Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
moje mnenje: model ima pripravljenih 4k€, da spremeni peč iz olja na drva. Iz tega sledi, da najbrž nima še dodatnih 10k€+ za ene kolektorje, ki mu bodo pozimi kao dogreval hišo. In tisti, ki pravi, da mi taki kolektorji ogrevajo hišo tudi pozimi, je navaden lažnivec.
Prvič investicija s temi kolektorji dosega 3000 evrov na hišo cca 120 m2 2,5 m višine grejo 4 je kolektorji x 2 m2 je 8m2 oz 4 kolektorji. Če ne verjameš da boš mel čez dan toplo pridi pa se prepričaj pa potem govori naprej Tehnopolis v celju prihrani do 2500 l plina na leto prav zaradi teh kolektorjev. Dopolnilo k obstoječem sistemu ogrevanja je odlično, da bi samostojno deloval bilo kater kolektor je pogojen z vremenom in je nemogoče garantirat celi dan sonce kamoli pa še ponoči
.
ti sicer ne lažeš, glede na tvoj citat:"Kolektor je dopolnilo, katero za moje pojme tudi odlično k ogrevalnemu sistemu,". Poskušaš pa modelu prodat nekaj , kar v TEM TRENUTKU NE RABI. On išče primaren vir ogrevanja, ne dopolnilo. Še enkrat. Model išče rešitev za cenejše ogrevanje in nima denarja, da bo zdej celo streho prekrival z enimi kolektorji. Stavim, da je najcenejši sistem teh kolektorjev vsaj pet jurjev. Preden jih pa nazaj dobiš, si pa že v pokoju.
To kar model rabi naj sam presodi jst nevem prodajam mu ne nič, vendar če se odloči vsekakor je dobrodošel ga bojo tam veseli, saj zadeva je plod slovenskega razvoja in pameti. Je dovolj inovativna in dobra za ponudit trgu, saj poleg toplotnega ogrevanja nudi še druge stranske blagodejne učinke. Strehe ti ni treba pokrivat cele dosti bo jih par pa to niso ti kolektorji katerih si vajen škoda da nisi prej se informiral preden širiš dezinformacije in bedarije.
Te sistemi najbrž so dobri za regijo kot je Primorska, ne pa za ostale regije. Pa še na primorskem tega bolj malo vidim. Slovenija ima pač 4 zelo različne letne čase in taki sistemi se v teh pogojih ne izplačajo ali pa si glih na nuli.
Ti sistemi delujejo odlično na Švedskem in v Kanadi saj poznamo konkurenco zelo dobro, če mi boš pa trdil da imamo bolj ekstremno vreme kot oni te prtisnem okol buče da se strezneš rade volje.
Še ena resnica glede peletov smo jih meli doma 3 sezone in nikoli več jih nočem videt ne v hiši ne okoli hiše ne nikjer. Mam raje olje mi vsaj ni treba skakat celo zimo gor in dol, pa smo meli dober sistem neki švedski za 8k nebom delal reklame, ker je klump od klumpa, nikoli več se ne spustim v tako bedarijo, kot so peleti, te mam raje sekance pa veti peč pa mam mir tak sem s peleti preživel več časa v kurilnici, saj se je polž konstantno ustavljal, ker so peleti navzemali veliko več vlage, saj je lanska zima bila dosti bolj vlažna kot prejšne pa še nismo niti toliko prihranili zaradi ustavljanja polža se je peč tudi hladila in vsako hlajenje zahteva več peletov za doseganje delovne temperature. Uživajte v peči na pelete