Paypal in provizija

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@igi je po mojem najbolj točno in laično razložil.
Trgovec pa ima res čudno/napačno napisano "Provizija poštne nakaznice: 1.00 €" Bolj pravilno oz manj zmedeno bi bilo; "Provizija izbranega načina plačila".
Tako je vsaj včasih bilo na mimovrste, kjer si izbral način plačila in ti je potem zraven še pisalo kolk dražje te bo prišlo.

@vsi trgovci
pa mi povejte ali se res ne da vseh teh stroškov vtopit v ceno izdelka in potem oglaševat "brez poštnine, brez skritih stroškov"... ?
Mene kot kupca bo na koncu vrjetno prišlo enako, morda celo dražje. Ker pa ne bom vedel, me ne bo bolelo;)

seveda se da vse vkalkulirat. pač nad nekim zneskom. Ne moreš pa artikel za 2 € v SLO pošiljat brez poštnine.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Nisem trgovec, ampak zaradi tega bo ze osnovna cena visja, kar pa je neugodno napram cenam konkurence.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Osnovni problem je "konkurenca". Težko je bit najcenejši brez vseh "skritih" stroškov.
Najpogostejša "finta" je brez DDV za pravne osebe - matr jaz moram kot firma plačat DDV, ali si ga poračunam ali ne pa je moj problem.

Pravilno bi bilo, da se ob izbiri plačila pokaže še strošek le-tega.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. PayPal računa trgovcu svojo provizijo. Ali trgovec to provizijo potem prevali naprej na kupca, je njegova stvar. Nekateri ja, drugi ne. Tisti, ki ne, verjetno zaradi konkurence, ki provizije ne obračuna.

To ti je vsa umetnost. Če plačaš preko banke, provizijo pač plačaš ti direktno banki.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa saj tudi pri plačilu z debetmo ali ireditno kartico izdajatelj pobere procente... A trgovine to že zaračunavajo? Da, recimo Mimovrste ali EnaA da manjši popust ali pa ga ne da!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Pri trgovinah je to skrito v marži. Spletne trgovine pa imajo maržo relativno majhno, zato ti pač malenkost znižajo popust.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Ja, to pri nekaterih obstaja. Sem že zasledil, da je z gotovino ena cena, v primeru plačila s kartico pa nekaj višja.

V fizičnih trgovinah pa mislim, da morajo plačati 4% od zneska, če kupec plača s kartico. Zato se v trgovinah komot lahko zmeniš vsaj za 5% popusta z gotovino. To sicer v Sparu ali Lidlu ne gre, a v trgovinah z oblačili ali avtodeli pa komot.
Če sam omenim tistih 5%, običajno dobim celo 10%.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Točno tako. Pri kakšnih veletrgovcih ležko dobiš tistih 5% popusta ba gotovino, ker je ponavadi trgovcu itak vseeno, saj ni od prometa plačan. V manjših trgovinah pa dobiš 5% popusta na gotovino brez problema.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Pozabljate da tudi gotovina ni zastonj. Varni odvoz denarja pa take fore...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Zavarovanje denarja je sigurno vezano na cifro. Sam odvoz pa bi rekel da ni
tongue-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ma kake 4%, provizije se gibajo za male trgovce okrog 2% za maestro, mastercard in visa 2.5%. Zdi se malo. Preračunaj si provizijo, ko na koncu leta ustvariš 100-150K € prometa s karticami in potem govori o malenkosti, časi so taki, da vsak € šteje...žal pa folk še vedno misli, da se da s trgovino fajn služit, kakršnakoli že pač je, je ni zelo dobičkonosne..
rolleyes-1.gif

Tam kjer dobiš na gotovino 5% popusta je za moje pojme čas za pregled inšpekcije. Drugega razloga ne vidim, zakaj bi nekdo raje dal 5% popusta, kot na kartico največ 2.5€ provizije.