Pobegli vozniki

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Prvo kot prvo ni nujno, da je tovornjakar povzročil nesrečo. Pod drugo je vozil 85kmh, koliko bi moral vozit po tvojem? Pod tretje, nisi odgovoril na osnovno vprašanje, si siguren vase, da bi ostal priseben ob pogledu na gmoto zmaličenega mesa v avtu pod tvojim avtom? Enako vprašanje gre Utisevalcu.
Ti primerjaš šok policijske lizike s šokom ob pogledu na razmesarjena trupla? Če je tako, si pač bedak, če pa ni tako, potem pa ne piši gluposti.
Ne vem od kje ste privlekli Mačka. On se je usedel mrtvo pijan v avto in s polnim gasom tiščal po AC v napačno smer. kje tu vidiš primerjavo s šoferjem cisterne?
Po moje je tovornjakar povzročil nesrečo, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Mimogrede, vsi nabijajo o neprilagojeni hitrosti, pa ta z nesrečo nima popolnoma nič. Ker tu so samo 3 možnosti:
- ali so ga romuni izsilili (torej zavili na polno pred njega in ustavili ali pa jih je, teorija zarote, nekdo ustavil pred kamion),
- ali jih je prezrl,
- ali pa je imel premajhno varnostno za kamionom pred sabo, ki je uspel odviti v levo.

Četrte možnosti ni. Č e kdo najde teorijo, da je lahko kriva prav hitrost, naj jo pa kar napiše, bom vesel.

In pri nobeni od teh ne more biti kriva neprilagojena hitrost, to lahko trdi le bebec (kot npr. policaji, ki to nabijajo). Če prezreš ustavljen avto s 70, 100 ali 300, ga boš nabil. Če ivoziš 5 metrov za kamionom pred sabo pri 70 ali 170, ga boš nabil.

No ja, vsaj o čem bom imel pisat v uvodniku (in spet me ne bodo vabili na tiskovke).

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
zakaj vedno traja nekaj dni da objavijo sliko, ime in priimek nekoga, ki ga iščejo, čeprav se takoj ve za koga gre ? V ZDA s tem ne čakajo niti sekunde - takoj obvestilo na vse TV postaje.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Moje mnenje glede te nesreče je tako ... Primer Mačka, ki je namerno ubil ljudi na avtocesti .. ker če ne bi bilo namerno, se v nasprotno stran niti ne bi vozil ...
Ni se sam rad zabil v njih, ampak sem pa prepričan, da ni ravno gledal na cesto ...tako da je vseeno kriv, pa še prazno cisterno je imel, kar pomeni, da je zavorna pot bila veliko krajša, tudi če bi prej zaviral ... ampak sploh ni zaviral ... V tem primeru je zame zelo kriv ... Mediji ga malo preveč ščitijo. Zame je isto kriv, tako kot tudi romuni, ker so ustavili tam, kjer ne bi smeli ... to mi je isto, kot da bi nekdo ustavil sredi prehitevalnega pasa ...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Čudna "naključja" v tej nesreči:
1.Preverjen dolgoletni šofer (cisterne z gorivom vozijo najboljši)
2. Ni vidnih sledi zaviranja
3. Šofer kamiona je menda samo pogledal kaj je napravil in zdrvel v gozd
4. Prvi opisi šoferja kamiona se bistveno razlikujejo od kasnejših opisov in slike
5. Menda zelo skope informacije o nesreči pridobljene od preživelih romunov
6. V gozdu najdejo hlačni pas in obuvalo, potem pa se sled zgubi

Morda bodo na to temo še pisali kriminalke...

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Lahko bi označil, da gre za Demokracijo
bonk.gif
, da ne bi klikali brez veze.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Največja presenečenja bi se lahko zgodila ob najdbi šoferja, se mi zdi. Zanimivo je, da je šef iskalne akcije včeraj povedal, da takšne obširne akcije ne bodo več ponavljali. To lahko pomeni, da so našli toliko sledi, da vedo, da ga v gozdu ne bodo našli.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
zakaj vedno traja nekaj dni da objavijo sliko, ime in priimek nekoga, ki ga iščejo, čeprav se takoj ve za koga gre ? V ZDA s tem ne čakajo niti sekunde - takoj obvestilo na vse TV postaje.
V tem primeru je bilo treba najbrž najprej ugotoviti koga iskati... ali neobritega možakarja, ki je tekal po avtocesti ali obritega in urejenega kot je na sliki.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
cnpod

cisterne vozi vsak, ki ima izpit ustrezne katergorije in ADR izpit... ali je to najboljši ali ne je stvar debate. je pa razmeroma specifičen posel in vsi vozniki se nočejo mazat (ker dejansko ni tako čist posel kot recimo ceradar)...

novinarji pišejo, da zaradi prevelike hitrosti se dogajajo nesreče... ter zaradi alkohola... pač drugega ne znese napisat. eni imajo "raje" hitrost drugi alkohol. po potrebi pa dopišejo še da treba povečat kazni, po možnosti kar zapret vse najmanjše kršittelje (sploh pri alkotu so tako drastični vsaj tisti, ki divjajo po cesti v imenu jurnalizma... )

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Jaz sem samo napisal katere stvari mi ne grejo skupaj po informacijah, ki jih posredujejo mediji. Ali so zato krivi mediji, ki slikajo izkrivljeno sliko ali pa kaj drugega, bomo pa zvedeli, ko bo preiskava končana...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Prvo kot prvo ni nujno, da je tovornjakar povzročil nesrečo. Pod drugo je vozil 85kmh, koliko bi moral vozit po tvojem? Pod tretje, nisi odgovoril na osnovno vprašanje, si siguren vase, da bi ostal priseben ob pogledu na gmoto zmaličenega mesa v avtu pod tvojim avtom? Enako vprašanje gre Utisevalcu.
Ti primerjaš šok policijske lizike s šokom ob pogledu na razmesarjena trupla? Če je tako, si pač bedak, če pa ni tako, potem pa ne piši gluposti.
Ne vem od kje ste privlekli Mačka. On se je usedel mrtvo pijan v avto in s polnim gasom tiščal po AC v napačno smer. kje tu vidiš primerjavo s šoferjem cisterne?
Po moje je tovornjakar povzročil nesrečo, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Mimogrede, vsi nabijajo o neprilagojeni hitrosti, pa ta z nesrečo nima popolnoma nič. Ker tu so samo 3 možnosti:
- ali so ga romuni izsilili (torej zavili na polno pred njega in ustavili ali pa jih je, teorija zarote, nekdo ustavil pred kamion),
- ali jih je prezrl,
- ali pa je imel premajhno varnostno za kamionom pred sabo, ki je uspel odviti v levo.

Četrte možnosti ni. Č e kdo najde teorijo, da je lahko kriva prav hitrost, naj jo pa kar napiše, bom vesel.

In pri nobeni od teh ne more biti kriva neprilagojena hitrost, to lahko trdi le bebec (kot npr. policaji, ki to nabijajo). Če prezreš ustavljen avto s 70, 100 ali 300, ga boš nabil. Če ivoziš 5 metrov za kamionom pred sabo pri 70 ali 170, ga boš nabil.

No ja, vsaj o čem bom imel pisat v uvodniku (in spet me ne bodo vabili na tiskovke).
467716-post_slo.gif

Končno eden.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
kakšna je definicija neprilagojene hitrosti se ve... "teorija" če bi se peljal počasneje bi morda uspel ustaviti...

sam bi rekel, da je zaradi preutrujenosti spregledal ustavljena vozila.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Teorija neprilagojene hitrosti je, vsaka teorija, ki prinese dobiček v proračun ali po domače linija najmanjšega napora za resno priskavo!!!
Se skoraj strinjam s SJTV1 kamjonarji kampirajo v vožnji po in na zadnjemodbijaču pred njim vozečega. Možno je, da je prepočasi reagiral in jih pobral.
Opcija 2, so bili porinjeni pred njega
Opcija 3 tudi možno, da so ga izsilili, ker so hoteli na....

Mogoča opcija 4 so pač kampirali na počasnem pasu pa so se zgodile ene od zgoraj navedenih možnosti

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
Včeraj govoril s kolegom tovornjakarjem. Sva se kar strinjala da je najverjetneje šlo za vožnjo "v vlakcu" in da dotični šofer ni imel nobenih možnosti da reagira, če je pred njim vozeči odvil zadnji trenutek.
Btw, rekel je tudi, da ga kar stistne ko vidi ali sliši za "vlakec", ker ta način sam po sebi kliče po resni pizdariji. Prej ali slej.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.826