne so omejitve v Skandinavskih državah? Baltskih državah? Zakaj Nemčija razmišlja o vpeljavi omejitve na AC? Italija ima 150 km/h omejitev samo na 3! pasovnih odsekih AC ne na splošno na vseh. In še to samo v lepem vremenu. Zakaj zakaj zakaj? Verjetno je podprto s kakšnimi raziskavami ne pa z gostilniškim nabijanjem tvojega tipa. Pa zakaj s prstom kažeš na druge ob svojih prekrških?
Glej, zaradi mene lahko goniš kolikor hočeš. Kolegico je snela provida na Zadarski vpadnici, peljala je 165 km/h, omejitev je 80. Tip se NI pogajal o višini kazni, nobenih popustkov, ničesar. 300 EUR kazni na licu mesta in 1 mesec prepoved vožnje na Hrvaškem.
Ji je prbil, da je hrvaška civilizirana država in z pogajanji in podkupovanjem lahko samo še višjo kazen faše.
Ko ti bo pa na otoku kakšen domačin ven skočil ali žival in boš naredil karambol se p spomni zakaj so omejitve, pa če so še tako nesmiselne.
No, vožnja 165 km/h tam kjer je omejitev 80 km/h te bi prišla v Sloveniji vsaj 1200 EUR plus še točke. To je isto, kot bi se vozil po avtocesti 215 km/h. Ne in ne zdi se mi prav tako divjanje, to je pa ni isto kot če se voziš do 160 km/h na avtocesti ali pa 100 km/h po regionalkah. Skandinavija je pa zgodba zase, oni imajo pa omejitev 100 do 120 km/h in priznam, da to pa je počasi sploh če imaš dober avto. Bolj se mi zdi problematična vožnja 110 km/h po prehitevalnem pasu. Pa tisti pacienti, ki se vozijo 130 km/h po prehitevlanem in se ne umikajo tistim, ki so hitrejši.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Daj mal zadihaj ...

Na Hrvaškem si na AC do 150-155 (po števcu) “nezanimiv” - ko prideš pa dol z AC pa se spomni, da si na dopustu in “kruzaj” - po tistih cestah se ne splača “divjati” - predvsem na otokih ne.

AMG-GT

Zelenc'
3. avg 2018
11
0
1
Daj mal zadihaj ...

Na Hrvaškem si na AC do 150-155 (po števcu) “nezanimiv” - ko prideš pa dol z AC pa se spomni, da si na dopustu in “kruzaj” - po tistih cestah se ne splača “divjati” - predvsem na otokih ne.
Hvala, seveda da bom cruizal sam sej veš kako je to hitrosi 10,15 km/h prehiter in te snamejo z mobilnim radarjem. Saj ne da bi to bila moja praksa ampak se zgodi. Sem pa malo ponorel ker eni imajo pa alergijo na hitrost in mislijo, da smo že z prekoračitvijo 1 km/h smrtna grožnja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Ko si že tako pameten... Kakšne so omejitve v Skandinavskih državah? Baltskih državah? Zakaj Nemčija razmišlja o vpeljavi omejitve na AC? Italija ima 150 km/h omejitev samo na 3! pasovnih odsekih AC ne na splošno na vseh. In še to samo v lepem vremenu. Zakaj zakaj zakaj? Verjetno je podprto s kakšnimi raziskavami.

Neumne. Neumne. Ne razmišlja (razen da zeleni stalno nekaj cvilijo o ekologiji). Italija ima 150 le na tripasovnih inle kjer je to izrecno označeno. Avstrijci gredo priti 140.
Skratka: NEmčija je dokaz, da je tudi več kot 130 čisto lepo varno. Seveda pa ne povsod, v vseh razmerah its. AMpak: če država trdi, da sem sam sposoben prilagajat hitrost razmeram, potem lahko skplepa tudi,d a bi šlo na AC brez omejitve, bom že sam prilagodil, anede?
Resnica pa je seveda nekje vmes ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nemške AC so po večini tropasovne. Avstrijci zvošujejo omejitev na tropasovnem odseku. Vprašanje če bo zdržalo (zeleni-ekogija). Italijani imajo omejitev 150 na tropasovnih odsekih... se ti nakazuje skupni imenovalec? Kje inaš pri nas, Hrvaškem, Madžarskem to? Da ne govirimo o voznikih nekaj 10t vozil ki butnejo na prehitevalca kot da imajo ferarrija...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Nemške AC so po večini tropasovne. Avstrijci zvošujejo omejitev na tropasovnem odseku. Vprašanje če bo zdržalo (zeleni-ekogija). Italijani imajo omejitev 150 na tropasovnih odsekih... se ti nakazuje skupni imenovalec? Kje inaš pri nas, Hrvaškem, Madžarskem to? Da ne govirimo o voznikih nekaj 10t vozil ki butnejo na prehitevalca kot da imajo ferarrija...
Saj verjetno si opazil da je v Nemčiji kup dvopasovnih AC, in da so brez omejitve tudi na dvopasovnih brez odstavnega pasu? In ne, večina tam ni tipasovna ...
Plus: tudi to, da je/bo v italiji / avstriji / ... vušja omejitev na tripasovnih, lahko gledaš kot začetek Če bo vse OK; razširijo na dvopasovne ;)
Zelene je pa treba, kar se omejitev na AC tiče, v rit nasuvat.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Na nemščih avtocestah je kar lepo omejitev 130 km/h. Samo na enem odseku t.i. Autobahn omejitev ni!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Na nemščih avtocestah je kar lepo omejitev 130 km/h. Samo na enem odseku t.i. Autobahn omejitev ni!

Vsaj stricka Gugla bi lahko vprasal, preden pises bedarije :) ... Jaz na karti vidim vec kot le en odsek ... :eek:

http://autobahnspeedhunter.com

http://autobahnspeedhunter.com/law_en/

Autobahn_Speedhunter__Unlimited_German_Autobahn_Sections-20180806-190010.jpg

http://www.oliverhaas.net/autobahn-ohne-tempolimit-deutschland-karte.html

https://www.83metoo.de/autobahn-ohne-tempolimit

http://www.speedfanshop.com/blog/tips-hinweise/autobahnen-ohne-tempolimit-liste-uebersicht/

http://www.autobahnatlas-online.de/Limitkarte.pdf

...

Nazadnje urejeno: