Planet Golob

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.776
932
113
tu in tam
Ja, imaš enega kmeta (sicer ti ne, ker mislim, da še nismo neto vplačniki v eu proračun in pa ene dva javna uslužbenca). Sam se odloči, kaj boš rabil v življenju.

Izjava, da imamo za nafto me je od takšne mestne srajce čisto presenetila, ker sploh ne kurimo nafte ampak razen par posameznikov, kurilca. Skorajda šokantno. In še plačamo ga, škandal.

A super duper traktorji so tisti od bratuškove, ko je rekla, da je vsak 100 ali 200 jurjev vreden, potem se je pa izkazalo, da štirje niso 50 jurjev vredni? To je tvoj vir informacij?
Glej, mene boš težko scat peljal, ker prvič nisem mestna srajca, drugič pa imam v nekem mojem delovanju opravka z nekaterimi kmeti, ki niso ravno reveži, kot bi ti rad predstavil-časa za hobi imajo dovolj, hudo opremo, ni da ni...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.152
3.841
113
Glej, mene boš težko scat peljal, ker prvič nisem mestna srajca, drugič pa imam v nekem mojem delovanju opravka s nekaterimi kmeti, ki niso ravno reveži, kot bi ti rad predstavil-časa za hobi imajo dovolj, hudo opremo, ni da ni...
Seveda nisi, rabiš piškotek?

To, da ti obiskuješ samo par dejansko premožnih kmetov, po možnosti zlizanih s sistemom, te še ne naredi merodajnega za komentiranje kmetijstva.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.776
932
113
tu in tam
Za take kot si ti, bi moral biti kruh najmanj 10 eur na hlebec. Sicer zanimiva skreganost z realnostjo. JS celo življenje?

Seveda nisi, rabiš piškotek?

To, da ti obiskuješ samo par dejansko premožnih kmetov, po možnosti zlizanih s sistemom, te še ne naredi merodajnega za komentiranje kmetijstva.
Zmatran si od "pridelovanja bučk", pa trosiš nebuloze..saj boste dobili spet Janšata nazaj, pa bo teklo mleko in med-ali pa tudi ne.:cool:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.152
3.841
113
Že samo dejstvo, da je bilo na zadnjih razpisih za seneno linijo rapisanih nekaj več kot 2 miljona eur sredstev (neverjetno ampak dejansko gredo nazaj v gospodarstvo), plačljivih vlog pa za 6 miljonov in na drugi strani za delovanje KGZS razpisanih 12 miljonov eur, vlog pa točno za 11.990.990 eur, bi ti lahko pokazalo kako stvari stojijo. In marsikateri "tvoj" kmet na podlagi katerega ti širiš svoje mnenje je del vsega tega in seveda mu gre dobro, ker je zlizan s sistemom na račun ostalih.

Pojma nimaš o realnosti kmetijstva.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.223
2.020
113
Emona / Carnium
Slabo spremljam témo o sračkanju slovenskih kmetov in zato nikjer nisem zasledil obsodbe kmeta, ki v Lidlu kupuje med in ga prodaja naprej, kot ekološki...in to družina prejemnika zlatega znaka SDS, pa člana sveta KGZS...

Prilagam sliko, kot zaveden državljan, da se ne bo kdo nasral.
1739217395085.png

• Haha
  • Wow
Reactions: B81 in Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.776
932
113
tu in tam
Že samo dejstvo, da je bilo na zadnjih razpisih za seneno linijo rapisanih nekaj več kot 2 miljona eur sredstev (neverjetno ampak dejansko gredo nazaj v gospodarstvo), plačljivih vlog pa za 6 miljonov in na drugi strani za delovanje KGZS razpisanih 12 miljonov eur, vlog pa točno za 11.990.990 eur, bi ti lahko pokazalo kako stvari stojijo. In marsikateri "tvoj" kmet na podlagi katerega ti širiš svoje mnenje je del vsega tega in seveda mu gre dobro, ker je zlizan s sistemom na račun ostalih.

Pojma nimaš o realnosti kmetijstva.
Priznam, da nisem vpet v kmetijstvo, ampak lahko pa rečem, da se zmenite med sabo-imate zbornico, "prave ljudi" v vodstvu, denar je..

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.152
3.841
113
Slabo spremljam témo o sračkanju slovenskih kmetov in zato nikjer nisem zasledil obsodbe kmeta, ki v Lidlu kupuje med in ga prodaja naprej, kot ekološki...in to družina prejemnika zlatega znaka SDS, pa člana sveta KGZS...

Poglej priponko 96716
Možnosti sta dve. Lahko, da je čisto običajen cigan in je dejansko to počel, lahko pa, da je dejansko kupil med v Lidlu za primerjavo. Verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Sem pa zadnjič zasledil, da naj bi oni, ko so iskali crknjene kure priznali, da so posnetki prirejeni. Predvidevam, da novic o tem v medijih ni bilo.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.223
2.020
113
Emona / Carnium
Možnosti sta dve. Lahko, da je čisto običajen cigan in je dejansko to počel, lahko pa, da je dejansko kupil med v Lidlu za primerjavo. Verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Sem pa zadnjič zasledil, da naj bi oni, ko so iskali crknjene kure priznali, da so posnetki prirejeni. Predvidevam, da novic o tem v medijih ni bilo.
Ja, podrobnosti sem res malce zamešal, ni preprodajal Lidl medu, ampak je bil problem previsoka vsebnost snovi za EKO certifikat...najbrž se bo izpostavilo, da je vse skupaj konstrukt...Mislim, sej je inšpekcija tam za ugotavljanje, policija pa za izrečene grožnje inšpektorjem...
Kako je šlo vse skupaj pod Alter radarjem pa ne vem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.152
3.841
113
Dovoli mi, da si pridržujem lastno mnenje o vsem tem, dokler mi inšpektorji, ki me kontrolirajo, razlagajo o zapraševanju iz letal...

O tem eko certifikatu za med mi je sicer nekaj razlagal sorodnik čebelar, ki ga sicer nima, žal pa se ne spomnim kaj točno. Mislim, da je bilo nekaj v smislu, da ni treba ravno dosti, da si eko čebelar. Lahko pa povprašam, če bo potreba.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.678
3.195
113
v lokalni ostariji

Poglej priponko 96716
No, zdaj vem zakaj so ga toliko po cajtngih vlekli.

Aja iz parlamentarne menze je tudi že odletel.

Kaj je res opa najbrž ne bomo izvedeli.

Danijel: ko je bratovskova govorila za traktorje po 100 000 in so šli kmetje protestirati vem da so naši lokalni kmetje vsi zalaufali oldfimerje in z njimi paradirali. Novejše so pa pustili doma...

No, zdaj vem zakaj so ga toliko po cajtngih vlekli.

Aja iz parlamentarne menze je tudi že odletel.

Kaj je res opa najbrž ne bomo izvedeli.

Danijel: ko je bratovskova govorila za traktorje po 100 000 in so šli kmetje protestirati vem da so naši lokalni kmetje vsi zalaufali oldfimerje in z njimi paradirali. Novejše so pa pustili doma...
mislim da se oba, če ne kar večina, strinjava da je traktor delovni stroj, ki kmetu omogoča preživetje posledično pa tudi ravnanje pajacev kot je mojškra. Tista izjava je bila absurdna, začuda se pa baba ni vpličila recimo v šestice s katerimi se prevažajo naokrog, in ki so cenovno zelo blizu tem traktorjem.

ja kmetje majo mašinerijo, tud ti jo maš, samo konc koncev od teh strojev mamo čist vsi nekaj..drži?