Paypal in provizija

I

Izbrisan uporabnik 3287

si placal na posti z poloznico/nakazilo na paypal?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
posta si ga sigurno ni vzela. Redno narocujem iz 3 slovenskih strani in placujem s paypalom, pa se nobenemu ni padlo na pamet kaj se dodatno racunat. To si prodajalec pomoje pokriva strosek paypala, ki ga on placa.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
@Car, vem da je off, ampak nekaj bi te vprašal. V primeru, da nekaj prodam preko oglasa. In kupec plača po povzetju, potem se plača priporočeno s storitvijo + odkupnina + tisti vrednostni dodatek. Vse jasno, poštar pa prinese čez dva dneva keš na dom

AMPAK:
Če namesto da keš nosi na dom, dobim nakazano na TRR?
Kaj se v tem primeru plača in kako je s tistimi 1.22€ za odkupnino? Kako se to realizira?

Hvala in LP

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Fantje plačal se normalno prek PayPal-a in tudi meni je čudno zakaj so mi vzeli tisti en € provizije
Samo na tej strani, iz tujine pa nikjer.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Pa si jih vprašal?
rolleyes-1.gif

Modi - dajte zadnjo stran nekam "na svoje", ker sem definitivno ne paše.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Fantje plačal se normalno prek PayPal-a in tudi meni je čudno zakaj so mi vzeli tisti en € provizije
Samo na tej strani, iz tujine pa nikjer.

Kaj pa je pisalo na racunu?
In ni mi jasno, kako poloznico tukaj omenja @Car, ce pa je ze vse placano via paypal.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Plačano je bilo prek PayPal-a
na računu pa piše isto kot v 7 postu na prvi strani.
Čakam pa na uraden odgovor....
Javim ko dobim odgovor

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Ne vem, mislim detajle moamo vlečti od tebe kot iz nekega otroka. Še vedno nisi pojasnil, komu in kako si plačal ta dodatni evro?
Če jaz razumem, ti ga je zaračunal prodajalec ob naročilu, torej te je nategnil edino on.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Kako ti naj pojasnim komu sem plačal če sam ne vem, a ne vidiš na izpisku.......
Kdo pa dobi ta evro pa ti mene preveč vprašaš.
V glavnem ta € je bil obračunan pri plačilu.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Preko paypal si plačal točno 29,10€. To je na računu. Poštarju pa si plačal točno 1.00€, za kar ti je izdal drugi račun. Kaj piše na tem drugem računu?

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Kako ti naj pojasnim komu sem plačal če sam ne vem, a ne vidiš na izpisku.......
Kdo pa dobi ta evro pa ti mene preveč vprašaš.
V glavnem ta € je bil obračunan pri plačilu.
Saj pa ti računa ni izstavil paypal, jebotibog.
Torej ti je 1eur zaračunal prodajalec.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Preko Paypal-a sem 29,10 €, poštarju nič. Na tem računu ki mi ga je poslal printink.si na mail, oziroma potrdilu o vplačilu, Provizija poštne nakaznice: 1.00 €, na original računu pa piše PROVIZIJA ZA PLAČILO 1 KOS 0,82€ brez ddv, z dedevejem pa pride 1.04€
V glavnem 1€ provizije je že bil obračunan pri plačilu z Paypal.

igi

Guru
13. okt 2007
5.654
1.232
113
Celje
Sem 2x prebral celo temo in še vedno ne razumem komu si ti plačal ta 1 eur ki te moti.
Ce si pravilno razlagam ti je 1 dodatni eur zaracunal prodajalec za "provizijo" pri plačilu. In imajo pač napisano malce čudno to postavko da omenjajo pošto. Ampak a vi vsi mislite da pay pal dela zastonj? Tudi oni hočejo svoj delez. In če prodajas artikel za 50€ kjer je rvcja 25%, podaris poštnino, oblazinjeno kuverto,... Se ti ne izide, da potem se 6% pay palu das. Pac ce stranka zeli placilo s pay palom je pac doplacilo. Lahko pa placa po predracunu in ne bo tega dodatka. Izbira je na strani stranke. In ja zaradi tega sem na svoji trgovini umaknil pay pal kot opcijo, ker mi je prevelika provizija.

Pa sej to je vendar normalno. Trgovina ti je podarila postnino, kako bos pa denar spravil do nih je pa tvoja odlocitev. Bancno nakazilo te recimo stane 0,35€, postno nakazilo 1€, pay pal 1€, osebna placilo 112km stran 18€,... Zakaj bi ti se ta del podarili?

Pbutec

20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Kako lahko potem kriviš pošto, da so ti nekaj zaraču ali, če ti niso? Zaračunal ti je prodajalec in njemu si tudi plačal ta evro. To kar piše na računu pa je tudi naziv storitve, ki ti jo je zaračunal. Torej se za pojasnilo obrni na prodajalca, ne pa na pošto.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Ja, sedaj sele razumem. Prodajalec posti ni placeval nobene nakaznice in posta nima nobene veze.
Zaracunali so ti storitev, katere ni. Za vec info pa kot receno, bos moral izvedeti od prodajalca.

Edit: dosegel pa bos 0, saj si se ob placilu strinjal s zneskom.

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Čakaj, predračun si imel s temi postavkami, plačal si ga in se sedaj buniš, da si plačal neko provizijo?

To je še huje, kot ko se meni folk buni, da po povzetju plačajo provizijo UPN-a, čeprav jim napišemo, da je treba po povzetju plačat provizijo, po predračun pač ne...in jim ni jasno, zakaj to oni plačajo. Folk več res ne zna razmišljat z glavo niti malo...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Sej ni tako težko razumet. Pač so se odločili zaračanati provizijo ob plačilu s paypalom, samo so se tega malo nerodno lotili.

PAYPAL ima relativno visoke provizije. Imamo pay pal na spletni strani in pri vsakem nakupu nam paypal odtrga 3,9% vrednosti nakupa. Ker te provizije pravzaprav nikjer ne zaslediš, je tudi mi ne zaračunavamo kupcu, smo pa razmišljali o tem. Očitno so se nekateri pač odločili drugače.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@igi je po mojem najbolj točno in laično razložil.
Trgovec pa ima res čudno/napačno napisano "Provizija poštne nakaznice: 1.00 €" Bolj pravilno oz manj zmedeno bi bilo; "Provizija izbranega načina plačila".
Tako je vsaj včasih bilo na mimovrste, kjer si izbral način plačila in ti je potem zraven še pisalo kolk dražje te bo prišlo.

@vsi trgovci
pa mi povejte ali se res ne da vseh teh stroškov vtopit v ceno izdelka in potem oglaševat "brez poštnine, brez skritih stroškov"... ?
Mene kot kupca bo na koncu vrjetno prišlo enako, morda celo dražje. Ker pa ne bom vedel, me ne bo bolelo;)