Pasjeljubci?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Takrat, ko bo dokazano, kaj se je v resnici dogajalo, bomo lahko o tem debatirali. Do takrat pa bomo mlatili po svoje naprej....
cool-1.gif
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ne verjamem, da bo javnost zvedela vse, kar naj bi se dogajalo.

Sedaj se ve, kaj se je dogajalo - sprenevedanje ni več potrebno.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Mimogrede, če bi tile mastifi imeli nagobčnike 3 ali 4 leta nazaj, bi Meglič bil danes ok, ne pa invalid, tako da si ti tvoje napredno razmišljanje nekam vtakni.

Če se ne bi alkohol prodajal bi bilo še več ljudi živih, tako pa je so enega bebca psi pojedli, tržičan je pa žal poškodovan. Da se pa trpa zdaj nagobčnike na pse je pa...kako naj ti rečem...kretensko. Če pa že, potem pa NA VSE PSE VSEH PASEM, od 1g - 100kg pa pika.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ja mater no! A si mogoče pomislil, da se s tem dela krivica določenim psom in njihovim gospodarjem? Recimo šolanim psom, pa psom za vzrejo itd...

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem. Ti mej psa doma na dvorišču valda spuščenega, imej tablo na vratih in to je to. Ko greš pa na sprehod, pa mu daj tisto mrežo čez gobec in vsi so srečni, saj ne bo crknil tisti čas zaradi tega.

Sploh pa to zahteva (vsaj v Ljubljani) mestni odlok. Kazen za neupoštevanje naj bi bila 300 EUR.

Kontrole pa ni.

Sicer pa pametnjakovičem (ti si izvzet) povem, da je omejitev hitrosti v Lj. v glavnem med 50 in 60 km/h. A tudi vozite 120?

Zakaj pa to spoštujete? Če sploh...
10.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Jaz pa te prosim, da sem skopiraš odlok, katerega omenjaš.
Sam namreč tega odloka ne poznam oziroma sem prepričan, da tak odlok ne obstaja.

Sedaj je le vprašanje ali namerno zavajaš javnost na forumu ali si pa le bebček, ki ne ve, o čem govori.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tega pa ne vemo.

Res je, tega se ne da trditi s 100% gotovostjo.
Se pa lahko trdi z vsaj 90% gotovostjo, kar je za mene več kot dovolj.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Jaz pa te prosim, da sem skopiraš odlok, katerega omenjaš.
Sam namreč tega odloka ne poznam oziroma sem prepričan, da tak odlok ne obstaja.

Sedaj je le vprašanje ali namerno zavajaš javnost na forumu ali si pa le bebček, ki ne ve, o čem govori.

Bebček si ti. Je celo zakon, ne odlok.

Poglej si 11. člen:

http://www.uradni-list.si/1/content?id=80271

Zate je pa še 12. člen

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ok... si pač dokazal svojo funkcionalno nepismenost (ali pa le namerno zavajaš).

1. Denis piše, da bi morali vsi psi nositi nagobčnike
2. Ti trdiš, da je to v nekem odloku
3. Na koncu pripopaš zakon, v katerem piše, da morajo nevarni psi nositi nagobčnik.

termin nevarni pes je razložen v 23.točki petega člena.

Ta zakon poznam zelo dobro. Zato sem vnaprej vedel, da pač ne veš, kaj pišeš. Če ti je zabavno sramotiti se kar tako naprej.

p.s.: nevarnih psov je v SLO nekaj žez 500, kar predstavlja 0,1% psov v Sloveniji

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:

Če ti je zabavno sramotiti se kar tako naprej.

Citat:

Bebček, tretja alinea enajstega člena.
Bo šlo?

Vidim, da se zabavaš.

Enajsti člen je čisto jasen:
Citat:

11. člen

Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.

Skrbnik živali mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.

In, gospod zomirp... prosim razloži mi, kje v tretji alineji enajstega člena ZZZiv pie, da mora vsak pes imeti nagobčnik.
Če ne znaš razložiti sam prosim zaprosi kakšnega pravnika. In potem ti bo on razložil, da je bolje, da ostaneš pri slikanicah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je, kazen pa je za posameznika od 400 do 800 EUR.
Sicer pa sem o tem že zadnjič pisal.

Odlok samo še bolj natančno to opredeljuje, npr. da se pobira drek.

Primer iz enega odloka (vsaka občina lahko ima drugače).

6. člen

Imetnik psa je dolžan skrbeti, da se pes ne giblje brez nadzorstva in ne ogroža ljudi in živali.

V času, ko pes ni pod neposrednim nadzorstvom svojega imetnika, mora biti v svetlem in zaprtem prostoru, v ogradi oziroma pesjaku ali pripet na verigo, katere doseg je najmanj 3 metre oddaljen od javne poti.

Imetnik psa čuvaja mora namestiti na vidno mesto opozorilni napis “HUD PES”.

Na ulicah in trgih v mestnem območju ter na drugih gosto naseljenih območjih občine, ki so namenjena pešcem, se pes lahko vodi le na povodcu, popadljivi psi pa morajo nositi nagobčnik.

p.s. lani sem videl celo pri eni Cerkvi v Izoli, da je bila posebna tabla, da se tam ne kaka, mogoče najdem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa Mejduš kdo govori o tem, da psi NE SODIJO na povodec??? Ja, to je treba kaznovat, pes je za na štrik, ne pa ZA NAGOBČNIK!

Denis govori o nagobčniku, valda nam je vsem jasno, da mora biti pes na povodcu...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

Če ti je zabavno sramotiti se kar tako naprej.

Citat:

Bebček, tretja alinea enajstega člena.
Bo šlo?

Vidim, da se zabavaš.

Enajsti člen je čisto jasen:
Citat:

11. člen

Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.

Skrbnik živali mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.

In, gospod zomirp... prosim razloži mi, kje v tretji alineji enajstega člena ZZZiv pie, da mora vsak pes imeti nagobčnik.
Če ne znaš razložiti sam prosim zaprosi kakšnega pravnika. In potem ti bo on razložil, da je bolje, da ostaneš pri slikanicah.

In kje sem omenil nagobčnik?

Ti bi ga rabil.
cheer.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz včasih opazujem mojega kamerata ... mi ga je prav žal dati na povodec. Prav žaljivo se mi zdi do takega gospoda, da ga peljem na vrvici kot neko zver. Ampak tako mora biti, pes ima kosmata ušesa.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pa Mejduš kdo govori o tem, da psi NE SODIJO na povodec??? Ja, to je treba kaznovat, pes je za na štrik, ne pa ZA NAGOBČNIK!

Denis govori o nagobčniku, valda nam je vsem jasno, da mora biti pes na povodcu...

Sem že odgovoril....

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

Sploh pa to zahteva (vsaj v Ljubljani) mestni odlok. Kazen za neupoštevanje naj bi bila 300 EUR.

Kontrole pa ni.

Sicer pa pametnjakovičem (ti si izvzet) povem, da je omejitev hitrosti v Lj. v glavnem med 50 in 60 km/h. A tudi vozite 120?

Zakaj pa to spoštujete? Če sploh...
10.gif

Kje si omenil nagobčnik?
Spomin na nivoju zlate ribice?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz včasih opazujem mojega kamerata ... mi ga je prav žal dati na povodec. Prav žaljivo se mi zdi do takega gospoda, da ga peljem na vrvici kot neko zver. Ampak tako mora biti, pes ima kosmata ušesa.

Končno ena pametna.
zmaga.gif