Pasjeljubci?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Večina je kriv lastnik, nekaj pa tudi pasma.

Tut bosanci pa srbi so bolj agresivni ko slovenci, pa še vedno te lahko kak slovenček prefuka do smrti...

Kakor si dal politični nekorektno primerjavo, imaš popolnoma prav.

Sam sem tudi mnenja, da bi morali za "agresivne" pasme obstajati posebna dovoljenja. Ne more kar vsak imeti psa, še posebej ne takega, ki je ob napačni vzgoji lahko nevaren.
Sicer je pa tako, da pes odraža samo agresivnost lastnika.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Določiti bi bilo treba pasme, ki so potencialno nevarne, pri tem skopirati kakšen primer iz tujine, da se ne odkriva topla voda. za lastnike teh psov bi morala veljati obvezna registracija psa pri upravni enoti ob kateri bi se preverilo, če je lastnik psa nekaznovan. Kot drugo bi se od lastnika takšnega psa moralo zahtevati, da v roku nekaj mesecev predloži potrdilo o opravljenem usposabljanja pri pooblaščenem kinološkem društvu. Če potrdila ne bi predložil bi se psa zaplenilo in oddalo oziroma usmrtilo. Če bi se pes "izgubil" bi moral lastnik plačati kazen. Če bi pes umrl naravne smrti bi ga moral peljati do veterinarja, ki bi lastniku izdal potrdilo o smrti psa, lastnik pa bi to potrdilo predložil na upravni enoti. Podobno kot z odjavo vozila.

V primeru napada takšnega psa bi se slednjega moralo usmrtiti in to brez možnosti odpustka. Lastniku pa zaračunati stroške usmrtitve ter kazen v rangu vsaj 1.000 EUR. Plus to bi se moralo v njegovo kartoteko vpisati takšen primer, s tem pa bi mu bilo onemogočeno kupiti še enega psa nevarne pasme.

Sorry ampak cucki so lahko precej nevarna bitja. Še odrasli ga lahko trajno ali dokončno nasrkajo in to tokratni primer dokazuje. Zdaj pa si predstavljajte takšnega psa, ki napade mulca, recimo 10 let starega.

Po eni strani se policijske pse regulira na 1001 način, njihova uporaba je praktično izenačena s strelnim orožjem (brez nagobčnika), hkrati pa se bistveno manj nadzorovane in izučene pse ter "vodnike" spušča na cesto in v park kjer jim je povsem normalno, da so njihovi cucki brez povodca ter nagobčnika.

Imam rad živali ampak še raje ljudi in če tehtam med potencialno ogroženostjo človeka ter ubojem cucka nimam s tem nobenih težav. Šus v glavo in v jamo ter par lopat zemlje in je problem s cuckom rešen. Sorry ampak tako pač je.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
hmm zanimivo, ko sem pa sam pokoncal enega cucka in se vedno nosim s seboj lovski noz na tek v naravo sem pa potencialni morilec in podobno.

cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Agresivne pasme bi morele bit PREPOVEDANE!
Dobro si zapomni:
Agresivnih pasem ni, obstajajo samo AGRESIVNI LASTNIKI !!

So pasme, ki so lažje in težje obladljive - najslabše pa je imeti 3 ali več psov hkrati, ker oblikujejo samostojno krdelo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nima veze. Oceni se kakšen pes lahko predstavlja dejansko nevarnost. Kakšen pudelj, kokeršpanjel ali pekinezer je verjetno ne, vsaj smrtne ne. Druga stvar pa so večje živali. Ne bi bili prvi, ki bi se tega lotili, zato sem napisal, da je treba le skopirati kakšen model iz katere druge države in ne odkrivati tople vode.

Jaz imam tudi ustrezno opremo za likvidacijo živali nekje v svoji bližini. Med drugim tudi potapljaško puško, ki je ves čas v avtu. med drugim. Kar se tiče sprehodov so koristni šokerji, seveda pa tudi nož nikoli ne škodi. Se pa bojim, da zna biti malce težko zaklati psa, ki se resno spravi nate. Piknil ga že boš, kri bo lepo špricala, samo ga je treba v kakšen vitalni del telesa drugače ga še bolj razkuriš, preden bo izkrvavel pa boš tudi ti imel resne probleme.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
najprej naj se resno lotijo vseh, ampak res vseh, ki psov ne vodijo na povodcu in z nagobčnikom. če lahko famozni župan kasira za vsak narobe parkiran bicikl bi lahko redarje spravil tudi v Tivoli, še prej pa zlobiral povišanje kazni na recimo 500 EUR in navzgor.

Pa naj pasjeljubci, ki so brez manir, plačujejo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
najprej naj se resno lotijo vseh, ampak res vseh, ki psov ne vodijo na povodcu in z nagobčnikom. če lahko famozni župan kasira za vsak narobe parkiran bicikl bi lahko redarje spravil tudi v Tivoli, še prej pa zlobiral povišanje kazni na recimo 500 EUR in navzgor.

Tole se pa popolnoma strinjam. Mi zadnič enkrat ni bilo ravno lepo, ko je doberman mimo mene pritekel ob vznožju Golovca. Oz. tekel proti meni brez povodca...potem pa nikoli ne veš kaj bo naredil. Tukaj bi dal večje kazni tistim s potencialno bolj nevarnimi psmi.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Konec koncev je treba vedeti, da povprečen človek, kaj šele otrok, ni sposoben obrambe pred količkaj večjim, agresivnim psom. Če nima orožja ali posebnih veščin ga bo človek nasrkal in fasal vsaj nekaj ugrizov, lahko še kaj več.

Opcija je, da vsi hodimo naokoli z različnim orožjem, likvidiramo agresivnega cucka, nato pa se z lastnikom tožarimo glede poškodovanja tuje lastnine. Druga opcija pa je, da se takšne lastnike fino kaznuje. In to brez polovičke ter opomina. Kazen in basta. Če ne plača pa na davkarijo in v prisilno izterjavo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:

Vedno znova se dokazuje, da pametujejo predvsem osebki, ki ne poznajo niti osnov. Prosim pokaži mi, kje v zakonu piše, da mora moj pes nositi nagobčnik. Potem mi pa še pokaži državo, ki bi imela primerljivo butast zakon kot je to, kar pišeš ti.

Prav na živce mi že greste osebki, ki pametujete o zakonodaji in kako se jo je treba držati v istem dahu pa sami priznate, da jo kršite (kot en izrodek človeške vrste, ki tudi sodeluje v tej debati).

In misliti, da so nevarne predvsem velike pasme je res butasto. In na primeru parih nevarnih psov, ki so posledica napačnega delovanja njihovih lastnikov v preteklosti, in za katere se vsi strinjamo, da bi jih bilo potrebno že zdavnaj evtanazirati, graditi zakon, ki bo prekomerno omejeval vse domače živali (BTW, mačke so nevarnejše od psov
wink-1.gif
) je pač enostavno rečeno butasto.

Kot, da bi sprejeli zakon, da je maksimalna dovoljena hitrost vožnje z motornim vozilom 10 km/h, ker je jeseni neka mama z nižjo hitrostjo kot to povozila (in ubila) lastno hči. In kot, da bi v zakonu zapisali, da morajo policaji preventivno ustreliti vse osebke, kot je ggg, ki se javno predstavljajo za nevarne in neuravnovešene.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Problem je v tem, ker župan tam sprehaja svojega psa spuščenega.

Drugače pa sem že napisal, naj se kaznuje napad psa enako kot napad lastnika.

Pes ubije človeka - namerni umor in lastnik za 30 let v zapor. Bi bil kmalu mir.

Pisal sem tudi o sankališču za otroke v Tivoliju. Huski, pitbull in še eno sranje se je podilo za otroki na sankah.
Le ti so skakali z njih. Enega sem brcnil, ko se je preveč približal sinu. Tudi včeraj sem enega "preusmeril", ko je tekel proti sinu.

Samo ko gre žena na sprehod s sinom, naj pa kaj?

Uvesti je treba redno redarstvo in pa neko "orožje" proti temu sranju. Pa pardon izrazu.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
lol... me eni nasmejete.
Odpirate vedno iste debate in za osnovo imate iste tri pse v Sloveniji. Vmes je pa par pedofilov prišlo na svoj račun, pa par cestnih norcev je vzelo kako življenje, pa kak umor se je zgodil, pa ... Sam, da pucate svoje fobije.

Pa ne narobe razumet. Osebki, ki svoje pse pustijo, da tečejo za sankami in se ne sekirajo kaj preveč je takoj na mestu za oglobiti, saj je to neodgovorno - do nesreče lahko pride ne le zaradi potencialnega napada (kar je malo verjetno) ampak se lahko tudi kak otrok ustraši in pade, se sanke zaradi psa prevrnejo ipd..

Ampak pretiravanje je vseeno pretiravanje in eni ste ga polni.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

Vedno znova se dokazuje, da pametujejo predvsem osebki, ki ne poznajo niti osnov. Prosim pokaži mi, kje v zakonu piše, da mora moj pes nositi nagobčnik. Potem mi pa še pokaži državo, ki bi imela primerljivo butast zakon kot je to, kar pišeš ti.

Prav na živce mi že greste osebki, ki pametujete o zakonodaji in kako se jo je treba držati v istem dahu pa sami priznate, da jo kršite (kot en izrodek človeške vrste, ki tudi sodeluje v tej debati).

In misliti, da so nevarne predvsem velike pasme je res butasto. In na primeru parih nevarnih psov, ki so posledica napačnega delovanja njihovih lastnikov v preteklosti, in za katere se vsi strinjamo, da bi jih bilo potrebno že zdavnaj evtanazirati, graditi zakon, ki bo prekomerno omejeval vse domače živali (BTW, mačke so nevarnejše od psov
wink-1.gif
) je pač enostavno rečeno butasto.

Kot, da bi sprejeli zakon, da je maksimalna dovoljena hitrost vožnje z motornim vozilom 10 km/h, ker je jeseni neka mama z nižjo hitrostjo kot to povozila (in ubila) lastno hči. In kot, da bi v zakonu zapisali, da morajo policaji preventivno ustreliti vse osebke, kot je ggg, ki se javno predstavljajo za nevarne in neuravnovešene.
Mački nevarnejši od psov?
hysterical-1.gif

Res ti maček lahko roko pregrizne, pa vrat, pa s svojimi kilo-dvema te tudi zlahka na tla podre in potem okolje
bonk.gif

In ja, nevarne so velike pasme, ne mali čivavoti, ki ti kvečjemu hlače strga, ne more te pa ubit. In ni nevaren bernardinec, ker je prelen, da bi sploh napadel. Ve se, katere so agresivne vrste psov in za te bi bila potrebna obvezna uporaba/nošnja nagobčnikov, ko so izven ograjenega okolja.
In uporaba nagobčnikov na javnih mestih bo (če še ni) precej kmalu obvezna in prav je tako.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
lol... me eni nasmejete.
Odpirate vedno iste debate in za osnovo imate iste tri pse v Sloveniji. Vmes je pa par pedofilov prišlo na svoj račun, pa par cestnih norcev je vzelo kako življenje, pa kak umor se je zgodil, pa ... Sam, da pucate svoje fobije.

Pa ne narobe razumet. Osebki, ki svoje pse pustijo, da tečejo za sankami in se ne sekirajo kaj preveč je takoj na mestu za oglobiti, saj je to neodgovorno - do nesreče lahko pride ne le zaradi potencialnega napada (kar je malo verjetno) ampak se lahko tudi kak otrok ustraši in pade, se sanke zaradi psa prevrnejo ipd..

A imaš psa in si pripravljen odgovarjati zanj?

Očitno še nimaš otrok. Ko jih boš imel, boš dugače razmišlal.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik tis pravi:
samo ti pa zmagas z neulovljivo razliko
res ne vem kao ti uspe v temo kjer se razpravlja o napadih psov prvlect se pedofile, pa cestne divjake,....

se kar cudim, da nisi kaksno udaril cez sedanjo vlado
priden.gif

tista o sankah je pa izjemna, le kao ti uspe
hysterical-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.779
1.595
113
Emona / Carnium
Jaz imam rad pse. Lastnike pa dosti manj. O razlogih pa boste največ izvedeli tisti lastniki psov, ki vas ne maram, če se pogledate v ogledalo. Dost filozofije.
Jaz problem vidim v prvi vrsti v izobraženosti ljudi. O konkretni temi. O jasnih pravilih vzgoje psov. Podoben problem je vzgoja voznikov npr.
Zakaj nimam psa? Pasma psa, ki bi ga imel za prijatelja zahteva ustrezen prostor in poučenega lastnika. Zaenkrat ne izpolnjujem pogojev.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Imam in odgovarjam zanj. Čeprav je nenevarna in predvidljiva (niso vsi psi) vedno pazim, kaj dela, ker je pes pač pes. Je pa tudi zavarvana (tako za odgovornost kot tudi "kasko"). Otrok nimam a sem zelo pogosto (in skoraj vedno tudi s psom) z njimi. Vem, kako razmišljajo njihovi starši. Drugače kot ti, ker pač sami nimajo fobij in so tudi otroke naučili na okolje v katerem živijo.

Če pa starš otrokovo okolje omeji na urbano sredino in otroci mislijo, da je krava vijolična, da ščije mleko in serje milko potem je pa zadeva drugačna.

Kot sem ti že v neki drugi temi napisal... v osnovi se s tvojimi pomisleki in skrbmi strinjam a ti promatiko poveličuješ in skladno s tem tudi "zagovarjaš" (zagovarja se po moje lahko le strokovno, ti pa tega ne počneš) neka stališča, ki so pa preveč ekstremna. In glede na to, da sva o tem že drugje debatirala ne mislim tu še enkrat, ker je škoda časa (za oba
wink-1.gif
).