Opazovanje dinamike vožnje do Dunaja in nazaj

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
moderator je spet na dopustu
Tema je široko zastavljena. Govori o kulturi vožnje in vzrokih za hitrejšo in prehitro vožnjo, med dvema narodoma.
Zdaj smo ugotovili, da turbobič, kot slovenec, vozi prehitro zato, ker ga na sranje tišči. Čudno, da Avstrijce ne tišči tolko srat.
Le kaj jedo Avstrijci, da imajo boljšo in zmernejšo prebavo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
hitrost okrog 150, 160 sama po sebi za moderne stroje ni nič kaj strašnega. Vsak 1.2 prdec to zmore. Strašno je ko ti stardec pred nos skoči z 80 in pol je pizdarja. če bi teoretično vsi na levem vozli 160 in desni 130, bi bilo veliko manj kritičnih situacij, kot je zdaj ko so razlike v hitrosti včasih ogromne.

Tovornjakarji pa naj bojo kar cel teden na počivališču, da ne bojo nižali povrečne hitrosti desnega pasu ?

Glede nemških AC pa tole...povprečna debelina betona (asfalta) na nemški AC je 70 cm!

Pri nas pa koliko? 1/3 tega mogoče?

Zgledajo že iste...ampak res zgolj zgledajo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
hitrost okrog 150, 160 sama po sebi za moderne stroje ni nič kaj strašnega. Vsak 1.2 prdec to zmore. Strašno je ko ti stardec pred nos skoči z 80 in pol je pizdarja. če bi teoretično vsi na levem vozli 160 in desni 130, bi bilo veliko manj kritičnih situacij, kot je zdaj ko so razlike v hitrosti včasih ogromne.

Tovornjakarji pa naj bojo kar cel teden na počivališču, da ne bojo nižali povrečne hitrosti desnega pasu ?

Glede nemških AC pa tole...povprečna debelina betona (asfalta) na nemški AC je 70 cm!

Pri nas pa koliko? 1/3 tega mogoče?

Zgledajo že iste...ampak res zgolj zgledajo.

in kaj ima tisti del 70cm pod zemljo veze s površino in mojim zaviranjem?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Površina je bolj ravna kot pri nas. mogoče.
Stardec jem veliko mesa, čaja in čokolade tko da me skoz napenja. Steve sej se držimo teme...ubistvu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kdo pa ima kaj proti vožnji tovornjakov na desnem pasu? Večini nam ni jasno zakaj morajo skakat na levi pas in potem z 80, 90kmh prehitevat nekoga, ki tako vozi enako hitro kot oni? Pa še to prehitevanje traja par kilometrov, mislim da imam trenutno rekorderja, ki je celih 5km prehiteval drug tovornjak.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Jaz pa opažam, da odkar so se uvedle vinjete in je precej več vozil na avto cestah, da se je povprečna hitrost znižala. Ker prej so ljudje šli na AC občasno, pa si takrat dali duška. Zdaj pa jo uporabljajo za prevoz od točke A do točke B...kjer pa ni pomembno da prideš čim prej (ne glede na ceno) do tja.

Tudi sam sem začel vozit počasneje in enostavno več ne grem nad 120 km/h /razen mogoče pri kakem prehitevanju ali res vsake toliko časa, ko me prime za par km pritisnem gas do daske). Pač pridem 10 - 15 minut kasneje (na drug konec kure), imam pa zaradi takehga načina vožnje isto količino goriva v rezervoarju skoraj za 200 km dlje...kar pa mi nepomemben podatek (ker mi to mesečno nanese 400 km razlike).

(sem tudi sam peljal v nedeljo relacijo od Velenja do Ljubljane okrog 18-ih....pa se mi je zdelo da je v povprečju vožnja precej strpna).

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Mogoče valovitost ceste/podlage, upogibanje/vdiranje. A misliš, da se lastnosti na površini ceste ne razlikujejo glede na to, kakšna podlaga je pod njim? Ni vseeno, al je asvalt položen na beton al pa zbit pesek, ali celo zbito zemljo. Asvaltov in betonov je tudi več sort. Dokaz so naši predori iz zloglasnih afer, kjer je blo treba vozit borih 60 itd....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz pa opažam, da odkar so se uvedle vinjete in je precej več vozil na avto cestah, da se je povprečna hitrost znižala.
Jaz pa mislim, da je to zarad višjih kazni. Te višje kazni so promet sigurno malo umirile, niso pa ga še disciplinirale. Verjetno bo čas pokazal, kolk je treba še dvignit kazni, da bo rezultat umirjanja prometa zadovoljiv.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Za prehitro vožnjo na avtocesti ali cesti rezervirani za motorna vozila bodo kazni: do 20 km/h 50 evrov, od 21 do 30 km/h 100 evrov, od 31 do 40 km/h 150 evrov in 1 kazenska točka, od 41 do 50 km/h 200 evrov in 5 kazenskih točk, nad 50 km/h 300 evrov in 9 kazenskih točk ter prepoved vožnje motornega vozila.

Tole je aktualno, ali spada pod starejši zakon?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zakon je učinkoval predvsem na zmanjšanje extremnih patronov, ki so vozli od 180 naprej. takih je precej manj, gužve pa precej več. še nekaj let nazaj sem komot imel tempomat na 160 in gasa do kopra, danes je to nemogoče ob bilo kateri uri

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dejstvo je, da je zarad novega zakona nekaj ljudi več živih. To je dobro.
Kazni je treba še povišat, morda kake tri mesce polcajem dobro plačat nadure, da bodo delali noč in dan in lovili divjake ter druge prekrškarje. Ta čas pa z nakasiranim denarjem nabavit množico radarjev in kamer, ki bodo kasneje namesto policajev kontrolirali promet. Rešitev bi delovala in investicija v radarje bi se kmalu poplačala.
Nor in nevzgojen narod je pač treba nekako na hitro disciplinirat. Vzgajanje generacij od malega naprej je nuja, vendar to traja predolgo in zato rezultatov še ne bo kmalu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kam pa bi dal ti vse socialne probleme, ki bi nastali zaradi kaznovanja in vse prekrškarje, katere bi kar stlačil v zapor?

Večina ljudi je takšnih, da jih največja kazen tako vseka po žepu, da bodo čez noč postali socialni problem. Kaj naj naredi revež z 450 neto plače, ko dobi kazen nad 500 eur.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Jaz pa opažam, da odkar so se uvedle vinjete in je precej več vozil na avto cestah, da se je povprečna hitrost znižala.
Jaz pa mislim, da je to zarad višjih kazni. Te višje kazni so promet sigurno malo umirile, niso pa ga še disciplinirale. Verjetno bo čas pokazal, kolk je treba še dvignit kazni, da bo rezultat umirjanja prometa zadovoljiv.

kazni na avtocesti so minimalne, prav tako nadzor, tako da to nima dosti vpliva, edinole na tiste, ki so prej vozili 130, zdaj vozijo 120 za vsak slučaj

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Blablabla. Nič bat. Še vedno obstajao avtobusi s katerim bi se ljudje brez avtov na šiht vozili in zaslužili za plačevanje kazni. V svetovnih velemestih se ljudje že dolgo vozijo z avtobusi, podzemnimi železnicami, tramvaji itd....
In kdor je tako bedast, da bi zarad delanja prekrškov prišel na kant, kar naj.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ne k nam
ne-ne-1.gif
. Jih mamo že dost.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kam pa bi dal ti vse socialne probleme, ki bi nastali zaradi kaznovanja in vse prekrškarje, katere bi kar stlačil v zapor?

Večina ljudi je takšnih, da jih največja kazen tako vseka po žepu, da bodo čez noč postali socialni problem. Kaj naj naredi revež z 450 neto plače, ko dobi kazen nad 500 eur.

saj to ravno, voziš 61 v naselju, ravna široka cesta z pločniki, v civiliziranem svetu bi bila omejitev itak 60 ali 70, pa te opali za eno plačo
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
in kaj ima tisti del 70cm pod zemljo veze s površino in mojim zaviranjem?

govora je bilo o neomejeni hitrosti na autobahnu v primerjavi z našimi cestami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
stardec, sem mislil da se pogovarjamo o vožnji po AC in ne o mestn vožnji. V kolikor se gre o prehitri vožnji po naseljih v mestih, se iz debate umikam. Vedno sem govoril le o vožnji po AC.

In pa..socialni problem bo nastal zato, ker ne bo mogel plačati kazni, durs pa se mu bo direktno vsedel na plačo in mu trgal. Potem ne bo imel več za hrano, za oblečt otroke, ne bo mogel plačati stanovanja, ga bodo izselili, etc...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ko bom, če bom, imel avto, kateri bo ob 220kmh enako varen, kot trenutna gajba pri 150kmh, pa se bom vozil tako hitro. Sedaj to sploh ne bi bilo mogoče.

Pri 150 km/h noben avto ni varen - vsaj jaz ne vem za nobenega. Če pri tej hitrosti preživiš, se lahko zahavliš zgolj sreči.

220 km/h raje ne omenjam.