Saj nisem rekel da si mu ti foter, ali se morda pač motim?Saj ti kar gre, izkušenj ne manjka, samo ne lizat potem pljunkov za sabo kot dačo.
Saj nisem rekel da si mu ti foter, ali se morda pač motim?Saj ti kar gre, izkušenj ne manjka, samo ne lizat potem pljunkov za sabo kot dačo.
uf imamo hude traktorje stare med 8 in 20 let. Vsak dan nekaj novega izveš na alterjuSem ti že včeraj napisal-namesto, da cele dneve, celo leto delaš analize po forumu, kako se ti ne splača kmetovati, kako si bogi, premalo dobiš iz proračuna ipd., raje najemi dodatne hektarje in delaj, kar pač delaš..ne pa, da daješ občutek, da si zaposlen v kmečkem javnem sektorju. Razen, če imaš tak hud traktor, da te sam vozi gor in dol po apaškem polju, ti pa vmes lahko spamaš.
Najbrž res ne bomo izvedeli. Lahko pa tukaj človeka obesimo za jajca, ga poimenujemo kmet...čeprav je v resnici industrialec in politik(ant) in v preteklosti po uradni dolžnosti zagovarjal "mutna posla", kjer so na sodišču padale lepe kazni. To so kmetje samo po statusu. Podobno kot JelinčičNo, zdaj vem zakaj so ga toliko po cajtngih vlekli.
Aja iz parlamentarne menze je tudi že odletel.
Kaj je res opa najbrž ne bomo izvedeli.
Danijel: ko je bratovskova govorila za traktorje po 100 000 in so šli kmetje protestirati vem da so naši lokalni kmetje vsi zalaufali oldfimerje in z njimi paradirali. Novejše so pa pustili doma...
No, saj si sam rekel, da večina traktorjev v SLO ne dela veliko ur, zakaj bi moral potem imeti skoraj vsako leto novega? čeprav se tudi to dogaja, ker tudi kmetje gredo v korak s časom- novi imajo boljšo klimo, radio, navigacijo, več konjev ipd..zakaj ne, če se da? Ravno zjutraj mi je nek nadobudni mladenič pognal kri v žilah, ko mi je priletel nasproti v krožnem s svojo ogromno grdosijo na osmih kolesih (sicer brez prikolice), da sem se počutil kot palček v svojem sicer dvotonskem avtu. Se mi včasih kar milo stori ob spominu na mojo mladost, ko smo delali po polju z raznimi Ursusi, IMT in Zetorji, pa je bilo ravno tako narejeno, če še ne več.(pravijo, da se kmetijske površine krčijo kljub sodobni mehanizaciji) Z očetom sva pa iz grap s konji zvlačila les, ker raznih samohodnih vitel ipd ni bilo. Mogoče smo bili takrat samo bolj skromni.uf imamo hude traktorje stare med 8 in 20 let. Vsak dan nekaj novega izveš na alterju
Cena solidnega RTK avtosteera (dodatka, da traktor vozi centimetersko natančno po vzporednih linijah ) je v letu 25 4800€ in gre na vsak traktor, ki ima hidravlični volan... dal po 6000 na enoto pred 5 leti. In ja ekonmsko, okoljsko upravičeno je dat na vsak traktor, ki dela prek 100ur na njivi/travniku letno! Kdor še nima na enoti, ki dela prek 200 ur pa nimam komentarja. Ja v SLO večina traktorkjev ne dela vliko ur. Delajo pa zato veliko let.
Kar se subvencij tiče. Prejmniki subvencij v EU je industrija jedrnih držav in posredniki. Si en izmed njih?
Ostali smo le bypas iz proračunov, da je lahko oprema za 20-30% dražja kot bi lahko bila za vse, če nebi bilo tega denarja v obtoku v branži. Ali je to za celotno družbo OK sli ne je stvar debate. Pod črto se verjetno več vlaga v razvoj in je zadeva lahko označena kot pozitivna. Kot zagotovo veš se subvencionira le malenkost vse prodane opreme. Direktna plačila na površino pa v tem obdobju ne pokrivajo več zahtev politike.
Ce probas bolj pocasi prebrat?Kaj si pa ti hotel spesnit? aja, spet si doživel reset kot vsak dan.
In zakaj še vedno ne delaš s starimi ursusi? Hrbet ne pusti, ne....No, saj si sam rekel, da večina traktorjev v SLO ne dela veliko ur, zakaj bi moral potem imeti skoraj vsako leto novega? čeprav se tudi to dogaja, ker tudi kmetje gredo v korak s časom- novi imajo boljšo klimo, radio, navigacijo, več konjev ipd..zakaj ne, če se da? Ravno zjutraj mi je nek nadobudni mladenič pognal kri v žilah, ko mi je priletel nasproti v krožnem s svojo ogromno grdosijo na osmih kolesih (sicer brez prikolice), da sem se počutil kot palček v svojem sicer dvotonskem avtu. Se mi včasih kar milo stori ob spominu na mojo mladost, ko smo delali po polju z raznimi Ursusi, IMT in Zetorji, pa je bilo ravno tako narejeno, če še ne več.(pravijo, da se kmetijske površine krčijo kljub sodobni mehanizaciji) Z očetom sva pa iz grap s konji zvlačila les, ker raznih samohodnih vitel ipd ni bilo. Mogoče smo bili takrat samo bolj skromni.
Ostalo se mi pa ne da komentirat, da ne bom dobil solzico na oči zaradi silne diskriminacije.
Tvoj zmazek bo še vedno zmazek, neglede na hitrost branja.Ce probas bolj pocasi prebrat?
Se bom potrudil, ker vem, da ne znaš hitro pisatCe probas bolj pocasi prebrat?
No, saj si sam rekel, da večina traktorjev v SLO ne dela veliko ur, zakaj bi moral potem imeti skoraj vsako leto novega? čeprav se tudi to dogaja, ker tudi kmetje gredo v korak s časom- novi imajo boljšo klimo, radio, navigacijo, več konjev ipd..zakaj ne, če se da? Ravno zjutraj mi je nek nadobudni mladenič pognal kri v žilah, ko mi je priletel nasproti v krožnem s svojo ogromno grdosijo na osmih kolesih (sicer brez prikolice), da sem se počutil kot palček v svojem sicer dvotonskem avtu. Se mi včasih kar milo stori ob spominu na mojo mladost, ko smo delali po polju z raznimi Ursusi, IMT in Zetorji, pa je bilo ravno tako narejeno, če še ne več.(pravijo, da se kmetijske površine krčijo kljub sodobni mehanizaciji) Z očetom sva pa iz grap s konji zvlačila les, ker raznih samohodnih vitel ipd ni bilo. Mogoče smo bili takrat samo bolj skromni.
Ostalo se mi pa ne da komentirat, da ne bom dobil solzico na oči zaradi silne diskriminacije.
No pa vseeno probaj...Se bom potrudil, ker vem, da ne znaš hitro pisat
ampak se bojim, da bo rezultat enak- Tilt
Bom, ker v bistvu rad ustrežem in pomagam osebam, ki so kakorkoli prikrajšane.No pa vseeno probaj...
No vidis...se malo pa bosta sli vsa hudobija in bolezen iz tebeBom, ker v bistvu rad ustrežem in pomagam osebam, ki so kakorkoli prikrajšane.
TOOO!!!!! ALTER kolesarsko moštvo...se dobimo skup pa gremo na eno birčko, pa potlej dva đira okrog parlamentaKolesarji se vračajo, v petek se bodo zbrali pred vlado. Kaj zahtevajo?
Pod geslom "Vsi na kolo za zdravo telo in državo" bo v petek pred vladnim poslopjem potekal shod, na katerega poziva civilna iniciativa Glas ljudstva.n1info.si
Pridete?
Zdaj pa ni izgovora
kojiqrac pecikl...jaz pridem s starim avtomatikom A35L brez dušilcaTOOO!!!!! ALTER kolesarsko moštvo...se dobimo skup pa gremo na eno birčko, pa potlej dva đira okrog parlamenta
Daj potrudi se in naj te vsaj v moste peljejo v center za pridrzanje. Sodobno opremljeni prostori v primerjavi s centromLjubica bo mislila da sem pri ženi.
Žena bo mislila da sem pri ljubici.
Jaz bom pa v miru prespal na PU ljubljana center.