Planet Golob

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.903
3.545
113
Ja, to bo... Mislim, saj osebnostno je ok, je pa vseeno malo moteče, ko so recimo temu "prijazni", vse se pogovarjajo normalno, a na koncu ti pa vseeno naredi nek dodatni strošek že zaradi ponovnega obiska, čeprav bi lahko ubrala drugo opcijo (ta obisk sicer ni bil samo 35 eur, ampak 400+, ker sem moral ponovno barvati cel hlev, za kar sem moral nabaviti ustrezno opremo, ker je stara prerjavela in ni bila več varna za uporabo, saj barvam z visokim tlakom). Potem mi pa še razlaga o chemtrailih in kaj boš potem drugega kot kimal, ni se dobro zameriti osebam z višjimi pooblastili.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.311
6.873
113
Oh, saj nikoli nisem rekel, da je podjetnikom lahko, ne vem od kje si sedaj potegnila še to. Sploh SPje se davi praktično kjer se le da. Je praktično primerljiva situacija. Si pa lahko najbrž lahko malce bolj kreativen, kar se stroškov tiče (poslovna kosila pri govedu ne gredo čez). Stroj delo čaka ja.
Hitrost amortizacije pa ponazarja tista primerjava med kumino in pšenico. O stroških je škoda zgubljati besede. So v kmetijstvu podobni, ampak ne toliko za papirje, kar se dovoljenj tiče (razen, če želiš postaviti hlev in te oberejo na komunalnem prispevku za gradnjo na isti parceli, ki že ima vse priključke), pač pa za vzdrževanje in kupe rezervnih in nadomestnih delov, da lahko sploh normalno obratuješ.

Trenutno stanje pač je, kakor je. Nekje dobro, nekje slabo. Ne škodi pa, če se nekaterim malo ponazori, da njihovo videnje situacije ni edino, ki obstaja.

Ker gre za isto zadevo. Si v poziciji, ko si sam lastnik in furas neko zgodbo in za izid si sam odgovoren. Ce je vedno tezje in slabse, je to znak, da ti ne gre. Nihce drug ni kriv. Lahko probas drugo, lahko pa se enostavno nekje zaposlis in te zadeve prepustis drugim, ki jim gre bolje.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.903
3.545
113
To vsekakor. Kaj pa samo dejstvo, da ti gre slabše med drugim tudi zato, ker se obremenitve in pogoji praktično vsakoletno spreminjajo? A tudi za to ni kriv nihče drug? In seveda ne gre slabše samo tebi, ampak marsikomu.

Saj zato sem pa rekel, da vlagam več ne. Kredite odplačam, potem pa, kar bo bo. Če bom lahko delal s tem kar je pri hiši bom, če ne, je pa kar nekaj delovnih mest v bližini. Bom pač kot kmetija postal del negativne statistike.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.525
3.862
113
da se malo vrnemo k Golobu:
Gf5pTkLX0AAvtRB.jpg

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.346
6.892
113
Dajatev za dolgotrajno oskrbo... živali :norec:

• Ljubezen
Reactions: LarryClay

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.971
16.096
113
Kdo si nabavi psa naj ga ima do konca
To itak ampak kaj ima to veze s tem, da je - kot si napisal - edino pravilno obdavčiti lastnike psov? Kaj bo po tvojem mnenju potem drugače, bolje? Sploh ob predpostavki, da se tudi tu namensko pobran denar najverjetneje ne bo uporabil za to za kar bo bil pobran in ne bodo zavetišča prav nič na boljšem.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.971
16.096
113
Mislim, da rabimo bolj enoto za čiščenje za temi polagalci nagaznih min.
Rabimo v navadne sprehajalce zakrinkane inšpektorje, ki bi vsem nebodijihtreba, ki ne pobirajo iztrebkov za svojimi psi, pisali lepe kazni. Nekateri idioti pustijo svojim psom srati celo po pločnikih, brez kasnejšega čiščenja, itak. Seveda pa je to ob pomankanju nadzora že pri veliko bolj pomembnih zadevah popolnoma utopično.

• Ljubezen
Reactions: LarryClay

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.525
3.862
113
Oh, že dolgo (pol strani?) se ni nihče pofočkal, ki bi koga rad kaznoval. Pa pravijo, da ni več nemške mentalitete v ljudeh.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.971
16.096
113
Če je to najbolj optimalen oz. učinkovit način kako izboljšat neko stanje - zakaj pa ne? Tudi davek na lastništvo psa mi ni problematičen (pa imamo 2 pri hiši) v kolikor bi bil s tem pridobljen kakšen za družbo pozitiven rezultat in kar se psov tiče je stanje na določenih področjih dejansko katastrofalno, ravno kar se tiče pobiranja drekov na določenih površinah pa tudi odgovornosti na splošno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.525
3.862
113
Tudi davek na lastništvo psa mi ni problematičen (pa imamo 2 pri hiši) v kolikor bi bil s tem pridobljen kakšen za družbo pozitiven rezultat in kar se psov tiče...
Javno objavljen namen davka je izboljšati stanje zavetišč oz. zmanjšati odliv zanje iz proračuna.

Imaš žival, ker se ti ne plačuje davka jo oddaš v zavetišče. - Ker si žival oddal ne rabiš plačat več davka, zavetišče ima eno žival več za katero mora skrbeti.

Logična zmaga za vse... ali kako... em... čakaj...

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Gonzo in LarryClay

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.311
1.272
113
Ja, samo kmalu pridejo valitve. Vprašanje je le, kdo bo "novi obraz" levice.
Za trenutnega je sedaj kristalno jasno, da ni menađer, ampak moneyžder.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.971
16.096
113
Javno objavljen namen davka je izboljšati stanje zavetišč oz. zmanjšati odliv zanje iz proračuna.
Ja in načeloma je to dobro saj imajo preemnoga zavetišča konkretne težave s financiranjem svojih prezapolnjenih kapacitet. Problem je pa v tem, da osebno dvomim, da bodo zavetišča videla ta denar. In podobno dvomim, da bi/bo ta davek koga odvrnil ali od obstoječega ali pa od načrtovanega imetništva psa.

Imaš žival, ker se ti ne plačuje davka jo oddaš v zavetišče. - Ker si žival oddal ne rabiš plačat več davka, zavetišče ima eno žival več za katero mora skrbeti.
Nak, takole enostavno pa tole ne gre, v takem primeru zavetišče ne bo sprejelo živali.