Paypal in provizija

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Danes naročil na Printink si. kartuše, plačal z PayPal in mi vzeli 1€ provizije za pošto kao nakazilo. Pa ta naša pošta je požrešna isto kot drža.....

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ti bi rad, da Pošta dela zastonj?
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Danes naročil na Printink si. kartuše, plačal z PayPal in mi vzeli 1€ provizije za pošto kao nakazilo. Pa ta naša pošta je požrešna isto kot drža.....
1 eur je provizija za koga? posto? si na posti nakazal denar na paypal racun? ali kaj?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Naročeni izdelki Cena Količina Skupaj z DDV
Komplet kartuš za Canon PG-40 + CL-41, kompatibilen 29.00 € 1 29.00 €
Skupaj z DDV: 29.00 €
Poštnina: 0.00 €
Provizija poštne nakaznice: 1.00 €
Od tega 22 % davek: 5.41 €
Popust -0.90 €
Skupaj za plačilo: 29.10 €

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, napaka v sistemu?
"Pri plačilu po povzetju je potrebno poštarju ob prevzemu poravnati znesek izpisan ob naročilu (zadnji korak), ki že vključuje provizijo poštne nakaznice 1,05 € (VPLPG)."

jst bi njih vprašal, ne na forumu;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hmm, na veliko oglašujejo brez poštnine, potem pa pošta zaračuna neke stortive? to se nej oni med seboj zmenjo, al pa nej skrijejo brezplačna poštnina.
pol bi lahko bile tudi vse cene brez ddv, ko bi pa hotu plačat, pa pripis še ddv, ker ga država rabi.

mi fejst smrdi, prijava inšpekciji?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
In spet je Pošta kriva, ker noče delati zastonj. Že v eni drugi temi sem razlagal, ampak butastemu folku nikakor ne gre v glavo, da je provizija za plačilo položnice. Tako kot folk plačuje položnice na šalterju in zato plača provizijo, mora tudi poštar, ko pride s terena in stranki zaračuna paket z odkupnino, plačati položnico na šalterju. Kaj naj iz svojga da za provizijo?
V tem primeru pa gre lahko tudi za pisanje položnice, mi ni čisto jasno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kje vidiš, da pišem, da more pošta zastonj delat? Pač ima trgovina s pošto pogodbo, za kak denar ali je zastonj mene kot kupca ne briga!

Piše, da je poštnina zastonj.
Provizijo moreš plačat že trgovini.
Poštar samo vrže paket v nabiralnik, pred vrata ali pusti listek.
Kje je torej delo z gotovino in zaračunavanje odkupnine na terenu??

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Hvala lepa za konkreten komentar, ne moremo biti vsi tako pametni kot ti, tudi butasti folk obstaja
wink-1.gif

Kako lahko trdiš da poštnino plača prodajalec, če pa kupcu zaračunajo provizijo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
A ti ločiš med poštnino in provizijo?
Sicer pa je res, da če prodajalec oglašuje, da je dostava brezplačna, se nima kaj zaračunavati kupcu. Ampak to pač ni problem pošte.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
To je samo v Sloveniji, da ti nekdo pri plačilu z PayPal zaračuna provizijo...., če prav oglašuje brezplačno dostavo!
Vem, da si vsak po svoje tolmači, ampak jaz, ki spadam med butasti folk, pa rečem, da je to zavajanje kupcev!!!!!!!!!!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Jp - sam si najdi ustrezno temo o tem razpredati in ne smeti v temi o carinski pošti.
tongue-1.gif

Drugače pa ja - čudno je da ti nekdo ob plačilu s PayPal zaračuna provizijo za poštno nakaznico.
rolleyes-1.gif

Samo to moraš reševati s prodajalcem in ne s pošto.

ON

Dobil paket iz Tajske (okrogli led trak za plafonjero) - brez CN22/23, odprto s strani carine in ponovno zalepljeno s carinskimi selotejpom, ter normalno dostavljeno brez kakršnihkoli dodatnih stroškov.
cheer.gif

Je pa bil v paketu "ebay" račun in vrednost ca. 15,- $, kar sicer ustreza dejansko plačani ceni.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Saj lahko moderator te teme zbriše moje poste, samo hotel sem povedati kako zavajajo kupce....
Čakam pa na odgovor od odgovornih glede teh zadev.
Tudi sam sem že naročil veliko stvari preko eBay-a pa mi ni noben zaračunal nobene provizije glede dostave.
Se vidi da živimo v banana republiki in vsak ti nekaj zaračuna, ki ima 5 minut časa....

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Več kot celo stran sem prebral, pa še sedaj ne razumem, kaj in kako, koliko si plačal?

Plačal si preko paypal 29.10€. Prodajalec ti pošlje in pošti plača poštnino. O kakšni položnic (UPN)i tukaj govorimo? Resno sprašujem, ker me zanima informativno.

I

Izbrisan uporabnik 3287

meni tudi ni jasno. placal si prek paypala z (npr) svojega telefona..... kdo si je "vzel" ta euro? posta? zakaj? ali si placal na posti?