Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
najprej naj se resno lotijo vseh, ampak res vseh, ki psov ne vodijo na povodcu in z nagobčnikom. če lahko famozni župan kasira za vsak narobe parkiran bicikl bi lahko redarje spravil tudi v Tivoli, še prej pa zlobiral povišanje kazni na recimo 500 EUR in navzgor.
Pa naj pasjeljubci, ki so brez manir, plačujejo.
Vedno znova se dokazuje, da pametujejo predvsem osebki, ki ne poznajo niti osnov. Prosim pokaži mi, kje v zakonu piše, da mora moj pes nositi nagobčnik. Potem mi pa še pokaži državo, ki bi imela primerljivo butast zakon kot je to, kar pišeš ti.
Prav na živce mi že greste osebki, ki pametujete o zakonodaji in kako se jo je treba držati v istem dahu pa sami priznate, da jo kršite (kot en izrodek človeške vrste, ki tudi sodeluje v tej debati).
In misliti, da so nevarne predvsem velike pasme je res butasto. In na primeru parih nevarnih psov, ki so posledica napačnega delovanja njihovih lastnikov v preteklosti, in za katere se vsi strinjamo, da bi jih bilo potrebno že zdavnaj evtanazirati, graditi zakon, ki bo prekomerno omejeval vse domače živali (BTW, mačke so nevarnejše od psov
) je pač enostavno rečeno butasto.
Kot, da bi sprejeli zakon, da je maksimalna dovoljena hitrost vožnje z motornim vozilom 10 km/h, ker je jeseni neka mama z nižjo hitrostjo kot to povozila (in ubila) lastno hči. In kot, da bi v zakonu zapisali, da morajo policaji preventivno ustreliti vse osebke, kot je ggg, ki se javno predstavljajo za nevarne in neuravnovešene.