Opazovanje dinamike vožnje do Dunaja in nazaj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ker ni varno zapeljati na prehitevalni čas z prenizko hitrostjo, če se za tabo nekdo bliža z večjo?

Tudi, če so avtomobili v koloni, in jo nekdo prehiteva ni ravno varno za nekoga, ki je spredaj, da začne prehiteval. V avto šoli so nas učili, da je potrebno prvo pogledat v vzratno ogledalo in se prepričat, če je varno začeti prehitevat.

Torej ne samo da ni vatno, je tudi proti predpisom.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kdo je pa reku, da se je kdo zapeljal na prehitevalni pas z premajhno hitrostjo. Saj hitrost 130 ni premajhna hitrost, amppak najvišja dovoljena hitriost. A te niso v avtošoli to učili? In ko nekdo po prehitevalnem pasu pelje z najvišjo dovoljeno hitrostjo, ga ne sme nihče dohitevat, ker se hitreje ne sme peljat. A te niso v avtošoli tako učili?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nima veze. Če je nekdo v prekršku še ne pomeni, da se moraš zato tudi ti izpostavit. Dejstvo je, da je nekdo "drvel" po prehitevalnem in tudi če maš ti 150kmh not pa greš na njega se izpostaviš nevarnosti. Morda res zaradi tega nisi neposredno v prekršku, ampak ko bo nesreča to niti ne bo važno, če bodo potem oba peljali 2m pod zemljo.

Pri vožnji na prehitevalni pas bi morali ljudje uporabiti več pameti in oceniti situacijo, večina ljudi pa niti ne pogleda nazaj ali pa se namerno vrine.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stardec zakaj obračaš moje besede. Jst nikoli nisem tukaj rekel da me taki motijo. To so drugi rekl. Sam pravim da opazujem promet in nesreče nebom povzročil.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Hm, glej to čudo, že 2. člen, 2. odstavek, seveda govorim o ZVCP - Zakon o varnosti cestnega prometa (očitno še nisi slišal za tole, kajne):

Citat:
Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.

Aja, še POVEZAVA pa preberi, naštudiraj in se ne obnašaj več kot neprilagojenec.

Pa še eno vprašanje, ki je tudi bolj za vse prekrškarje:

Ali ste:
1. nevedneži (ne poznate pravil) ali
2. ignoranti (poznate pravila pa se vam jebe za ostale)

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nima veze. Če je nekdo v prekršku še ne pomeni, da se moraš zato tudi ti izpostavit. Dejstvo je, da je nekdo "drvel" po prehitevalnem in tudi če maš ti 150kmh not pa greš na njega se izpostaviš nevarnosti. Morda res zaradi tega nisi neposredno v prekršku, ampak ko bo nesreča to niti ne bo važno, če bodo potem oba peljali 2m pod zemljo.

Pri vožnji na prehitevalni pas bi morali ljudje uporabiti več pameti in oceniti situacijo, večina ljudi pa niti ne pogleda nazaj ali pa se namerno vrine.
Vse to je res, ampak ti od tistega, ki vozi po predpisih pričakuješ, da bo še namesto tebe previden, ker divjaš in ne voziš po predpisih.
To je odraz tipičnih cestnih potencialnih morilcev. Od pametnih in previdnih šoferjev pričakuješ dvojno previdnost, zato, da boš ti lahko po cesti pizdarije delal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
suicidal, in kaj to meni pomaga če om z 130 vletel na prehitevalni pas, ko bo tam divjal ferari z 200kmh+ in bova potem oba pod zemljo? Zdrava pamet mora tudi tukaj igrati vlogo in če vidiš nekoga, ki drvi proti tebi se ne boš šel silit na prehitevalni pas.

Razen seveda, če si tovornjak, ki jih itak boli [censored], če se kdo zakanta v njih
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
suicidal, in kaj to meni pomaga če om z 130 vletel na prehitevalni pas, ko bo tam divjal ferari z 200kmh+ in bova potem oba pod zemljo? Zdrava pamet mora tudi tukaj igrati vlogo in če vidiš nekoga, ki drvi proti tebi se ne boš šel silit na prehitevalni pas.
Nič ti ne pomaga. Saj nihče ne gre na prehitevalni pas če vidi, da jo nekdo za njim in v bližini že na njem. Problem nastane, ker se takega izstrelka ne vidi, al pa je še daleč, pol se pa zaradi velike hitrosti kar naenkrat od nekje pojavi. Izstreljen metek se ne vidi pravočasno, ker če bi se, bi se vsi, zdaj pokojni partizani metkom še pravi čas odmaknili.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Jst se ne razburjam zarad tega. Itak pa vedno opazujem avto na voznem pasu in velikokrat v naprej vidim ali bo [censored] zapeljal na prehitevalni pas. Pa večinoma spustim gas če je kkšn res sumljiv

Kako lepo se to sliši - jaz pa sem izkušnjo po kateri vozim lepo po predpisih in samo če je res fraj ali pa v D potegnem -
Moj primer: Vozim po števcu 240 na AC BG-ZG, vreme rahlo prši, avto (lexus SC 430), promet redek. pred mano tovornjak na voznem pasu vse BP ko pa pridem do šleparja pa ta zavije na prehitevalnega - vse kar sem naredu zavestnega je bilo da sem rahlo rahlo zavil levo na bankino, zaprl oči in padel mimo, ko sem odpru oči sem zagledal tovornjaka in potem mislim da sem se obrnu vsaj 3x in se ustavil pol na odstavnem in pol na zemlji-kdaj sem bremzu ne vem še sedaj. Šele ko sem stopu vn sem opzil da mi je ušlo-po domače poscal sm se- pa nisem vedu kdaj. tovornjakar je ustavu in prišel k men in kao izvinjavam se nije bilo namerno
bonk.gif
jaz pa ga tud naziat nisem mogu. Pol sem se usedu nazaj v avto zapelju na odstavnega pržgal vse 4 žmigavce in vsaj pol ure sedel tako da sem se pomiril in mi je srce delalo normalno prej pa sm naštel 240 utipov/min.
Upam da vam ne bo potrebno kaj takega (ob tem da sem 4 male male kreše ki me niso spametovali) da boste začeli vozit pametno in da ne boste mislili da se vam kaj takega ne more zgodit.
lp
r

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Če nekdo vozi 130kmh, avto za njim pa 150kmh ga komot vidi in oceni primerno potezo.

"metek" bi bil v primeru, če bi nekdo vozil 50kmh zadaj pa 300kmh.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
... pa vendar; je 150 po zakonu dovoljeno?

zakaj se vsi nekaj vsajate z nekimi imaginarnimi situacijami "če nekdo drug pelje več kot je omejitev (jaz pa po omejitvi) ..." ???

vsak naj pri sebi začne spoštovat omejitve, pa se lahko že na ta način zelo uredi promet. Ampak vem, da ne boste vozili po omejitvah (tokrat vi in ne nekdo drug), ker ste enostavno neprilagojenci (a.k.a. čefurji)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
A smo ovce al ljudje?

Pred nekaj stoletji je tudi veljalo, da je po zakonu zemlja središče vsega, pa še to ne pomeni da so imeli prav? Če so sedanji zakoni tako zapisani, jih je potrebno brezglavo upoštevati?

ZVCP je tako hudo z rezervo narejen, da že to mali otrok opazi.

Je pa res, da je 99% ljudi ovac in to tudi opažam na cesti in temu primerno prilagajam vožnjo. Škoda, da si ne morem privoščit eno orenk mašinerijo aka hummer, da bi mi dol viselo in ne bi tako veselo bremzal...

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Potem pa takole:

Te lahko s čimerkoli prepričam, da začneš voziti po zakonskih in moralnih pravilih ali boš ostal neprilagojenec?

Seveda je ZVCP narejen z rezervo - zate. Za nekoga je ravno prav, za nekoga pa še ravno komaj, da mu znese. Zakon je splošno merilo. In velja za vse - najboljše in najslabše. In vsi bi se ga morali držati. Neprilagojenci nimate osnovnih moralnih vrednot, samoohranitvenega nagona in odgovornosti do sočloveka, zato pa je tako kot je.

Edina stvar, ki mi je bila pri vojski všeč, je to, da je pohod potekal v tempu najpočasnejšega. In ta je bil na začetku kolone.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
vsak naj pri sebi začne spoštovat omejitve, pa se lahko že na ta način zelo uredi promet. Ampak vem, da ne boste vozili po omejitvah (tokrat vi in ne nekdo drug), ker ste enostavno neprilagojenci (a.k.a. čefurji)
Lepo povedal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Danes bom na garminu resetiral trip computer in poročal o številkah, sem prepričan da bo povprečna hitrost pod 100kmh.

Kot sem že rekel, opažam, da vozim vedno bolj "počasi", kajti vsakodnevna vožnja po AC človeku vzame voljo do vožnje
smile-1.gif
Včasih je bilo prav fino it na AC, zdaj je pa sama žalost.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kdo je pa reku, da se je kdo zapeljal na prehitevalni pas z premajhno hitrostjo. Saj hitrost 130 ni premajhna hitrost, amppak najvišja dovoljena hitriost. A te niso v avtošoli to učili? In ko nekdo po prehitevalnem pasu pelje z najvišjo dovoljeno hitrostjo, ga ne sme nihče dohitevat, ker se hitreje ne sme peljat. A te niso v avtošoli tako učili?

dokler pelje 130 ni problema, pa tud če ti s 130 zapelje na pas in ti pelješ 160, ga dohitevaš samo z približno 8m/s in to se z opazovanjem in prilagovanjem vožnje (pač če vidiš, da še sam ne ve kaj hoče nardit pač za vsak slučaj pobremzaš a ne) da še zmanjšat

problem so kljukci, ki se ti v domžalah vključijo z 90 direkt iz vključevalnega na prehitevalnega in pa kamionarji - ti so pa potem čisto svoje poglavje, ko prehitevajo naslednjih 5 kilometrov za njimi pa se nabirajo kolone

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Potem pa takole:

Te lahko s čimerkoli prepričam, da začneš voziti po zakonskih in moralnih pravilih ali boš ostal neprilagojenec?

Seveda je ZVCP narejen z rezervo - zate. Za nekoga je ravno prav, za nekoga pa še ravno komaj, da mu znese. Zakon je splošno merilo. In velja za vse - najboljše in najslabše. In vsi bi se ga morali držati. Neprilagojenci nimate osnovnih moralnih vrednot, samoohranitvenega nagona in odgovornosti do sočloveka, zato pa je tako kot je.

Edina stvar, ki mi je bila pri vojski všeč, je to, da je pohod potekal v tempu najpočasnejšega. In ta je bil na začetku kolone.

to so te zadeve z zakoni, ki so malo drugačne, ker so pač zakoni naravnani po krščanskih načelih - nardiš prekršek, plačaš odpustek

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
problem so kljukci, ki se ti v domžalah vključijo z 90 direkt iz vključevalnega na prehitevalnega in pa kamionarji - ti so pa potem čisto svoje poglavje, ko prehitevajo naslednjih 5 kilometrov za njimi pa se nabirajo kolone
Taki ne obstajajo. Taki kljukci obstajajo samo v domišljiji in v glavah sledečih alter dinamikov.
Prvi se javi.......