Passat slovenski avto leta

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
ojoj sem mislil da se zajebavate s faceliftom, zdaj pa vidim da še to ni :S kaj je tem novinarjem?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Zmagovalec je bil znan še pred glasovanjem. Takoj ko VW dajo ven "nov" model, se to pri Janezih prime in ga kupijo za suho zlato. Pa naj bo to Golf, Polo ali Passat.
Novi Passat je videti neverjetno dolgočasno, ne vem, zakaj dajo ven tak avto. Saj vem, Utiševalec mi bo razložil, da je to zato, da se čez 10 let videz ne bo preveč postaral. Itak je že zdaj tako vznemirljivo oblikovan kot Mazda 323 sedan letnik 2001.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Zmagovalec je bil znan še pred glasovanjem. Takoj ko VW dajo ven "nov" model, se to pri Janezih prime in ga kupijo za suho zlato. Pa naj bo to Golf, Polo ali Passat.
Novi Passat je videti neverjetno dolgočasno, ne vem, zakaj dajo ven tak avto. Saj vem, Utiševalec mi bo razložil, da je to zato, da se čez 10 let videz ne bo preveč postaral. Itak je že zdaj tako vznemirljivo oblikovan kot Mazda 323 sedan letnik 2001.

Točno to!
grims-1.gif

No kar se tiče novega passata se strinjam da je tehnološko in pa dizajnersko samo dober facelift. Vseeno pa ko ga vidiš na cesti (dejansko so že na cesti) ločiš da gre za nov model!

Sicer ne vem kako je z vsemi avtomobilskimi novinarji, ampak na siolu so recimo objavili argumente za vsak glas in mene prepričajo čeprav niso glasovali za passata kot prvega!

Moje mnenje kar se tiče izbora je, da so avti ki so bili v ožjem izboru letos precej povprečni - mogoče se pozna vpliv krize, ampak res ni nič novega in nekaj kar bi rekel waw! Meriva ima recimo narobe postavljena vrata, kar pa še ne pomeni da mora bit zaradi tega avto leta! Sam bi zaradi "waw faktorja" izbiral od nefinalistov:
- Dacia Duster
- Renault Wind
- Nissan Juke

.. jasno pa bi potem po premisleku, da je "avto leta" nekaj kar predstavlja vse slovence in je "slovenski" v vseh pogledih, izbiral ravno passata!
grin1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
ali spada vw med premium avte ali ne?

Po moje ne, jaz ga uvrščam v rang Opel, Peugeot, Citroen, Renault. Vaša mnenja?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:

Rang passata je zelo širok, z osnovno opremo je čisti plebejec in marsikatera druga znamka a premaga v pogledu opremljenosti. Po drugi strani pa s full opremo hodi v zelje premijskemu razredu oz. v večini primerov je tehnološko (trenutno) celo boljši! Cenovni razpon je pa tudi primerljiv z napisanim ...

Bo pa večina passatov na trgu bila plebejska z minimalno opremo, to je pa dejstvo!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:

Ko sem tole prebral, sem imel pogled nastavljen tako, da nisem videl kdo je avtor sporocila. Bil sem sveto preprican, da je masterr, kaksno presenecenje je bilo, ko sem poscrollal v levo
shocked-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po znamkah je po moje nemogoče v isti razred metat. Navsezadnje imaš pri VW na eni strani Fox-a in na drugi strani Phaetona. Pa recimo pri Renaultu na eni strani Twingota, na drugi pa Laguno. Pa je med obema modeloma pri obeh znamkah precej razlike v kvaliteti.