Opazovanje dinamike vožnje do Dunaja in nazaj

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In pa..socialni problem bo nastal zato, ker ne bo mogel plačati kazni, durs pa se mu bo direktno vsedel na plačo in mu trgal. Potem ne bo imel več za hrano, za oblečt otroke, ne bo mogel plačati stanovanja, ga bodo izselili, etc...

Tukaj se strinjam s stardecom. Vsakdo si sam izbere, ali bo vozil po predpisih ali ne. Ker umsko prizadeti ljudje ne morejo opravljati izpita, to pomeni, da imajo izpit samo mentalno neprizadeti vozniki (ok, tu se niti sam ne strinjam s sabo), ki lahko presodijo posledice neupoštevanja predpisov. Če bo zaradi svoje lahkomiselnosti tvegal osebno ekonomsko nelikvidnost, potem govorimo o zelo lahkomiselni osebi. Tudi sam ne upoštevam cpp čisto vedno in s tem sprejemam tveganje, da bom kaznovan, zato se nimam pravice kurčiti, če me plavci dobijo in kaznujejo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
In pa..socialni problem bo nastal zato, ker ne bo mogel plačati kazni, durs pa se mu bo direktno vsedel na plačo in mu trgal. Potem ne bo imel več za hrano, za oblečt otroke, ne bo mogel plačati stanovanja, ga bodo izselili, etc...
Brzine na AC nikol ne prekoračiš po nesreči. Če jo prekoračiš, to delaš popolnoma zavestno in namerno. Torej se zavestno in namerno igraš s svojim lastnim socialnim statusom. Nihče te ne sili v prekršek. To je tvoja lastna odločitev. Prej boš to razčistil, bolje bo zate. Jaz sem to pri sebi že davno pošlihtal. Neumno mi je razmetavati denar za neumnosti. Če se tebi zdi to smiselno izvoli. Samo ne govori, da divjaš zaradi tega ker se ti mudi, ker to je navadna in otročja laž.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Tudi jaz sem takega mnenja ....tvoj problem. Veš kaj te čaka če ne upoštevaš predpisov, potem pa sam izbiraš...ali voziš z neprilagojeno hitrsotjo, pa na tvoj račun trpi družina ali pelješ po predpisih.

Konec koncev je pri vseh stvareh tako...

(ker po tej logiki, bi bilo kršenje predpisov privilegij bogatih....)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jst grem hitreje ker mi je preprosto dolgčas se počas vozit - sploh pa na AC.
Če maš manjšo palčo se pač zavedaš da je to tko in voziš počasneje. Ampak to ej samo teorija.
Pol ko bodo pa radarji bodo pa vsi počasneje vozil amapk bo pa več nesreč ker bodo ljudje živčni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nima veze če človek zavestno dela to ali ne. Problem je v tem, da postane človek socialni problem in breme džavi - davkoplačevalcem. Potem vam pa spet ne bi bilo kul, ko bi ga morali podpirati.

O 130kmh vs 150kmh pa mi noben ne bo rekel, da se je pri 130kmh popolnoma varno peljati pri 150kmh pa čisto druga slika in ziher najebeš.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Pol ko bodo pa radarji bodo pa vsi počasneje vozil amapk bo pa več nesreč ker bodo ljudje živčni.
Ja pajade. Ko bodo nekoč ljudje začeli vozit počasneje in po CPP se bodo s tem sprijaznili, ker tako pač je in tako bo. Sprijaznit in navadit se bo treba, da je to pač potovalna hitrost s katero se lahko in se sme potovat. Enako kot pri liftu v stolpnici ali vlaku. Hitreje se ne sme in ne gre, pa če se ti na glavo postaviš. Nič ne boš zato zamudil, samo reda se boš nauču in se začel na pot odpravljati pravi čas. Stvar ti bo postala normalna in logična, ker boš spoznal, da za pot od Maribora do Ljubljane porabiš pač določen čas, od Maribora do Kopra pa spet drug določen čas. Simpelj kot pasulj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nima veze če človek zavestno dela to ali ne. Problem je v tem, da postane človek socialni problem in breme džavi - davkoplačevalcem. Potem vam pa spet ne bi bilo kul, ko bi ga morali podpirati.
A socialni problemi zaradi prometnih nesreč pa nič ne štejejo?
Citat:
O 130kmh vs 150kmh pa mi noben ne bo rekel, da se je pri 130kmh popolnoma varno peljati pri 150kmh pa čisto druga slika in ziher najebeš.
Ni problem peljati se, dokler se pelješ, problem je ustaviti se. In to pravi čas.
Če ne verjameš, se testiraj, če si tolk trmast in trdoglav.
Zapel se do Grobnika, plačaj tisto karto, (če nimaš denarja ti lahko jaz posodim ali založim) pospeši svoj avto najprej do 130 in potem na določeni točki zabremzaj na polno. Na točko kjer se boš ustavil, postavi velik betonski blok in ponovi zadevo z hitrostjo 150km/h, le da boš tokrat začel bremzati pri hitrosti 150km/h. Poročaj o morebitni razliki. Če ne bo razlike 100% plačam vstopnico za na dirkališče jaz., drugače pa itak jaz krijem stroške, če boš slučajno ti težko plačal, ker boš napopan na betonu.
Ajde, si za to?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kaj pa mam za bremzat na AC? A bo kakšna mačka vletela? Kakšen otrok na cesto? Ponavadi je AC zelo pregledna in situacij, ko sem moral iz 130 brezmta na 0 nisem doživel. So pa situacije ko se iz 130 zavira na 70, 80 zaradi tovornjakov. Ampak tu je vseeno če je 130 ali 150.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Zato ker idioti kr zavijejo na prehitevalni pas in jih boli [censored] za tiste zadaj vozeče.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
In saga o hrabrem mišku se nadaljuje jutri cez 16h. Vabljeni ponovno.
roza.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
To še vedno nima nobene veze s tem, da bi moral iz 130kmh ali 150kmh zavirat na polno do nule.

Čez čas sem se že adaptiral in kak vidim kakšnega sumljivega tovornjakarja, malce znižam hitrost. Stresne situacije so sami prvič nekajkrat ko se človek pelje po AC ves vesel in sploh ne ve kakšna je realnost.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stardec jst sem daleč od živčnega voznika. Če je možnost rad hitro peljem če je pa ni pa pač ne vozim hitro. V gužvi sem vedno strpen, spuščam druge ljudi, ne hupam in podobno. Ampak ti pravm da vsi ljudje niso taki. Obstajajo taki ki divjajo in so živčni, obnstajajo taki ki so počasni in so vseen živčni inmobstajajo taki ki so skoz živčni. Noben ne bo nikoli zadovoljen:D

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Šit ane, mogoče ji bi res dal al Garmina XT na N95 ali pa iGO na HTCju ampak vsaj iGO prav tečno opozarja na "prekoračili ste omejitev hitrosti".
grin1.gif

Sem se že spomnil! Bubble breaker al pa Insaniquarium na HTCju in pade dobesedno v trans
cheer.gif

Ne vem kaj je živčna ko mi včasih zdrsne števec na 180, 190... sej še ni do podna
rolleyes-1.gif

Bi morali neke senčnike nabavit da se s sovoznikovega sedeža ne vidi na števec
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jap, Alfa ma števce prav, BMW pa pogon prav, zdej se pa naj človek odloč...
grin1.gif