Peticija - odstranitev količkov na Malencah

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa dobro no, kaj ti ni jasno - vožnja preko polne črte je PREPOVEDANA in to kar zahtevate (ali zahtevajo) v peticiji je omogočanje prekrškov. Zdaj ne vem ali se delaš glupega ali dejansko si, ampak peticijo je potrebno spremeniti v ''Zahtevamo, da DARS uredi izvoz za Rudnik, da bo pas za priključevanje na južno obvoznico daljši''.

Ampak ne, ti še kar tupiš svoje s tem kako je potrebno odstranit nekaj, kar preprečuje prekrške. Pa to večje prekrške, ne neke malenkosti.

467716-post_slo.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Lahko pa tudi ukinemo ograje na ac ! Vmes asfaltiramo in gremo kjerkoli samo da je frej ! Tako se bo promet bolj tekoče odvijal!Zakj bi postavljali količke ograje in črte ??

467716-post_slo.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik howardroark pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik howardroark pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
peticijo za nekaj, da lahko delaš prekrške je pa res malo smešno podpisovat.
DARS je količke namestil zaradi preprečevanja vožnje v napačno smer - to, da se je preprečilo vključevanje prek polne črte, je stranski efekt.

Samo da tu problema vožnje v napačno smer ni bilo ...
Če se ne motim, DARS pravi, da je prišlo do enega takšnega primera, zaradi katere je prišlo do hude prometne nesreče. To je zagotovo problem, vendar trenutna rešitev ni v redu.

V petih letih točno eden, in to psihični bolnik. Tu tudi količki ne bi pomagali, bi pač tam na koncu obrnil.

13. jul 2011
2.677
626
113
ali pa kar skozi količke zapeljal
včeraj sem se peljal tam mimo in videl, da so nekaj poskušali urejat in celo odstranili veliko količkov, oz. podaljšali uvoz/izvoz. Mogoče pa je upanje, da bodo kdaj tudi uredili kot je treba.
malo po 16h včeraj je bila situacija še kar znosna

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Omejitev je tam 80,tko da treba se je lepo umeriti,ker na isti točki se z desne vključujejo na ac ali pa izključujejo iz ac na izvoz.

13. jul 2011
2.677
626
113
jaz, pa vsi ostali tudi, sem se včeraj peljal tam 10 km/h. Sem bil dovolj umirjen?
Še enkrat: ne vozim se tam pogosto, ko pa grem, nikoli ne grem nad omejitvijo in nikoli nisem šel čez polno črto. Je pa dejstvo, da je razcep slabo izveden in samo postavitev količkov tega ne bo spremenila.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se stotic priznam.... Recimo da grem enkrat mesecno tam. Ce desni ne razume sistema zadrge, na levi pa je bil dolenjski vozni pas prazen (vidis nekaj 100m prej) sem lepo prevozil polne crte, po moznosti se se precej hitro prestavil na prehitevalni pas, da sem omogcil tistim ki ne poznajo zadrge da so se vključili na AC. Lahko bi bil [cenzura] in vozil vštric z njimi kot so oni 500m prej.

Če te prav razumem, bi ti rad šel na desni pas, pa ne moreš. Iz tega sledi, da imaš težave pri menjavanju pasov. Neznanje in slabe vozniške sposobnosti pa ne morejo bit opravičilo za delanje prekrškov.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
bonk.gif

Kaj ti ni jasno? Če frajer na desni "zapira" prostor pred sabo in/ali "za sabo" (ja - tudi na take sem že naletel, ki so me "šolali") ti slej ko prej zmanjka ceste pred tabo ("zadrga" se zapira na koncu zožitve in ne že ob izhod iz Golovca) - in kaj zdaj? Ustaviti na AC pa upati, da te kdo spusti na desni pas preden te kdo od zadaj nasadi, ali pač narediti prekršek in "po količkih" naprej (seveda, če ni avta na Dolenjki)?

Kriv bo pa seveda tisti, ki se vozi po predpisih - šerif bo pa deklarirano kot varni voznik.

Pa da ne bi zdaj slučajno zapisal, da zagovarjam vožnjo čez polno črto.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Pravilo zadrge pri nas ne bo delovalo, dokler ne bodo postavili znakov.
99 % ljudi ne ve za to.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kakšen znak? Tisti za zadrgo ne bo nič pomagal, potreben bi bil jumbo plakat ''bmw, audi in mercedes ne pomeni, da so nadomestilo za tvojega malega ...... ''
grin1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Verjetno bi bilo bolje tako, kot si napisal
grin1.gif

Ker so (smo) se vsi prilagodili temu, da v Sloveniji zadrge ni, vrivajo se pa pač omenjeni.
ps
imel sem Audija in Mečko, pa sem stal v koloni

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
bonk.gif

Kaj ti ni jasno? Če frajer na desni "zapira" prostor pred sabo in/ali "za sabo" (ja - tudi na take sem že naletel, ki so me "šolali") ti slej ko prej zmanjka ceste pred tabo ("zadrga" se zapira na koncu zožitve in ne že ob izhod iz Golovca) - in kaj zdaj? Ustaviti na AC pa upati, da te kdo spusti na desni pas preden te kdo od zadaj nasadi, ali pač narediti prekršek in "po količkih" naprej (seveda, če ni avta na Dolenjki)?

Kriv bo pa seveda tisti, ki se vozi po predpisih - šerif bo pa deklarirano kot varni voznik.

Ja v takem slučaju pač pokažeš, da si ti še večji frajer in glavni šerif in čez polne črte zapelješ direktno na prehitevalni pas.

Drugače pa ne pretiravaj. A ti, ko pas menjaš, na polno zaviraš in ustaviš? Dovolj je samo malo prilagodit hitrost in gre.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Verjetno bi bilo bolje tako, kot si napisal
grin1.gif

Ker so (smo) se vsi prilagodili temu, da v Sloveniji zadrge ni, vrivajo se pa pač omenjeni.
ps
imel sem Audija in Mečko, pa sem stal v koloni

Saj veš kako je, so izjeme, ki potrjujejo pravilo
grin1.gif

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Pravilo zadrge pri nas ne bo delovalo, dokler ne bodo postavili znakov .
99 % ljudi ne ve za to.

Znakov za pravilo zadrge ne boš več videl, ker so jih brihte z novim pravilnikom o cestni signalizaciji ukinili in jih bodo odstranili, še tam kjer so bili.

lp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se stotic priznam.... Recimo da grem enkrat mesecno tam. Ce desni ne razume sistema zadrge, na levi pa je bil dolenjski vozni pas prazen (vidis nekaj 100m prej) sem lepo prevozil polne crte, po moznosti se se precej hitro prestavil na prehitevalni pas, da sem omogcil tistim ki ne poznajo zadrge da so se vključili na AC. Lahko bi bil [cenzura] in vozil vštric z njimi kot so oni 500m prej.

Če te prav razumem, bi ti rad šel na desni pas, pa ne moreš. Iz tega sledi, da imaš težave pri menjavanju pasov. Neznanje in slabe vozniške sposobnosti pa ne morejo bit opravičilo za delanje prekrškov.
ja res imam tezave pri menjavanju pasov. To sem dobil ponovno potrditev vceraj po rondojih v okolici Žal(sem bil 3x v tistih rondojih med tomacevim in zalami) . Res sem BEDAK ker se sploh razvrscam na srednji oziroma notranji pas. Same sitnosti in skrbi (ogledala, zmigavci, mrtvi koti so pri kombijih/furgonih brez stekel ogromni) si s tem povzročam. Nekateri lepo "po pravilih" peljejo po zunanjem pasu mimo dveh, treh ali celo ŠTIRIH izvozov po zunanjem pasu. In ti so VARNI, STRPNI, UVIDEVNI...... jaz pa ki poskusam po "najkrajši" poti prevoziti rondo sem pa NESPOSOBEN NORC oziroma mi menjavanje pasov dela TEŽAVE(ceprav sem zamenjal 3 pasove, medtem ko drugi niso nobenega).
Res mi ni jasno zakaj so naredili dvo oziroma celo tropasovne rondoje ter dvopasovne uvoze/izvoze (kakor so pac jih, lahko bi rekel precej po butalsko, ne vem kje je ovira, da vsaj tiste dva vmes ne spremenijo v "turbo" krožišče, ( ker tisti pri Žalah je premajhen in prevec uvozov za tako izvedbo) . Samo za nas NORCE IN NESPOSOBNEŽE menjavanja voznih pasov?

Pa da se vrnem na Golovec. Dokler bo desni pas kolona do Fužin, srednji pa prazen, vozniki pa nesposobni menjavanja voznih pasov in upoštevanja zadrge mi ni treba nic jambrat.
Sem ze trikrat nalepil slikco s podatki da nesposobni norci ki uletavamo direkt na vozni pas dolenjske AC nismo v 6 letih povzročili NOBENE prometne nesrece ki bi imela vsaj lazjo telesno poskodbo za posledico. V neposredni bližini (do enega km stran) so ocitno vzorni in sposobni vozniki ki upoštevajo vsa pravila na cesti povzrocili precej prometnih nesrec. Naj se tja vtaknejo v resevanje problema. Ocitno je delanje prometnih prekrskov brez posledic bolj nevarno pocetje kot, povzrocanje prometnih nesrec z vzorno in sposobno voznjo.

Si ze videl mojo sliko, jo boš poiskal ali jo nalepim se četrtič? Pa ne zato ker je laž in da bi s tem postala resnica.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
bonk.gif

Ja v takem slučaju pač pokažeš, da si ti še večji frajer in glavni šerif in čez polne črte zapelješ direktno na prehitevalni pas.

Drugače pa ne pretiravaj. A ti, ko pas menjaš, na polno zaviraš in ustaviš? Dovolj je samo malo prilagodit hitrost in gre.

Daj ti meni samo odgovori kaj je naj naredim, ko me nekdo ne spusti po sistemu zadrge na desni pas.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakon ne predvideva, da bi moral peljat po voznem pasu do zožitve, zadrga lahko poteka 'kjerkoli' (tudi znak so ukinili):

(5) Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (v nadaljnjem besedilu: sistem zadrge).

Pa da 'odgovorim' na tvoje vprašanje z novim vprašanjem: Kaj pa bi naredil tam, kjer se pas fizično zaključi z ograjo, robnikom...?

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi Res sem BEDAK ker se sploh razvrscam na srednji oziroma notranji pas. Same sitnosti in skrbi (ogledala, zmigavci, mrtvi koti so pri kombijih/furgonih brez stekel ogromni) si s tem povzročam. Nekateri lepo " po pravilih " peljejo po zunanjem pasu mimo dveh, treh ali celo ŠTIRIH izvozov po zunanjem pasu. In ti so VARNI, STRPNI, UVIDEVNI...... jaz pa ki poskusam po "najkrajši" poti prevoziti rondo sem pa NESPOSOBEN NORC oziroma mi menjavanje pasov dela TEŽAVE(ceprav sem zamenjal 3 pasove, medtem ko drugi niso nobenega).

V krožiščih bi bilo potrebno paciente zunanjega pasu snemat in za kazen 2x z bičem.
cool-1.gif