Peugeot 207 ABS faulty

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Ko smo že pri elektriki: če električna napeljava ni brezhibna (npr. fuč akumulator/alternator) lahko to dovolj moti ABS, da začne prižigati lučke in neha delovati. Pomeri accu in alternator...
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.655
113
Eh jaz bi se bolj sekiral če je 1.6 16v ker gredo očitno rade ketne na ventilih......ravno teden nazaj je šla kolegici....pa kolker sem gledal komentarje na FB je en mehanik al pa "mehanik" trdil da jih je še ene par v.....crashburntovem koncu z tako napako
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ne je 1.6 Hdi 90KM, pri teh motorjih je standardna napaka da začne olje puščati pri ventilih oz. obročkih ob njih. Sicer ne da bi ga bilo treba dolivati ampak glih toliko da je vse usrano po motorju:)

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.655
113
Lej navad se.......francozi znajo parfume delat......
evil.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ko smo že pri elektriki: če električna napeljava ni brezhibna (npr. fuč akumulator/alternator) lahko to dovolj moti ABS, da začne prižigati lučke in neha delovati. Pomeri accu in alternator...
zmaga.gif

V tem primeru izpise ustrezno kodo napake in ne napake senzorja hitrosti kolesa.

Kamele0N

23. jul 2008
42.380
5.655
113
Oziroma se posipam z pepelom......francozi EXCEPT for P 306 model
tongue-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Oziroma se posipam z pepelom......francozi EXCEPT for P 306 model
tongue-1.gif

Mene bi RCZ skoraj spet peljal na led
uf-1.gif

PS: Bomo kupovali v firmi v začetku leta nova vozila.... mogoče bi 308-ko
evil.gif

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Moje izkušnje z ABS ECU enotami (glede na to, da si senzorje in ožičenje izločil) so naslednje.

ABS ECU enota zelo zelo redko odpove. Elektronika ECU enot je predimenzionirana in trdoživa, težko odpove, razen pri znanih projektantskih napakah in redkih sosledjih neugodnih pogojev.

PSA koncern zna presenetiti z enostavnostjo pri projektiranju, kar se pozneje pokaže kot nezaupanje v vozila tega koncerna.

Predlagam, da se pred menjavo oz. odpiranjem ABS ECU enote preveri konektor na enoto. Predvsem, če je konektor pokrit z pvc plaščem.
Vlaga na kontaktih (posledično oksidirani kontakti) je pogosta težava in lahko se jo odpravi.
Čeprav bi se bilo vredno posvetiti tudi senzorjem, ožičenju in ozobljenim obročem na pestih.

LP

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
A dandanes ne zna noben več voziti brez ABS in podobnih pomagal. Ko sem jaz pred 20 + leti delal vozniškega na Yugotu ni bilo ABS in sem bil tudi mladi voznik in je bilo vse ok. Ni se potrebno samo na elektroniko zanašati, je treba voziti z glavo.

itak, da znamo
smile-1.gif

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Kaj pa v primeru, ko se ta lučka prižge in piše, da se moraš takoj ustavit? Sicer se to dogaja večinoma samo pozimi in poleti, če ornk lije in e se vozim po lužah, ampak se je danes zgodilo, da je avto dejansko začelo ustavljat in to sred avtoceste? Začasna rešitev je bila zaustavitev na odstavnem pasu in potem izklop in ponoven vžig avta. Lučka ni svetila, samo ustavlja pa ga še po malo. Samo ustavljanje vozila pa niso več senzorji problem, valda?

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Ne, to je za k mehaniku takoj. Če ABS kar tako iz lufta malo dela (beri: katero od koles zavira) za hec, potem je štala, morda vlaga vpliva na delovanje katerega od kolesnih senzorjev. Tole je lahko *zelo* nevarno.
shocked-1.gif

In mimogrede, daj si no kupi en normalen avto: pri pravih avtih se ob izpadu komponent ABS sistema ta sistem izključi, avto pa je še vedno vozen, le ABS ne dela...
tongue-1.gif

fisco

Zelenc'
22. jun 2011
26
0
1
Na mojem 206 se je ob zagonu pojavljal alarm ABS faulty,pa alarm sovoznikovega airbaga,pa antipolution fault... Avto normalno vžigal in delal.
Po 3 obiskih servisa in menjava nekaterih delov je bilo stanje isto. Na koncu menjali baterijo zaradi prevelikega padca napetosti ob zagonu mrzlega avtomobila.
Od takrat problemov ni bilo več.

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Absolutno možno, voltmeter v roke in pomeriš na sponkah akumulatorja pri ugasnjenem in prižganem motorju
zmaga.gif

Btw., si upaš povedati katere znamke je bil akumulator?
smile-1.gif

fisco

Zelenc'
22. jun 2011
26
0
1
Akumulator je bil original...mislim,da je bil znamke Varta. Ob težavah starost nekje 5 let.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tony pravi:
In mimogrede, daj si no kupi en normalen avto: pri pravih avtih se ob izpadu komponent ABS sistema ta sistem izključi, avto pa je še vedno vozen, le ABS ne dela...
tongue-1.gif

Lučka se ni vklopila zato, ker ABS bremza kolesa ampak ker je nekaj z zavorami narobe, pa se je zaradi tega ABS izklopil
rolleyes-1.gif

A pri za tebe ''normalnih avtih'' ob izpadu ABS-a lučka ne gori in moraš sam ugibat če dela ali ne? Ko ABS dela pravilno pa gori?
aplauz.gif