Brez zamere, jaz se kmetijstva ne znam iti in se pac dala vse skupaj v najem tistim, ki se to znajo it. Vsi zivijo dobro, nobeden ne jamra. Res je tudi, da ne vidijo ovir tam kjer so prilike. Moja dva sta obadva na kmetiji gor rasla. Mama na eni taki, ki se je furala cagavo in pesimisticno do amena, kot to pocnes ti. To je ta, ki sem jo zdaj v najem dala in to je najbolje, kar se ji je zgodilo en cas. Pri ocetu pa... Enkrat sva se ze pogovarjala. Razlika med eno in drugo je razmerje med glavo in rokami in njuna koordinacija.
Ce povzamemo tvoja dva zadnja jamra:
- razlika med podjetnikom in kmetom - tebi je problem se prijaviti za subvencijo, podjetnik je sploh nikakor ne more dobiti. Odcolaj vse, kakor ves in znas. Nauš verjel, ponavadi gre na kredo.
- nobeden ne razmišlja, da bo stroj poplacan s tem ko ga kupis. Ja, delat je treba... S tem da enega delo caka, drug ga mora pa se najti.
- stroj zahteva vzdrzevanje. No shit. Jaz imam svoje zaplombirane, tudi praha ne smem dobr pobrisat. Poleg tega da vse dela, pa jaz nisem dovolj usposobljena, da bi znala ocenit, da dela. Vsako leto me stane cca 750€, da dobim papir, da res dela. Za ta papir je seveda spet na meni, da ga spravim do tistega, ki ga zahteva (jaz ga ne rabim, jaz ga samo placam). Veliko je teh papirjev ja, ce se jih ne mislim iti, je boljs da grem v fabrko za trak. Tam jih ni... Papirje izpolnjujejo samo tisti, ki nosijo bilokako odgovornost
- in se cesnja za na koncu. Ko podjetnik vse to placa, je procent, ki ga od ostanka odskrtne drzava, bistevno visji.
Izvoli poceti kaj drugega, da bos lahko tudi ti primerjavo delal, kako je onim na drugi strani. Ampak tudi tu se da. Zelo dobro, ce se znas obrnit. Tukaj je pa srcika problema. Ce vidis samo probleme, bos pac j* ježa vedno bolj, do groba. Zatorej - Ti sam sebe bojkotiras v mislih in dejanjih.