Pasjeljubci?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Policijski psi imajo nagobčnike, ker so RES nevarni:
Evo dokaza
hysterical-1.gif

Sej ne vem... po mojem bi od smeha krepnu, če bi polcaji takega psa name spustili
hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
@Denis... daj prosim podaj vsaj en tehten argument zakaj bi morali vsi psi nositi nagobčnik. Pa ne neko svojo kaprico.

Potem pa nam prosim še sporoči, katere države so tvoj argument upoštevale in sprejele zakonodajo, kot jo predlagaš.

Predlagal sem nad 10 ali 15 kg, pa je tjuren protestiral, zakaj ne vsi....no ok.

Me ne zanima, katera država je/bi to sprejela, dejstvo je, da bi se mimoidoči počutili varnejše. Še enkrat, pes ne bo crknil ta čas, ko ima to gor, res pa je, da bi ga bilo treba naučiti to nositi, da ne bi postal še agresivnejši in če lastnik tega ni sposoben, bi mu blo treba psa vzet. Ljudje imajo povečini pse za neke igračke in tako pes odraste v samosvojo, trmasto žival zaradi premalo ukvarjanja z njim, če pa je malo večje pasme, pa je lahko še toliko slabše.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Daj no...
Kaksna paranoja proti pasjim ugrizom kar naenkrat. A v cestnem prometu pa te ni strah glede na to koliko se jih letno poskoduje in umre?

Dajte si vsi dopovedat, da vsega se nikoli ne da nadzorovat/predvidevat ne glede na to kako mocna je preventiva.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Policijski psi imajo nagobčnike, ker so RES nevarni:
Evo dokaza

Oprosti, ampak, če ti tole malo ščene deluje nevarno... Tega ščeneta orngi brcnš, pa sam od sebe sp*zdi stran...

Brez zamere
wink-1.gif

Ne prepoznaš sarkazma?
Pravi razlog je v prispevku, ki je dva nižje od tega, katerega si citiral
wink-1.gif

Glede na nerazumna stališča in "argumente" neakterih menim, da je ta odgovor pravi glede na njihov miselni tok.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Pa ti si neki nadčlovek al za koga se imaš? kdo pa ti je potrdil, da je tvoje mišljenje pravilno......

kritik

Pripravnik
3. nov 2008
60
0
6
Sem se včeraj malo sprehodil okrog blokovskega naselja.
Opazil:
-veliko snega - od tega veliko rumenega
-veliko rjavih kupčkov - sranje (ne vem človeško ali pasje)
-otroški vrtec v bližini
-otroke, ki se sankajo po rumenem in rjavem snegu.
No vsi pasjeljubci, ali je bolj prav, da se otroci snkajo in veselijo po čistem snegu, ali je bolj prav, da se vaši ljubljenčki olajšajo na takšnih površinah, vi pasjeljubci pa nočete očistiti za njimi?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vem, da niste vsi takšni, vendar meni je dovolj tistih nekaj, katerim je vsseno kaj in kje njihovi ljubljenčki počnejo.
Ali se ponečedijo tudi v dnevni sobi in ne počistite za njimi ali koko je to?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Heh, kakšen pa bi bil zakon, če bi morali samo psi od 15 kg naprej nagobčnike nosit? Bi potem redarji nosili s sabo vago, al kaj?
Sicer je pa tko: omejitev 50 v naselju velja za Mercedes S500 in za fičeka. Kateri od njiju pa ima krajšo zavorno pot?
grims-1.gif

Zakon mora bit za vse enak !!
Samo, če dobro premislim, a ne bi blo bolj racionalno napisat še kakšen zakon za ljudi?
evil.gif

OFF: je pa zanimivo, od ugrizov smo prešli na sranja ...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Malo poglej po ulicah še čike, žvake in hrakle pa boš videl, da je pasje "sranje" milina proti človeški nesnagi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Malo poglej po ulicah še čike, žvake in hrakle pa boš videl, da je pasje "sranje" milina proti človeški nesnagi.
Žvaka nekako ne smrdi, če stopiš nanjo
bonk.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Smrdi res ne. Se pa vprašaj koliko let se razgrajuje.

S fantom imava Belgijskega ovčarja, ki ni ravno ščene in sodi kao med bolj nevarne pse. Da dam jst nagobčnik psu, se mu bo zmešalo. Sploh pozimi, ko je sneg in se z njim igra. Vzgojila sva ga tako, da imaš občutek, da je bolj plišasta žival kot pa pes. A dejstvo je, da takega psa nebi nikol peljala med ljudi - gužvo - saj še mene moti hrup in urivanje, kaj nebi potem psa. Ker ima še vedno kosmata ušesa, mu pač ne zaupam glede tega.

Je pa nekdo napisal, da če psu daš nagobčnik, bo še bl agresiven. Ja, tukaj se strinjam. Zdi se mi najbolj pomembna vzgoja psa. Sicer pa obstaja pravilo: Kakršn lastnik takšn pes.
grin1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ni problema, če je z nagobčnikom še bolj agresiven - ugrizniti ne more nikogar.
In ugrizi (glej čudo
shocked-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
In ugrizi (glej čudo
shocked-1.gif

pes z nagobčnikom težek 40kg podre človeka 100kg težkega na tal brez večjega problema in ga tam tudi obdrži dokler je potrebno(primer vojaški in policijski psi)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
In ugrizi (glej čudo
shocked-1.gif

pes z nagobčnikom težek 40kg podre človeka 100kg težkega na tal brez večjega problema in ga tam tudi obdrži dokler je potrebno(primer vojaški in policijski psi)
Podre na tla in obdrži.
Podre na tla, obgrize in obrži.

Katera možnost se zdi tebi boljša?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Vsak pes je lahko agresiven, če ga tako vzgajaš že od začetka, pa naj si bo to 40 kilogramski ali pa 5 kilogramski. Sam imam 9 psov (angleški buldog) noben ne bo nobenmu nič naredil, pa vam povem zakaj. 1. nikoli jih nisem vzgajal agresivno, 2. ko grem na sprehod se ne grem frajarit po kafičih in s psom lutat po mestu ampak grem na odročen kraj kjer ni gruče ljudi 3. psa imam vedno na vrvici, čeprav je angleški buldog kateri sploh ne zna laufat in bi ga brez problema spustil s povodca, ker ne bi nikamor ušel, ga imam vseeno skos privezanega. Zaradi vseh teh treh dejavnikov skupaj sem 100% da moj pes ne bo nobenega napadel. Zdej mu nej pa še nagobčnik gor namontiram, pa ste vi normalni al kaj.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Vzgoja je vzgoja. Če imam psa in ga ne vzgojim tko kot je treba in me pogrize do smrti ni pes nič kriv. Če napade drugega tudi ni pes nič kriv. Sicer pa lahko vsak pes dobr ugrizne če nisi pripravljen. Nagobčnik pa tudi jaz mislim da ni primeren in nisem njegov pristaš.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Bi te rad videl kako boš mislil, ko bo en pobritež, ki se mu vidi da je prešvoh, peljal na povodcu 3 ali 4 pitbule ali kaj so že tile...mimo tebe, psi bojo šli zraven njega, en sem drugi tja...ti pa mimo recimo z otrokom...
mislim v MB sem to videl...boš takoj za nagobčnike.