opel

mistique

Guru
16. jun 2009
13.753
1.548
113
Emona / Carnium
Torej KMAG je ok za šraubat vozila Kia kmetija?
Z Avtotehno VIS ne želim več sodelovati, pri Trobcu me je pa prodajalec tako iritiral, da bi težko še kdaj stopil v njihov salon.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz vozim avto servis na drug konec države
smile-1.gif
Sawall Nova Gorica.
Enkrat letno naredim izlet, tam dobim dobim za čas servisa nadomestno vozilo in se grem šetat :D
Sawall še ima finto da ti dajo 8 let garancije na vitalne dele avta - motor, menjalnik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Tale sawal mora res kar nekaj avtov prodati. Tudi moj je od tam. Kolega dela na rentu, imajo njihove. Ko sem sam dobil nadomestnega je bil tudi njihov. Kje imajo aduta in kako do njega pridejo pa ne vem, ker jih ne poznam.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.519
950
113
Ne samo, da jih proda ogromno. Pejd enkrat okrog onega objekta v Postojni, kjer je "matični" salon od Sawala. Novih Avtov zadaj je na oko par 100 parkiranih.

MI smo tam od leta 1996 pa do danes kupili 5 novih avtomobilov. Vse je bilo točno dobavljeno. Cene so bile tudi OK. SE pa spomnim, ko je oče kupoval Astro F caravan, ko ga je bolo leta 1996 kar malo strah privatnikov, ki so prodajali Ople. Od vseh tistih prodajalcev iz leta 1996 mislim, da se je obdržal in normalno razvil samo Sawal.

Ko sem jaz kupoval mojo trenutno Vectro sem avto dobil napisan name, lastnik Sawala -Valter mi je pa rekel da naj ga plačam potem v tednu dni. Tako, da zaupanje do mene imajo tudi tam veliko.

Na servise pa avtov tja nisem nikoli vozil. Razen sedaj oče, ko ima na Merivi tistih 8 let garancije. On pa "mora" v Novo Gorico na njihov servis.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Imam Insignio z enako garancijo, garancija je na vitalne dele kot je že nekdo napisal: motor in menjalnik.
Pogojev pa ne najdem.

Kupil in servisiram pri Hvalcu v Kidričevem, sedaj Sawal KHvalec, če se ne motim.

Servisi pa normalne cene z tak avto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
tudi turbina, vbrizg, elektronika, morebitni avtomatski menjalnik, hladilni sistemi?
Vemo da sam menjalnik in motor ne zaruži kar tako, zogrja našteto pa precej pogosto in je v drobnem tisku običajno iizvzeto.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Imam Insignio z enako garancijo, garancija je na vitalne dele kot je že nekdo napisal: motor in menjalnik.
Pogojev pa ne najdem.

Kupil in servisiram pri Hvalcu v Kidričevem, sedaj Sawal KHvalec, če se ne motim.

Servisi pa normalne cene z tak avto.

8 letna garancija velja izključno na NOTRANJE dele menjalnika in motorje, pa še to samo na strojelom. Sicer se v praksi še ni zgodilo da bi jo kdo koristil, je pa vseeno boljši občutek jo imeti.
Pogoj za to je pa seveda redno servisiranje strikno na tisti lokaciji kjer je avto kupljen, pa če se ne motim ima tudi pogoj da se vsa zavarovanja uredijo preko njigovega agenta ( to zadnje je informacij od enega lastnika,tako da ni preverjena s prve roke).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pogoj za to je pa seveda redno servisiranje strikno na tisti lokaciji kjer je avto kupljen, pa če se ne motim ima tudi pogoj da se vsa zavarovanja uredijo preko njigovega agenta ( to zadnje je informacij od enega lastnika,tako da ni preverjena s prve roke).

Pri AT Vis ni bilo pogoja, da imam avto zavarovan preko njihovega agenta. Vsaj pri meni ga ni bilo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.519
950
113
Vem da ga vozi na servis 1x na leto. Itak ne doseže kilometrov, za servis.

Ne poznam pa pogojev ze 8 let garancije in na kaj je garancija, niti stroška servisa.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Avtothno Vis v LJ zbriši s seznama. Bil prejšnjo soboto, 10 min prazen salon, niti ene žive duše, vse odprto. Iz kleparske mi reče naj pokličem na nadomestne in preverim, če imajo na lagerju dele. Kot da so tam tri različne firme. Popoldne pokličem če je že, ja ne, danes ne bo, imamo še od prejšnjega tedna za podelat. WTF? Delajte še v soboto oz. mi zjutraj povej kdaj bo avto fertik. Gamad. Pa že pretekli izleti tja so bili porazni. Če že pol Moste. Ostalih niti ne poznam.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Odločila sva se za Opla karavana v 99%... Zdej je samo še vprašanje kakšno mašino bova vzela (€).... Dizel, bencin....

odločava se med 3 variantami:

1.6 twinport ecotec start/stop (85kw/115km) - reklamirana cena 17.140€

1.3 ecotec ecoflex (70kw/95km) - rc 19.010€
1.6 cdti ecotec start/stop (100kw/135km) - rc 19.790€

Bencinar je 2k€ ceneje... Zanima me, ali je 1,3 dizeln res tok slabši, saj se nagibava po prevoženih km k dizlu.... kje se vidi v reali razlika. Avto bi potrebovala za cca.20k km na leto, lahko se zgodi v kratkem da 10k km/leto (služba,izleti).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
20k je meja za dizla...raj malo vec

premislita ce ga tolk nujno rabita...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Dizel se bo peljal drugače kot non turbo bencinar. Jaz si meje benz/ dizel ne bi postavljal in se glede na njo odločil za nakup. Ker je preveč odvisna od cenovne politike goriva in morebitnih okvar turbo motorja. Sploh ne vemo kak je ta 1,6 dizel na dolgi rok.
Razlika v prihranku stroška goriva bo na letni ravni sprva mogoče nekaj % vrednosti letnega stroška avta. Če ti je to odločitev za kater avto se boš odločil, potem....tudi ok. Osebno zaenkrat zaupam turbo motorjem. Zakon je navor v nizkih vrtljajih.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Na tvojem mestu bi se odločil za 1.4 Turbo (čeprov prodajalci prav radi silijo to lenčino od 1.6 motorja, ki je povrhu še precej požrešen).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
EU je že ugotovila mimosun politike forsiranja turbosmrduhov. Potem ni več daleč korak poprave krivic, nabijanje trošarin na turbosmrduhe in na nafto (za osebna vozila) ter stroge kontrole uporabe KOEL. Eden izmed korakov je tudi izenačitev prodajne cene komercialne nafte in KOEL (ker je v osnovi isti izdelek je proizvodnja cena ista ali skoraj ista).
Potem ne vem če bo nakup turbosmrduha še tako zanimiv in ekonomsko upravičen...
Bo zopet prišla era turbo bencinarjev...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Na tvojem mestu bi se odločil za 1.4 Turbo (čeprov prodajalci prav radi silijo to lenčino od 1.6 motorja, ki je povrhu še precej požrešen).

ce normalno premika zafiro...ne vem zakaj ne bi mogel astro karavan...1.4T

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz ga vozim enkrat na leto v Novo Gorico na servis. Kar mi je všeč da so servisi primerljivo dragi z ostalimi avtohišami. Všeč mi je pa to da mi dajo komercialni popust na kasko 8 let - dokler pač servisiram pri njih in tako me pride kasko občutno ceneje.

Če gledam Novo Gorico Sawal in zakaj prodajo toliko avtov. Ker so fer, ker se da zmenit z njimi določene stvari, dajo ti popust,...