Otrok se ponoči zbuja

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Se da brez problema navadit kdaj je vikend in kdaj ne, sploh petletnika, sam smilit se ti ubogo revše ki se je sredi noči prišlo "crkljat" ne sme.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
zato pa je potem folk na tabletah in na terapijah pri 30 in 40 in 50, ker ima travme iz otroštva. Sistem laufa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Ampak tisti, ki so sedaj 50, so bili vzgojeno z trdo roko, kakšni bodo ti "razcartani" pa še bomo videli
wink-1.gif

Mogoče pa takrat ne bo vojn, ko se noben metrič ne bo hotel po blatu metat, oz ne bo sposoben preživet brez žemlice pa lista trave par dni.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zato pa je potem folk na tabletah in na terapijah pri 30 in 40 in 50, ker ima travme iz otroštva. Sistem laufa.

Travme bodo mel ubogi moji otroc, ker morjo spat ponoč in ne lutat po hiši in kdaj nardit tud kaj kar jim ravno ne paše.
aplauz.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Generaciji do 30 se razcartanost pozna v nulo. Mamice hodjo z njimi na razgovore za šiht in podobno.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Travme iz otroštva?
hysterical-1.gif

Vse bo šlo v [cenzura], ni dvoma. Johhanesa za preCednika.
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Travme iz otroštva?
hysterical-1.gif

rolleyes-1.gif

"sploh petletnika, sam smilit se ti ubogo revše ki se je sredi noči prišlo "crkljat" ne sme. "

komentiral sem ta del, kjer možakar vidi v otrokovo glavo in ga prečita, da fejka.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
smile-1.gif
Ja, točno tako, pa klečanje imam uvedeno, pa vojaško disciplino, ni da ni, najbolj da me s sajkjekom na socialno prijavita zaradi trpinčenja otrok.
Če pa moje otroke vprašaš, sploh najstarejšega, ki je na pragu pubertete mu je pa fajn da točno ve pri čem je, čeprav včasih tisti moment ni glih fino, ko foter dvigne glas. Pa nad helikopterskimi starši se že mulc pri 12 letih zgraža in je hvaležen za zaupanje, ki ga je deležen. Sicer pa komot kako ob pivu rečeva glede je.bene stvari, ki se ji reče vzgoja.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Travme iz otroštva?
hysterical-1.gif

rolleyes-1.gif

"sploh petletnika, sam smilit se ti ubogo revše ki se je sredi noči prišlo "crkljat" ne sme. "

komentiral sem ta del, kjer možakar vidi v otrokovo glavo in ga prečita, da fejka.

Sej men je jasno, da ti grem na jetra, sam iz želje mene zaje.bavat v bistvu praviš budalo iz samega sebe. Ko boš pa prvič spoznal, da te lastni froc hoče lepo nategnit zato da bo njemu udobneje, se boš sigurno spomnil name. Upam pa za dobro tvojega mulca, da boš to spoznal še pred puberteto.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Mal ste fantje tukaj zašli. Dejsto je, da ne Kalbo ne kdo drug, tud jaz s svojimi metodami, ne vemo ali bo otrok v puberteti in kasneje zašel na stran poti in imel takšne ali drugačne težave.
Vsak pač hoče po svojih prepričanjih doseči najboljše kar lahko za svojega otroka. Zdaj eni smo bolj strogi, drugi malo manj, tretji pa sploh ne vsi pa navadno z istim namenom:)
Sam sem sicer mnenja, da dokler so taka nočna spanja in prihodi v posteljo občasne narave ne delam neke panike, sploh če je to povezano z nekimi spremembami v vsakdanjiku življenja. Če pa se to dogaja vsak dan ob cca isti uri, potem pa ja. Je treba malo počekirat kaj je narobe ali pa otrok pač naredi kar je najlažje. Itak da bo, saj je otrok in to otroci delajo. Zakaj bi se sam s sabo ukvarjal če se prebudi, če lahko gre k staršem v posteljo in se tam stisne k enemu in zaspi. Tisti, ki mu paše super, tisti, ki ne pa tudi ok. Ne se obsojat zarad tega, sploh ker ne veste kako v realnosti izgledajo odnosi znotraj ene ali druge družine...
V glavnem žal noben nima grancije, da dela prav, čeprav po mojem videnju so vseeno mal boljši "rezultati" tam kjer je vzgoja jasna, z jasnimi pravili in posledicami, kjer so starši dosledni in stojijo za svojimi odločitvami...pa kjer se znajo tud opravičiti ko ugotovijo, da so zafkrnili in so se narobe odločili.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Mal ste fantje tukaj zašli. Dejsto je, da ne Kalbo ne kdo drug, tud jaz s svojimi metodami, ne vemo ali bo otrok v puberteti in kasneje zašel na stran poti in imel takšne ali drugačne težave.
Vsak pač hoče po svojih prepričanjih doseči najboljše kar lahko za svojega otroka. Zdaj eni smo bolj strogi, drugi malo manj, tretji pa sploh ne vsi pa navadno z istim namenom:)
Sam sem sicer mnenja, da dokler so taka nočna spanja in prihodi v posteljo občasne narave ne delam neke panike, sploh če je to povezano z nekimi spremembami v vsakdanjiku življenja. Če pa se to dogaja vsak dan ob cca isti uri, potem pa ja. Je treba malo počekirat kaj je narobe ali pa otrok pač naredi kar je najlažje. Itak da bo, saj je otrok in to otroci delajo. Zakaj bi se sam s sabo ukvarjal če se prebudi, če lahko gre k staršem v posteljo in se tam stisne k enemu in zaspi. Tisti, ki mu paše super, tisti, ki ne pa tudi ok. Ne se obsojat zarad tega, sploh ker ne veste kako v realnosti izgledajo odnosi znotraj ene ali druge družine...
V glavnem žal noben nima grancije, da dela prav, čeprav po mojem videnju so vseeno mal boljši "rezultati" tam kjer je vzgoja jasna, z jasnimi pravili in posledicami, kjer so starši dosledni in stojijo za svojimi odločitvami...pa kjer se znajo tud opravičiti ko ugotovijo, da so zafkrnili in so se narobe odločili.
467716-post_slo.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
da. Temno je dovolj, saj so rolete spuščene. Vsakič, ko je polna luna se aktivnosti povečajo, potem se pa umirijo. Samo po zadnji polni luni pa je kar trajalo to pohajanje ponoči in lezenje v najino posteljo. Bom videl kako bo sedaj pri tej polni luni. Ampak čez vikend in do danes je zadostovalo, da je šla v spremstvu nazaj v svojo posteljo in sem ji prižgal eno majhno led nočno lučko, ki se sama izklopi in je zaspala do jutra.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
467716-post_slo.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Kako pa ve, da je polna luna, saj ne verjameta vplivom ob tem pojavu, ki niso povezani z dodatno svetlobo?
smile-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In kaj je ribicija tako dobro oz. drugače napisal kot jaz in kaj konkretno te je zmotilo pri meni? Sem se le malo pohecal...
Ne vem, kaj je tebe zmotlo pri meni. Mene je točno tisto, na kar sem ti odgovoril v prvo.
Ribičija je pa napisal bistvo.

Nazadnje urejeno:

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa ve, da je polna luna, saj ne verjameta vplivom ob tem pojavu, ki niso povezani z dodatno svetlobo?
smile-1.gif
Vedno ko se bliža polna luna, je bolj slabo spanje in večkrat prebujanje. Kako pa otrok ve, pa ne vem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.714
9.482
113
Kot sem že rekel, tvoja madam se mora samo navadit sama zaspat nazaj. Pri polni luni se tudi ti verjetno večkrat zbudiš, samo se obrneš in spiš dalje, mala pa priluta v spalnico.